Οι 10 πιο... θρυλικές παραλίες του πλανήτη

oi-10-pio-thrulikes-paralies-tou-planiti

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 10 ΜΑΙΟΥ 2013

Ίσως να μην είναι οι πιο όμορφες και οι πιο ιδιαίτερες, οι παρακάτω όμως, είναι οι πιο ξακουστές παραλίες του κόσμου. Από τη Χαβάη μέχρι την Τζαμάικα και τις Φιλιππίνες, τα περισσότερα καλοκαιρινά όνειρα έχουν ως σκηνικό κάποια εξωτική παραλία με καυτό ήλιο, χρυσές αμμουδιές και καταγάλανα νερά.

Οι πρώτες ζέστες έφτασαν και μαζί τους φέρνουν και τα πρώτα μπάνια. Οι παραλίες αρχίζουν να γεμίζουν και ακόμη και αν στην Ελλάδα μπορούμε να υπερηφανευόμαστε για μερικές από τις πιο όμορφες θάλασσες, σίγουρα δε θα μας αφήσουν αδιάφορους οι πιο θρυλικές παραλίες στον κόσμο.

Από τη Χαβάη μέχρι την Τζαμάικα και τις Φιλιππίνες, τα περισσότερα καλοκαιρινά όνειρα έχουν ως σκηνικό κάποια εξωτική παραλία με καυτό ήλιο, χρυσές αμμουδιές και καταγάλανα νερά. Με τις εξορμήσεις στις παραλίες να μπαίνουν ξανά στην καθημερινότητά μας, δεν υπάρχει καλύτερη ευκαιρία να ταξιδέψουμε (μέσω του uk.askmen.com) έστω και νοητά στις πιο θρυλικές παραλίες του κόσμου για να πάρουμε μερικές ιδέες εν όψει των διακοπών μας.

Bondi, Αυστραλία

Η παραλία Bondi ήταν ιδιωτική μέχρι το 1982 και το όνομά της στη γλώσσα των Αβοριγίνων της Αυστραλίας σημαίνει «χτύπημα του νερού πάνω στους βράχους». Δεν είναι η μεγαλύτερη αμμώδης παραλία στον κόσμο, αν όμως αναζητάτε καθαρό ουρανό και ένα ιδανικό μέρος για surf, τότε η πιο διάσημη παραλία της Αυστραλίας είναι ό,τι πιο κατάλληλο.

Negril, Τζαμάικα

Η παραλία Negril φημίζεται για τα χιλιόμετρα λευκής άμμου, τα καθαρά νερά και τις απόκρημνες πλαγιές της. Αρχικά ονομάστηκε Negrillo από τους Ισπανούς τον 15ο αιώνα και κάποτε ήταν παράδεισος για πειρατές και πολεμιστές. Σήμερα έχει αξιολογηθεί ως μια από τις καλύτερες παραλίες του κόσμου και είναι διάσημη για την χαλαρή ατμόσφαιρα που ξεκίνησε τις δεκαετίες του 1960 και του 1970 από χίπηδες και ταξιδιώτες που ήρθαν από τις ΗΠΑ. Η παραλία αυτή της Τζαμάικα είναι το τέλειο μέρος για βουτιές, ωστόσο πρέπει να είστε προσεκτικοί γιατί κάποια μέρη είναι ιδιαίτερα απόκρημνα και έχουν προκαλέσει σοβαρούς τραυματισμούς.

Waikiki, Χαβάη

Στο, 19ο αιώνα αυτή η σειρά από παραλίες, ήταν το τουριστικό θέρετρο των πλουσίων της Χαβάης και σήμερα αν και δεν είναι τόσο ιδιαίτερη, παραμένει αρκετά ακριβή περιοχή. Οι υγρότοποι που καταλάμβαναν ένα σημαντικό μέρος της γοητείας της περιοχής αποξηράθηκαν και ανακατασκευάστηκαν τη δεκαετία του 1920, επιτρέποντας έτσι στο Waikiki να γίνει το επίκεντρο της τουριστικής βιομηχανίας της Χαβάης. Η περιοχή φημίζεται για τα εντυπωσιακά της ηλιοβασιλέματα, το surfing και τα άφθονα τοπία για μοναδικές φωτογραφίες.

Boracay, Φιλιππίνες

Το νησί Boracay είναι τόσο όμορφο, που ακόμη και όσοι βαριούνται να κάθονται σε ένα μέρος, εκεί θα θέλουν να μείνουν για… πάντα. Είναι τακτικά μέσα στις λίστες για τις πιο όμορφες παραλίες στη Γη και είναι ιδανικό, τόσο για καταδύσεις, όσο και για κολύμπι. Η κύρια τουριστική περιοχή είναι η White Beach, ωστόσο οι surfers προτιμούν την άλλη μεριά του νησιού, την Bulabog Beach. Επιβάλλεται μια επίσκεψη στις τοπικές ψαραγορές με τα φρέσκα θαλασσινά, ενώ ενδείκνυται και η 30λεπτη βόλτα με το καράβι στο Laurel Island και στις σπηλιές Crystal Cove.

