Οι καλύτερες παραλίες της Ελλάδας σύμφωνα με την Guardian

boidokoilia
ΤΡΙΤΗ, 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

Πρόσφατα «βουτήξαμε» στις πιο όμορφες παραλίες της Ευρώπης σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα. Σήμερα, όμως, δεν χρειάζεται να βγούμε εκτός συνόρων. Η Guardian ξεχώρισε πέντε ελληνικές παραλίες, ό,τι πρέπει για μακροβούτια φέτος το καλοκαίρι.

Κλείστε εισιτήρια τώρα!

Βοϊδοκοιλιά, Πελοπόννησος
Συνήθως, μια παραλία τέτοιας ομορφιάς γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης και αξιοποίησης, αλλά ευτυχώς, η Βοϊδοκοιλιά στη Μεσσηνία κατάφερε να παραμείνει αγνή, ως μέρος της λιμνοθάλασσας της Γιάλοβας που αποτελεί σημαντικό υδροβιότοπο σε Ελλάδα και Ευρώπη. Με λευκή άμμο, σπηλιά, ερείπια ενός κάστρου πάνω από την παραλία, πουλιά, φλαμίνγκο, τιρκουάζ νερά και το ίδιαίτερο σχήμα της, η Βοϊδοκοιλιά μάλλον παραμένει ίδια με την περιγραφή της στην Οδύσσεια του Ομήρου.

Καλαδί, Κύθηρα
Συνεχίζοντας με παραλίες όπου η ανάπτυξη μοιάζει να τις έχει προσπεράσει, αφήνοντάς τους τον αγνό χαρακτήρα, το Καλαδί βρίσκεται στα Κύθηρα και αποτελεί για πολλούς την καλύτερη και πιο γνωστή παραλία του νησιού. Αν και κάποιοι υποστηρίζουν το Καλάμι ως την καλύτερη παραλία, το Καλαδί είναι εξίσου όμορφο και χωρίς να χρειαστεί να κατεβείτε τον λόφο 30 μέτρων –αν και έχει αρκετά σκαλιά. Η επιβράβευσή σας, όμως, όταν φτάσετε, είναι οι πανέμορφες σπηλιές, τα καταγάλανα κρυστάλλινα νερά και η ηρεμία του, που διατηρείται ακόμη και τον Αύγουστο. Γενικότερα, τα Κύθηρα είναι ένα νησί που πρέπει να επισκεφτείτε αν θέλετε να αποφύγετε τη φασαρία και τις πολύβουες παραλίες.

Παλιοχώρι, Μήλος
Στη Μήλο, το νησί όπου έχει επικρατήσει να επισκέπτονται όλα τα ερωτευμένα ζευγάρια για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, το Παλιοχώρι του ομώνυμου χωριού είναι μια παραλία που πρέπει να δείτε. Με εντυπωσιακούς λόφους να συνθέτουν ένα υπέροχο φόντο σε διάφορες αποχρώσεις, από άσπρο και κίτρινο μέχρι «καμμένο» κόκκινο και να παρέχουν προστασία από τους ανέμους, η παραλία του Παλιοχωρίου σας υπόσχζεται να βρείτε άπλετο χώρο να απλώσετε την πετσέτα σας στη μεγάλη ακτή της. Εκεί, εκτός από ταβέρνες και bar για να φάτε και να πιείτε καφέ, θα βρείτε και θερμές πηγές κάτω από το νερό της θάλασσας, που θα αναγνωρίσετε μόνο από τις φυσαλίδες που αναβλύζουν από το βυθό.

Super Paradise, Μύκονος
Όπως σωστά έθεσε η Guradian, οι άνθρωποι επισκέπτονται τις παραλίες για πολλούς λόγους κι ένας από αυτούς είναι και η διασκέδαση. Για πάρτι καταστάσεις, λοιπόν, η Μύκονος και το Super Paradise στη νότια ακτή του νησιο, είναι ιδανική επιλογή. Χρυσή άμμος, καθαρά, κρυστάλλινα νερά και non-stop μουσική και χορός συνθέτουν το απόλυτο σκηνικό για ξέφρενες καλοκαιρινές ημέρες και νύχτες στην παραλία, με διάσημους και ονόματα dj από το εξωτερικό. Το κοντινό Jackie O’Beach Club & Restaurant που βρίσκεται επίσης στην παραλία, είναι το κατάλληλο μέρος για να χαλαρώσετε, με καλό φαγητο, ποτό και drag queens.   

Μπάλος, Κρήτη
Η Κρήτη φημίζεται, μεταξύ άλλων, και για τις παραλίες της, με κάποιες να γεμίζουν με υπερβολικό κόσμο, όπως το Ελαφονήσι που λέγεται ότι μπορεί να λάβει δράση για να περιορίσει τον αριθμό των επισκεπτών. Ο Μπάλος είναι επίσης μια από τις παραλίες που μαζεύει κόσμο, ειδικά γύρω στο μεσημέρι που καταφτάνουν τα καραβάκια με τους τουρίστες, αλλά πρόκειται πραγματικά για ένα θαύμα της Φύσης, με όλες τις αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου στα νερά του και την σαν λευκή σκόνη άμμο του. Βρίσκεται στην κορυφή της χερσονήσου της Γραμβούσας στα βορειοδυτικά και το καλύτερο είναι να επισκεφτείτε την παραλία πολύ νωρίς, για να την προλάβετε ήσυχη. Αυτό βέβαια δεν είναι και τόσο εύκολο, αφού απαιτεί 12 χιλιόμετρα οδήγηση σε πολύ δύσκολο χωματόδρομο με πέτρες κι έπειτα περίπου 1 χιλιόμετρο πεζοπορία, αλλά πιστέψτε μας, αξίζει τον κόπο.