Νέα έρευνα: πότε πρέπει να πληρώνουν τα παιδιά για τα ταξίδια τους;

taksidi-oikogeneia
ΤΡΙΤΗ, 21 ΜΑΙΟΥ 2019

Ως παιδί σίγουρα πηγαίνατε εκδρομές και ταξίδια με τους γονείς σας και μάλλον περνούσατε σαν βασιλιάδες όπου όλα ήταν πληρωμένα κι εσείς απλώς εκφράζατε την επόμενή σας επιθυμία, περιμένοντας λίγο μέχρι να γίνει πραγματικότητα το επόμενο μπέργκερ ή μπιλκσέικ. Πότε, όμως, είναι σωστό να σταματάει το… χορηγούμενο από τους γονείς ταξίδι, σύμφωνα με νέα έρευνα;

Κλείστε γρήγορα και εύκολα τα ακτοπλοϊκά σας εισιτήρια

Η ηλικία των 20 είναι μια καλή ηλικία ώστε το παιδί να αρχίζει να πληρώνει για τα ταξίδια του, σύμφωνα με νέα έρευνα από την αμερικάνικη ασφαλιστική Bankrate.

Το ταξίδι για την ανεξαρτητοποίηση έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια, με την παρατεταμένη εκπαίδευση και τους υπερπροστατευτικούς γονείς να δημιουργούν όλο και περισσότερο πιο εξαρτημένες σχέσεις με τα παιδιά.

Στα ευρήματα της έρευνας, μάλιστα, το 50% των Αμερικάνων δηλώνει ότι έχει θυσιάσει ή συνεχίζει να θυσιάζει τις οικονομίες του για να βοηθήσει οικονομικά τα ενήλικα παιδιά.

Στην έρευνα που διεξήχθη από το YouGov και στην οποία συμμετείχαν 2.553 ενήλικες, η απάντηση που ήταν πιο κοινή σχετικά με το πότε είναι καλό τα παιδιά να ξεκινούν να πληρώνουν λογαριασμούς, αλλά και έξοδα ταξιδιού, ήταν τα 20 χρόνια.

Πώς, όμως, μπορούν να μπουν υγιή όρια, ώστε να αρχίσει αυτή η διαδικασία; H ψυχίατρος Dr. Laura Dabney απαντά ότι πρέπει  οι γονείς να αρχίσουν να είναι πιο ειλικρινείς σχετικά με αυτό το θέμα, να ακούσουν την οπτική του παιδιού και να βρουν έναν κοινό τόπο.
 

Κλείστε γρήγορα και εύκολα τα ακτοπλοϊκά σας εισιτήρια