Ο διεθνής τουρισμός συνεχίζει να αυξάνεται

tourismos-kalokairi
ΤΕΤΑΡΤΗ, 29 ΜΑΙΟΥ 2019

Διάφοροι παράγοντες, μεταξύ των οποίων η διευκόλυνση έκδοσης visa και η θετική οικονομία οδηγούν σε αύξηση στις διεθνείς τουριστικές αφίξεις, τόσο σε Ευρώπη, όσο και σε Αμερική και Αφρική.

Buy now Ταξιδεύουμε με την Aegean Airlines με εισιτήρια στη μισή τιμή
Έκπτωση -50%
H έκπτωση αφορά στις απευθείας πτήσεις και στις πτήσεις με ενδιάμεσο σταθμό προς όλους τους προορισμούς εξωτερικού!
​Η προσφορά ισχύει για πτήσεις από 01/11/2019 έως και 28/03/2020 και για κρατήσεις μέχρι 04/06/2019!

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού κάνει ευνοϊκές προβλέψεις στη διεθνή τουριστική κίνηση, καθώς ο διεθνής τουρισμός σημείωσε αύξηση το πρώτο τέταρτο του 2019, η οποία παρ’ όλο που δεν είχε τον ρυθμό των προηγούμενων ετών, παραμένει καλός οιωνός.

Συγκεκριμένα, η Ευρώπη παρουσίασε σταθερή αύξηση της τάξης του 4%, ποσοστό ίδιο με την Αφρική, η Αμερική 3%, ενώ τη μεγαλύτερη αύξηση παρατηρούμε στη Μέση Ανατολή, η οποία έφτασε το 8%. Ακολουθεί η Ασία και ο Ειρηνικός με 6% αύξηση στις διεθνείς αφίξεις, φανερώνοντας μια ταξιδιωτική τάση προς Ανατολή.

 Οι τουρίστες που προτίμησαν την Ευρώπη, κατευθύνθηκαν κυρίως προς Μεσογειακή Ευρώπη, αλλά και Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, ενώ στην Αμερική η Καραϊβική φαίνεται πως, παρά την επίδραση των τυφώνων, βρίσκεται σε τουριστική ανάκαμψη. Η Βόρεια Αφρική επίσης ανακάμπτει κι αυτό οδηγεί στην ανάπτυξη της Αφρικής, ενώ στην Ασία και τον Ειρηνικό, η αύξηση εντοπίζεται στη Βορειοανατολική Ασία, με την κινέζικη αγορά να κινεί τα ηνία.