Πέντε εμπειρίες που πρέπει να ζήσετε στην Ευρώπη

sintra-portogalia
ΔΕΥΤΕΡΑ, 13 ΜΑΙΟΥ 2019

Αν θέλετε το επόμενό σας ταξίδι σε ευρωπαϊκά εδάφη να σας συγκλονίσει και να σας… κακομάθει, τότε ρίξτε μια ματιά παρακάτω.

Ζήστε σαν σε παραμύθι στη Sintra της Πορτογαλίας
Μόλις 30 λεπτά έξω από την Πορτογαλία, το μέρος αυτό εκτός του ότι έχει ενταχθεί στη λίστα με τα μέρη Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco, μοιάζει και σαν να βρίσκεσαι σε σκηνικό ταινίας που γυρίζεται στον Μεσαίωνα. Ανάμεσα στα βασικά αξιοθέατα θα βρείτε το κάστρο Moorish και το Εθνικό Παλάτι της Sintra, αλλά μην αμελήσετε να αφιερώσετε χρόνο περιπλανόμενοι στα πλακόστρωτα δρομάκια, με τα όμορφα μαγαζάκια και τα café.

Φάτε την καλύτερη πίτσα του κόσμου στη Νάπολη
Λίγοι δεν θα συμφωνήσουν ότι η Νάπολη στη Νότια Ιταλία είναι η γενέτειρα της αγαπημένης σε όλους μας πίτσας. Οι φήμες λένε, μάλιστα, ότι ένας μάγειρας ονόματι Raffaele Esposito, εμπνευσμένος από τα χρώματα της ιταλικής σημαίας έφτιαξε την πίτσα Margherita για να τιμήσει την ιταλίδα βασίλισσα Margherita του Savoy το 1889. Ό,τι κι αν ισχύει, το σίγουρο είναι ότι καμία πίτσα στον κόσμο δεν συγκρίνεται με αυτή που θα βρείτε στην αγαπημένη ιταλική πόλη, με την L’Antica Pizzeria da Michele και την Pizzeria Brandi να είναι δύο πολύ καλές επιλογές για να τη δοκιμάσετε.

Δειπνήστε στον φωτισμένο Πύργο του Άιφελ στο Παρίσι
Μπορεί να σας ακούγεται κλισέ, αλλά η αλήθεια είναι ότι ο Πύργος του Άιφελ είναι πανέμορφος το βράδυ που φωτίζεται ολόκληρος και το θέαμα είναι εξαιρετικό. Γι’ αυτό ακριβώς αξίζει να δειπνήσετε με θέα στον πύργο και να βάλετε «τικ» σε αυτή την τόσο ιδιαίτερη εμπειρία. Αν πρόκειται να ταξιδέψετε, λοιπόν, στο Παρίσι, κλείστε τραπέζι στο Les Ombres στην ταράτσα του Musée du Quai Branly που εκτός από ποιοτικό φαγητό, έχει και μοναδική θέα στην πύργο ή εναλλακτικά κάντε βόλτα στο ποτάμι με τα Bateaux Parisiens. Ο πύργος θα σας περιμένει από παντού.

Ακούστε ζωντανή ιρλανδική μουσική στο Δουβλίνο
Ένα μεγάλο μέρος της περιβόητης ιρλανδικής κουλτούρας είναι και η ιρλανδική μουσική που απολαμβάνουμε κάθε χρόνο την Ημέρα του Αγίου Πατρίκιου σε όλο τον κόσμο. Στο Δουβλίνο, όμως, θα την ακούσετε στην αυθεντική της μορφή, ζωντανά, σε οποιαδήποτε pub το βράδυ, όπου θα έχετε την ευκαιρία να ακούσετε μπάντζο, βιολιά και τραγούδι, έτσι ώστε να διασκεδάσετε παραδοσιακά. Η γειτονιά Temple Bar είναι λίγο τουριστική, γι’ αυτό καλύτερα να την αποφύγετε και να προτιμήσετε το Whelan’s στην Camden Street, όπου πάνε και οι ντόπιοι και σε διάφορα live έχει δωρεάν είσοδο, αν και θα πρέπει να πληρώσετε το ποτό σας αν θελήσετε να πιείτε.

Βουτήξτε στη Γαλάζια Λίμνη της Ισλανδίας
Σε απόσταση 30 λεπτών από το Ρέικιαβικ, το σπα Blue Lagoon και οι θερμές πηγές που εκμεταλλεύεται, είναι ο ιδανικός προορισμός για όσους θέλουν να βάλουν μια μοναδική εμπειρία σπα στο ταξίδι τους. Το ζεστό νερό πηγάζει από το έδαφος και χρησιμοποιείται από το εργοστάσιο για την παραγωγή ενέργειας. Ύστερα, ο ατμός και το ζεστό νερό, μέσω ενός ενεργειακού συστήματος, θερμαίνουν το δημοτικό δίκτυο νερού, το οποίο καλύπτει τις ανάγκες του spa για τις ψυχαγωγικές και θεραπευτικές ανάγκες των επισκεπτών. Το νερό εκεί θυμίζει οπτικά γάλα και η θερμοκρασία στα σημεία που μπορεί να κολυμπήσει κάποιους φτάνει τους 37-39 βαθμούς Κελσίου, δίνοντάς σας την υπόσχεση ότι θα σας χαλαρώσει και θα σας απελευθερώσει -κι εσάς και τους πάνω από 1 εκατομμύριο επισκέπτες που δέχεται κάθε χρόνο.