Οκτώ προορισμοί στην Τουρκία που πρέπει να επισκεφτείτε

koilada-petaloudon-tourkia
ΠΕΜΠΤΗ, 16 ΜΑΙΟΥ 2019

Μπορεί η Κωνσταντινούπολη να είναι η βασική πόλη-σταθμός για τους περισσότερους Έλληνες ταξιδιώτες στην Τουρκία, αλλά η γειτονική χώρα έχει πολλούς ακόμη «άσους» στο μανίκι της.

Κοιλάδα των Πεταλούδων, Oludeniz, νοτιοδυτική Τουρκία
Στην ιδιαίτερη κοιλάδα των Πεταλούδων στη νοτιοδυτική ακτή της Τουρκίας, θα μπορέσετε να απελευθερώσετε την πιο μποέμ πλευρά σας, να χαλαρώσετε σε αιώρες, να πιείτε το αγαπημένο σας ποτό και να απολαύσετε φωτιές στην παραλία και μουσική στο Rock Bar.

Παραλία Patara, Νότια Τουρκία
Ένα από τα must μέρη της χώρας είναι και η εν λόγω παραλία, που είναι και η μεγαλύτερη στην Τουρκία. Εκεί, θα βρείτε μερικά παραλιακά café με ομπρέλες και ξαπλώστρες σε καλές τιμές για να περάσετε χαλαρά την ημέρα σας κι αν είστε τυχεροί, θα δείτε το ηλιοβασίλεμα και το φεγγάρι την ίδια στιγμή από την κορυφή ενός αμμόλοφου.

Πριγκιπόννησα, Θάλασσα Μαρμαρά
Για παραδοσιακό νησιώτικο τοπίο, που θυμίζει… Αργοσαρωνικό, όπου τα αυτοκίνητα απαγορεύονται και οι συγκοινωνίες γίνονται με παραδοσιακές άμαξες και ποδήλατα, επισκεφτείτε τα Πριγκιπόννησα. Πρόκειται για εννέα νησάκια νοτιοανατολικά της Κωνσταντινούπολης, στη θάλασσα του Μαρμαρά, ανάμεσα στα οποία συναντάμε και τη Χάλκη, στη βόρεια ακτής της οποίας βρίσκεται το ελληνορθόδοξο μοναστήρι του 11ου αιώνα, η Αγία Τριάδα, το οποίο στέγαζε την περιώνυμη Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης, την κύρια ελληνορθόδοξη θεολογική σχολή στην Τουρκία του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Καππαδοκία, κεντρική Τουρκία
Ένα από τα καλύτερα μέρη να επισκεφτείτε στην Τουρκία, η Καππαδοκία σημαίνει «η χώρα των όμορφων αλόγων» και είναι μία από τις μεγαλύτερες περιοχές της ανατολικής Μικράς Ασίας. Προήλθε από ηφαιστειακή έκρηξη και είναι το ιδανικό μέρος στην Τουρκία για ιππασία, βόλτα με αερόστατο και… φωτογραφίες. Μην ξεχάσετε να απολαύσετε εκεί και τούρκικο τσάι.

Όρος Nemrut, νοτιοδυτική Τουρκία
Το ιστορικό αυτό μέρος, που αποτελεί το 8ο θαύμα του κόσμου, βρίσκεται στον αρχαίο δρόμο Arsameia κι εκεί μπορεί να δει κάποιος μεγάλα λατρευτικά αγάλματα που αναπαριστούν τον Αντίοχο ανάμεσα σε αγάλματα που αποτελούν ένα συγκρητισμό ελληνικών, αρμενικών και περσικών θεότητων. Από το 1987 ο χώρος έχει χαρακτηριστεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO.

Έφεσος, δυτική Τουρκία
Μία από τις σημαντικότερες Ιωνικές πόλεις της Μικράς Ασίας σχεδόν στα παράλια του Αιγαίου, η Έφεσος ήταν πόλη αφιερωμένη στην Άρτεμη. Βρίσκεται στο Selcuk, μια μικρή πόλη 30 χιλιόμετρα από το Kusadasi και κάποτε αποτελούσε ένα ενεργό εμπορικό κέντρο. Η Βιβλιοθήκη του Κέλσου και το Μεγάλο Θέατρο είναι μνημεία που μπορείτε να δείτε εκεί ακόμη και σήμερα, που υπόσχονται να σας ανατριχιάσουν.

Izmir, δυτική Τουρκία
Είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας, στα δυτικά της χώρας και είναι από τις πιο ηλιόλουστες, με πληθυσμό πάνω από 4 εκατομμύρια. Το Izmir είναι διάσημο για τα σύκα, τις ελιές και τα σταφύλια του, ενώ το γεγονός ότι είναι περικυκλωμένο από βουνά και κόλπους του δίνει μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα.

Αττάλεια, νότια Τουρκία
Ανήκει στην Τουρκική Ριβιέρα και συνδυάζει τον ήλιο και τη θάλασσα της Μεσογείου, αποτελώντας και ένα από τα πιο φημισμένα και low budget μέρη για διακοπές. Είναι η 8η μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας και η παλιά συνοικία της πόλης, αποτελεί ταξίδι στο χρόνο που θα σας κάνει να αισθανθείτε σαν να βρίσκεστε σε περασμένες εποχές. Η υπόλοιπη Αττάλεια είναι από τις πιο μοντέρνες περιοχές της παραλιακής Τουρκίας και διαθέτει εξαιρετικό δίκτυο συγκοινωνιών και μεγάλο διεθνές αεροδρόμιο.