Δείτε τη μεγαλύτερη σπηλιά του κόσμου (βίντεο)

spilia-son-doong
ΤΡΙΤΗ, 04 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

Οι αρχικές προβλέψεις των σπηλαιολόγων φαίνεται πως έπεσαν έξω και η μεγαλύτερη σπηλιά στον κόσμο, είναι… ακόμα μεγαλύτερη από αυτό που περίμεναν.

H σπηλιά Son Doong στο Εθνικό Πάρκο Phong Nha-Kẻ Bàng στο Βιτενάμ, κοντά στα σύνορα με το Λάος είναι η μεγαλύτερη του κόσμου. Στο εσωτερικό της περνά ένας υπόγειος ποταμός, ενώ η ονομασία της μεταφράζεται ως «σπηλιά του ορεινού ποταμού». Η ηλικία της υπολογίζεται κάπου ανάμεσα τα 2 και τα 5 εκατομμύρια χρόνια και απ’ ό,τι φαίνεται, είναι τελικά μεγαλύτερη απ’ ό,τι θεωρούσαν οι σπηλαιολόγοι.

Το σπήλαιο Son Doong ξεπερνά τα 5 χιλιόμετρα σε μήκος και τα 200 μέτρα σε ύψος σε ορισμένα σημεία και παρομοιάζεται σαν ένα τετράγωνο της Νέας Υόρκης, το οποίο είναι γεμάτο με ουρανοξύστες 40 ορόφων.

Πρόσφατα, τρεις βρετανοί δύτες, φτάνοντας σε βάθος 78 μέτρων, ανακάλυψαν και μια υποβρύχια οδό, που συνδέει το σπήλαιο με μια πελώρια σπηλιά, την Hang Thung. Πρόκειται, όμως, να επιστρέψουν πιο έτοιμοι το 2020, με τον κατάλληλο εξοπλισμό, για να το εξερευνήσουν.

Μέχρι τότε, δείτε το σχετικό βίντεο από το CNN Travel.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τον μεγαλύτερο ποταμό του κόσμου.