Οικονομικά airbnb για τις πρώτες αποδράσεις του καλοκαιριού

diakopes-kalokairi-ellada
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

Ψάξαμε και βρήκαμε έξι πανέμορφα airbnb για να ξεκινήσετε τις καλοκαιρινές αποδράσεις οικονομικά, αλλά με στυλ.

Παραδοσιακό σπίτι, Ιουλίδα Κέα από 45 ευρώ/βραδιά
Ξεκινήστε το καλοκαίρι δυναμικά και παραδοσιακά, ζώντας για λίγο σαν ντόπιος σε ένα παραδοσιακό σπίτι με μνήμες από τα παλιά στην Ιουλίδα, δηλαδή στην Χώρα του νησιού, όπου κινείται όλη του η ζωή.

Κλείστε εισιτήρια τώρα!
 

Μόλις δύο λεπτά με τα πόδια από το κέντρο της, αλλά μακριά από τη φασαρία, το σπίτι αυτό είναι χτισμένο σε τρία επίπεδα, σε παραδοσιακή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, με πανοραμική θέα από την ταράτσα του. Έχει δύο δωμάτια σε διαφορετικά επίπεδα που σημαίνει ότι μπορείτε να πάτε και μεγάλη παρέα 4-6 ατόμων, έτοιμη να εξερευνήσετε τις ομορφιές του νησιού, αυτή την εποχή που είναι ακόμη ήσυχο.

F&B Island Collection, Τήνος από 40 ευρώ/βραδιά
Η Τήνος φημίζεται για την περίφημη Παναγιά της, αλλά σίγουρα έχει πολλά να δείτε και να ανακαλύψετε πέραν της ξακουστής εκκλησίας. Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να μείνετε στη Χώρα, στο κέντρο του νησιού και να χρησιμοποιήσετε σαν ορμητήριο το κατάλυμα Tinos Blue F&B Island Collection με μπαλκόνι με θέα στη θάλασσα και την Παναγία της Τήνου η οποία απέχει μόλις 7 λεπτά με τα πόδια, ενώ μόλις 10 λεπτά μακριά βρίσκεται το λιμάνι; Πρόκειται για ένα συγκρότημα από 14 studios, λευκό και μινιμαλιστικό, με γραφικά σοκάκια να το περιστοιχίζουν και καταστήματα σε απόσταση αναπνοής. Κοντά θα βρείτε και τα εστιατόρια για τοπικές λιχουδιές και γεύσεις για να πάρετε δυνάμεις και να... οργώσετε το νησί με τις αμέτρητες παραλίες και τα χωριουδάκια. Επισκεφτείτε οπωσδήποτε και το όμορφο ψαροχώρι του Πανόρμου, με το γραφικό του λιμανάκι και τις ταβέρνες δίπλα στη θάλασσα, που  αποτελεί επίνειο του Πύργου και θεωρείται από τα πιο όμορφα και γραφικά του νησιού, με καθαρές αμμουδιές και φρέσκο ψάρι για μετά το μπάνιο.

Villa Papageorgiou Studio 1, Σπέτσες, από 40 ευρώ/βραδιά
Οι πανέμορφες Σπέτσες με τις πρώτες καλοκαιρινές ακτίνες γεμίζουν πάντα κόσμο τα Σαββατοκύριακα, αν και παραμένουν πιο ήρεμες αυτή την εποχή. Στο κέντρο της πόλης των Σπετσών, 4 λεπτά με τα πόδια από την καρδιά του λιμανιού, την Ντάπια, ένα από τα δύο αυτοτελή στούντιο στη Villa Papageorgiou σας περιμένουν, με 3 ξεχωριστά δωμάτια, βεράντα, κήπο και αρχοντική ατμόσφαιρα Αργοσαρωνικού. Η βίλα είναι πολύ κοντά στο μεγαλύτερο μέρος των εστιατορίων, μπαρ και βρίσκεται μέσα σε έναν όμορφο κήπο με περιφράξεις, εντός του οικογενειακού σπιτιού, που σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες θα είναι πάντα στη διάθεσή σας για ό,τι χρειαστείτε.

Jenny’s Apartments, Πύλος, από 38 ευρώ τη βραδιά
Όσοι δεν θέλετε να μπείτε ακόμη σε πλοίο και προτιμάτε μια οδική απόδραση, η Πύλος είναι μια καλή επιλογή για να εξερευνήσετε τις ομορφιές της Μεσσηνίας. Εκεί θα βρείτε και στο μοντέρνο και πρόσφατα ανακαινισμένο σπίτι που μπορείτε να νοικιάσετε, κατάλληλο για 4 άτομα, ώστε να ζήσετε μερικές ημέρες σαν στο σπίτι σας. Το Jenny’s Apartment βρίσκεται 200 μέτρα από το κέντρο και το λιμάνι της Πύλου και είναι ιδανική επιλογή για εξορμήσεις στη Βοϊδοκοιλιά, στην Καλαμάτα, στο Πολυλίμνιο, στη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, στην Κυπαρισσία, την Καρδαμύλη, τη Νέδα και πολλά ακόμη πανέμορφα μέρη.

Το Πέτρινο Σπίτι, Στύρα Εύβοιας από 21 ευρώ/βραδιά
Η Εύβοια είναι ένας προορισμός που συνδυάζει ένα είδος νησιώτικου αέρα, σε σχετικά κοντινή απόσταση από την Αθήνα. Τα Στύρα στη Νότια Εύβοια, μάλιστα, μεταφράζονται σε ακόμη πιο κοντινό προορισμό αν πάρετε το φέρι μποτ από Αγία Μαρίνα, όπου θα βρείτε το οικονομικό, παραδοσιακό μικρό εξοχικό σπίτι περίπου 18 τετραγωνικών μέτρων, ιδανικό για ζευγάρι ή λίγους επισκέπτες που επιθυμούν να επωφεληθούν από την ποικιλία των αξιοθέατων που προσφέρονται στην περιοχή. Ενδείκνυται για όσους αναζητούν ηρεμία και βρίσκεται στο στο πιο στενό σημείο της Εύβοιας, προσφέροντας πρόσβαση τόσο στις παραλίες του Αιγαίου, όσο και στα γύρω βουνά και τα περίφημα δράκοντα σπίτια, με εκπληκτική θέα προς τη θάλασσα, τα βουνά, τις πλαγιές και την περιοχή.

Double Studios Amorani II, Άνδρος, από 39 ευρώ/βραδιά
Μόλις μερικά βήματα από το κοσμοπολίτικο Μπατσί της Άνδρου, το Amorani Studios βρίσκεται 400 μέτρα από τη θάλασσα, την οποία σας προσφέρει απλόχερα από τα μπαλκόνια των διαμερισμάτων του, όπου μπορείτε να χαλαρώσετε τις πρώτες μέρες του καλοκαιριού στο νησί. Στην κοντινή Άνδρο, μόλις δύο ώρες από το λιμάνι της Ραφήνας και μία ώρα με ταχύπλοο, θα πάρετε μια… κυκλαδίτικη ανάσα, θα απολαύσετε αρκετό πράσινο, κάτι που δεν βλέπουμε συχνά σε νησιά των Κυκλάδων, και πολλά ενδιαφέροντα μέρη και παραλίες. Ανατολικά του νησιού θα βρείτε τη Χώρα για τις βόλτες σας στο πολιτιστικό και εμπορικό κέντρο του νησιού, ενώ στο τουριστικό Μπατσί θα παραμείνετε για βραδινές βόλτες για φαγητό και ποτό.