Πέντε υπέροχες φάρμες για διαμονή στην Ελλάδα

honingtal-farmland
ΤΕΤΑΡΤΗ, 29 ΜΑΙΟΥ 2019

Αν ρωτήσετε δέκα ανθρώπους, περίπου οι μισοί θα σας πουν ότι ένα από τα όνειρά τους είναι να ζήσουν σε μια φάρμα στη φύση, μακριά από την πόλη και το καυσαέριο. Αν είναι και δικό σας όνειρο, πάρτε μια μικρή γεύση, ζώντας για λίγο σε αυτές τις υπέροχες φάρμες ανά την Ελλάδα.

Honingtal Farmland, Κέρκυρα από 45 ευρώ/βραδιά
Όσοι θέλουν να συνδυάσουν φάρμα, νησί και Ιόνιο, στην Κέρκυρα τους περιμένει το Honigtal Farmland που βρίσκεται σε ένα αγρόκτημα με λαχανόκηπο, ελαιώνες και ζώα, 500 μέτρα μακριά από την παραλία του Αγίου Γεωργίου Πάγων. Εκεί μπορείτε να μείνετε σε καταλύματα με δυνατότητα προετοιμασίας γευμάτων και εστιατόριο που σερβίρει γεύματα με σπιτικά προϊόντα, σε στούντιο και διαμερίσματα με λιτή επίπλωση και μπαλκόνι με θέα στη θάλασσα και στον κήπο. Μπορείτε να επισκεφτείτε το αγρόκτημα και να πάρετε μέρος στις γεωργικές εργασίες ή να χαλαρώσετε στις αιώρες και στις ξαπλώστρες του κήπου. Κι αν έχετε παιδιά, διοργανώνεται πρόγραμμα 3 φορές την εβδομάδα ώστε να απασχοληθούν και να επιμορφωθούν. Καθημερινά σερβίρεται μπουφές πρωινού με ζεστά πιάτα, σπιτικά ψωμάκια, φρέσκα φρούτα και δημητριακά, ενώ για μεσημεριανό γεύμα και δείπνο, μπορείτε να απολαύσετε παραδοσιακές ελληνικές σπεσιαλιτέ, παρασκευασμένες με βιολογικά προϊόντα. Κι αν θέλετε να κάνετε και τις εκδρομές σας, η γραφική Παλαιοκαστρίτσα, με τις παραθαλάσσιες ψαροταβέρνες, απέχει 18 χιλιόμετρα και η πρωτεύουσα της Κέρκυρας είναι περίπου 30 χιλιόμετρα μακριά.

House in Organic Orgon farm, Απόστολοι, Κρήτη, από 67 ευρώ/βραδιά
Περίπου 30 χιλιόμετρα από την πόλη του Ηρακλείου στην Κρήτη, η συγκεκριμένη φάρμα σας περιμένει για να πάρετε μια γεύση από τη ζωή εκεί, με πρόσβαση στην παραγωγή προϊόντων, με οργανωμένες ξεναγήσεις στο χώρο και με πολύ φιλόξενους οικοδεσπότες, πρόθυμους να σας δείξουν τα πάντα. Στον κήπο μπορείτε να χαλαρώσετε, ενώ το κατάλυμα περιλαμβάνει ένα υπνοδωμάτιο, σαλόνι, τραπεζαρία, καλά εξοπλισμένη κουζίνα με ψυγείο, όπως επίσης και υδρομασάζ για τη χαλάρωσή σας.

Relax in Crazy Farm, Ασπροχώρι Ανατολικής Αττικής, από 47 ευρώ/βραδιά
Με χώρο για ηλιοθεραπεία για όσους θέλουν να πάρουν χρώμα από νωρίς, βεράντες μέσα στο αγρόκτημα και έντονη την αίσθηση της ζωής μακριά από την ένταση της πόλης, το Relax in Crazy Farm βρίσκεται σε απόσταση 40 λεπτών οδικώς από τη Λίμνη Μαραθώνα και φιλοξενεί άνετα έως και 2 άτομα. Το δασόκτημα Τατοΐου είναι σε απόσταση περίπου 30 λεπτών οδικώς, ενώ το Ασπροχώρι απέχει περίπου 1 χιλιόμετρο. Στη βίλα θα έχετε όλες τις ανέσεις, με τηλεόραση LCD, δωρεάν ασύρματο ίντερνετ κ.ο.κ. και όλα δείχνουν ότι η απόδραση εκεί θα έχει τον χαρακτήρα που αναζητάτε.