Tarifa, Ισπανία

Στο νοτιότερο σημείο της ηπειρωτικής Ευρώπης και στη… διασταύρωση της Μεσογείου με τον Ατλαντικό, η Tarifa στην Ισπανία έχει όλα όσα ζητάτε από μια παραλία. Θα βρείτε ήλιο, αμμουδιές, ανέμους που αποτελούν το όνειρο κάθε surfer και έντονη νυχτερινή ζωή. Ακόμη καλύτερα, αν είστε κουρασμένοι, μπορείτε να καθίσετε στην παραλία ή σε κάποιο αίθριο και να απολαύσετε μια παγωμένη σαγκρία.

Cancun, Μεξικό

Αν προτιμάτε τις κοσμοπολίτικες παραλίες, απλά θα λατρέψετε το Cancun. Βρίσκεται στη χερσόνησο Yucatan στο Μεξικό και είναι από τους κορυφαίους προορισμούς παραλιών. Περιλαμβάνει παγκόσμιας ακτινοβολίας θέρετρα, τέλειες παραλίες και άφθονη νυχτερινή ζωή. Υπάρχει επίσης μια σειρά από αρχαιολογικά μνημεία των Μάγιας για να εξερευνήσετε, συμπεριλαμβανομένου του Chichen Itza, ενός από τα Επτά Θαύματα του Κόσμου. Όσοι δεν προτιμάτε τις πολυσύχναστες παραλίες, μπορείτε να επισκεφθείτε το Cancun εκτός τουριστικής περιόδου.

Maya Bay, Ταϋλάνδη

Γνωστή από την ταινία «The Beach» με τον Leonardo DiCaprio, η Maya Bay προσφέρει παραλίες με λευκή άμμο και θαύματα της φύσης όπως κοραλλιογενείς ύφαλους και πελώριους βράχους. Κάποιες από τις παραλίες «εξαφανίζονται» λόγω της παλίρροιας και των κυμάτων μεταξύ Νοέμβρη και Απρίλη και κάνουν την πρόσβαση στον κόλπο επικίνδυνη.

Νησιά Andaman, Ινδία

Στον κόλπο της Βεγγάλης στον Ινδικό Ωκεανό, τα νησιά Andaman καταστράφηκαν από το «φονικό» τσουνάμι του 2004, αλλά οι ντόπιοι φρόντισαν για την αποκατάσταση των ζημιών. Η περιοχή χαρακτηρίζεται από τα δημοφιλή τουριστικά θέρετρα και το πανέμορφο περιβάλλον της. Η απαράμιλλη ομορφιά των νησιών Andaman είναι το όνειρο του κάθε φυσιοδίφη. Προσφέρουν ένα εντυπωσιακό μίγμα βιολογικής ποικιλομορφίας και το φως της χαραυγής είναι πέρα από κάθε φαντασία.

Περίσσα, Σαντορίνη

Φυσικά από τη λίστα δε θα μπορούσε να λείπει και το ελληνικό… χρώμα. Αν σας αρέσουν τα ήρεμα νερά και η καυτή άμμος, τότε ένα ταξίδι στη Σαντορίνη και πιο συγκεκριμένα στην Περίσσα, είναι αυτό που ψάχνετε. Είναι η πιο διάσημη παραλία του νησιού και η γύρω περιοχή διαθέτει μια πληθώρα από εστιατόρια και ταβέρνες, όπως και μια μικρή αλλά ακμάζουσα βιομηχανία οίνου. Πέρα από την απίστευτα καυτή άμμο, το εκλεκτό κρασί και τα πανέμορφα ηλιοβασιλέματα, το ορεινό ανάγλυφο του εδάφους στο ηφαιστειογενές νησί, προστατεύει την Περίσσα από τα μελτέμια του καλοκαιριού στο Αιγαίο.

Ipanema, Βραζιλία

Η παραλία Ipanema έγινε διάσημη μέσα από το τραγούδι «The Girl from Ipanema» του Antonio Carlos Jobim και θεωρείται η πιο… σέξι παραλία του κόσμου. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο τα τελευταία χρόνια, επισκιάζει σε δημοτικότητα ακόμη και την Copacabana, προσελκύοντας τόσο τουρίστες, όσο και ντόπιους. Στα σύνορα με την παραλία Arpoador, μπορείτε να τραβήξετε φωτογραφίες του Ρίο ντε Τζανέιρο που κόβουν την ανάσα.