Πεζοπορία αλά Game of Thrones στην Παύλιανη

pauliani
ΔΕΥΤΕΡΑ, 06 ΜΑΙΟΥ 2019

Πάρτε τον δικό σας δράκο και ανεβείτε στον… Σιδερένιο Θρόνο στην Παύλιανη, όπου το ελληνικό version και πιστό αντίγραφο του Iron Throne, του Θρόνου του Game of Thrones (GOT), έχει εγκατασταθεί πρόσφατα.

Οι λάτρεις του Game of Thrones που αγαπούν και την πεζοπορία έχουν την ιδανική ευκαιρία να τα συνδυάσουν και τα δύο μαζί με τους Active Sundays σε μια περιπέτεια πολύ ξεχωριστή από όλες τις υπόλοιπες.

Στις 19 Μαΐου, η πολύ δραστήρια αυτή παρέα που έχει βαλθεί να μας σηκώσει όλους από τον καναπέ θα πραγματοποιήσει μια πεζοπορική διαδρομή, σε μια προσπάθεια να κάνει το δικό της επεισόδιο GOT στην Παύλιανη, την ημέρα που θα προβληθεί το φινάλε.

Όπως φαίνεται, η απροσδόκητη έκπληξη σε σχέση με τη δημοφιλή σειρά, ήρθε από το υπέροχο χωριουδάκι της Παύλιανης, που οι Active Sundays έχουν τιμήσει αμέτρητες φορές με περιπέτειες στη σκιά της Οίτης, στα ελατόφυτα και πλατανοσκέπαστα μονοπάτια της δίπλα από τα γάργαρα νερά και το καταπληκτικό, με ευφάνταστες δημιουργίες παρκάκι που έχουν διακοσμήσει με μεράκι οι ντόπιοι. Οι μερακλήδες κατασκευαστές του χωριού, έχουν ξεπεράσει τους εαυτούς τους αυτή τη φορά, κατασκευάζοντας πιστό αντίγραφο του θρόνου που χρησιμοποιείται στα γυρίσματα της σειράς και το εγκατέστησαν σε μια κορυφή!

Για την κατασκευή του θρόνου χρησιμοποιήθηκαν 300 kg σίδερο, 250 kg σιδερένιες λάμες, 30 kg ξύλο, 10 kg μπογιές, 10 kg τσιμέντο και 800 ώρες δουλειάς! Μάστορας και εθελοντές, πότε 10, πότε 20 πότε περισσότεροι… Για τη μεταφορά του στα 1.260 μέτρα υψόμετρο, επιστρατεύτηκε ένα αγωνιστικό off road όχημα 4Χ4, ένας θαρραλέος οδηγός και πολλά χέρια προκειμένου να σηκώσουν την ογκώδη σιδερένια κατασκευή.

Ετοιμαστείτε λοιπόν για μια υπέροχη πεζοπορία στο ελατοσκέπαστο μονοπάτι προς την κορυφή που φιλοξενεί το Θρόνο όπου θα διαδραματιστεί το δικό σας επεισόδιο και αργότερα δραστηριότητες στο παρκάκι της Παύλιανης.

Κι αν δεν έχετε εικόνα τί είναι το παρκάκι της Παύλιανης, σίγουρα θα ενθουσιαστείτε: οι δημιουργικοί κάτοικοι της περιοχής φρόντισαν το καταπληκτικό βουνό και το καταπράσινο φαράγγι με τα τρεχούμενα νερά που διασχίζει το χωριό τους τόσο πολύ για να το χαίρονται, που σε κάποια σημεία το διαμόρφωσαν σε παιχνιδότοπο για μεγάλους.

Η συγκεκριμένη πεζοπορική διαδρομή είναι κατάλληλη και για αρχάριους με καλή φυσική κατάσταση με την προϋπόθεση ότι έχουν τον απαραίτητο ελάχιστο εξοπλισμό (μάθετε περισσότερα εδώ), ενώ το κόστος είναι 30 ευρώ+1,74 fee.

Info
Active Sundays Παύλιανη
στις 19/5