Platanorema, Χαλκιδική, από 65 ευρώ/βραδιά
Για όσους ασπάζονται το «Σαν την Χαλκιδική δεν έχει», το Platanorema στη Μεγάλη Παναγιά, στο 10ο χιλιόμετρο προς Ιερισσό, μόλις 10 λεπτά από την Αρναία και 5 λεπτά από την παραλία στο χωριό Πυργάκια, είναι ιδανική λύση. Εκεί θα έχετε την ευκαιρία να ζήσετε για λίγο σε ένα όμορφο αγρόκτημα, έκτασης 35.000μ², το οποίο χαρακτηρίζεται από ένα φυσικό υδάτινο μονοπάτι με παρθένο πλατανόδασος, να απολαύσετε τη μεγάλη ηλιόλουστη βεράντα με μπάρμπεκιου και στη φάρμα με οικόσιτα και άγρια ​​ζώα να εμβαθύνετε στη ζωή στη φύση. Στο παραδοσιακό εστιατόριό του μπορείτε να απολαύσετε ποικιλία κρεάτων από ημι-άγρια ​​ζώα, λαχανικά από τον κήπο του αγροκτήματος, τοπικά τυριά και κρασιά, ενώ οι πιο δραστήριοι θα επιδοθείτε σε υπαίθριες δραστηριότητες, όπως ιππασία, τοξοβολία, μπάσκετ, βόλεϊ, αλλά και δραστηριότητες μέσα στη φύση. Το κατάλυμα διοργανώνει επίσης γεωργικές δραστηριότητες, μαθήματα μαγειρικής και κεραμικής, ενώ παρέχονται παιδική χαρά και γήπεδο τένις.

Fokaeon Farm, Κερνίτσα Αχαΐας, Πελοπόννησος, από 120/βραδιά

Στον δρόμο που οδηγεί από το Διακοπτό στα Καλάβρυτα, η Fokaeon Farm είναι μια όμορφη φάρμα 35 στρεμμάτων την οποία δημιούργησαν η Σουζάνα και ο Πέτρος, στην περιοχή Κερνίτσα. Προσφέρει όμορφα καταλύματα με δυνατότητα προετοιμασίας γευμάτων, που περιβάλλονται από πλατάνια, οπωροφόρα δέντρα και βελανιδιές κι αν είστε πιο δραστήριοι, υπάρχει λίμνη για κολύμπι και ένα παραδοσιακό καφέ, όπου διοργανώνονται διάφορες αγροτουριστικές δραστηριότητες. Στις όμορφες, αυτόνομες μονάδες του διακοσμημένες με παραδοσιακά χαλιά, οροφές με δοκάρια και ξύλινο δάπεδο θα απολαύσετε διαμονή κοντά στη φύση, ενώ στο ζεστά διακοσμημένο καφέ του με τους πέτρινους τοίχους θα δοκιμάσετε σπιτικές μαρμελάδες, παραδοσιακές πίτες και κρασί, το οποίο παράγεται από την ιδιοκτησία. Το πρωί σερβίρεται μπουφές πρωινού κι αφού πάρετε δυνάμεις, μπορείτε να συμμετάσχετε στο μάζεμα των φρούτων ή σε άλλες γεωργικές δραστηριότητες, όπως τη συλλογή φρέσκων αυγών, την παραγωγή τυριού και γιαουρτιού ή την καλλιέργεια της γης. Σε κοντινή απόσταση με τα πόδια μπορείτε να κάνετε πεζοπορία κατά μήκος του Λάδωνα κι αν θέλετε, να επισκεφτείτε τα Καλάβρυτα που βρίσκονται 18 χιλιόμετρα μακριά.

Κι αν θέλετε να πάτε για φαγητό σε μια φάρμα, κάντε κλικ εδώ

.