Οι καλύτεροι καλοκαιρινοί προορισμοί στον κόσμο για το 2019

positano-akti-amalfi-italia
ΔΕΥΤΕΡΑ, 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

Είτε θέλετε να πάρετε ιδέες, είτε απλώς σας ενδιαφέρει πληροφοριακά, αυτά είναι τα καλύτερα μέρη για διακοπές φέτος, σύμφωνα με τη λίστα του traveltriangle.com.

Ακτή Amalfi, Ιταλία
Θεωρείται το παράκτιο διαμάντι της Ιταλίας και η αλήθεια είναι ότι αποκαλύπτει την ομορφιά της φύσης αφειδώς. Το τοπίο εδώ είναι άκρως γραφικό, με τις ακτές, τα πυκνά δάση, τα παστέλ κτίρια πάνω στους λόφους και δεν είναι απορίας άξιο το πόσο λάμπει αυτή η πόλη, ως μοναδικός συνδυασμός φύσης και περιπέτειας. Χαλαρώστε στη μεγάλη παραλία στο Positano, κάντε πεζοπορία στο Torre dello Ziro, εξερευνήστε την αρχαία πόλη Salerno και βουτήξτε στις ήρεμες παραλίες της περιοχής. Σας περιμένει επίσης ο καθεδρικός ναός, το Museo della carta (Μουζείο χαρτιού), το Fiordo di Furore, ένα από τα πιο όμορφα σημεία της περιοχής και πολλά άλλα που αξίζει να βάλετε στο πρόγραμμά σας.

Zermatt, Ελβετία
Φωλιασμένο ανάμεσα στις σουηδικές Άλπεις, το Zermatt είναι μια μικρή και ιδιαίτερη πόλη, διάσημη κυρίως ως προορισμός για πεζοπορία, σκι και ορειβασία. Σε υψόμετρο περίπου 1600 μέτρων, το Zermatt βρίσκεται στους πρόποδες του διάσημου βουνού Μάττερχορν στις Άλπεις της Ελβετίας. Η καλύτερη εποχή να το επισκεφτείτε είναι καλοκαίρι  και αξίζει να κάνετε πεζοπορία στην κορυφή Unterrothorn, να κάνετε βόλτα με το τρένο Gornergrat, να επισκεφτείτε τη λίμνη Schwarzsee, το φαράγγι Gorner και πολλά άλλα ώστε να διαπιστώσετε γιατί βρίσκεται συχνά πρώτο στη λίστα με τα καλύτερα μέρη για διακοπές.

Πάρος, Κυκλάδες
Στη δεύτερη θέση, στην καρδιά του Αιγαίου, η Πάρος αναφέρεται ως ένα από τα πιο «στυλάτα» νησιά της Ελλάδας, διάσημο για τις παραλίες και τα γραφικά χωριά του. Το λευκό χρώμα των παραδοσιακών σπιτιών, το μπλε της θάλασσας και τα γραφικά σοκάκια, μπορεί να είναι κάτι που οι Έλληνες έχουν συνηθίσει, αλλά για τους τουρίστες από το εξωτερικό φαντάζει ονειρεμένο. Μην παραλείψετε να βουτήξετε στη Χρυσή Ακτή και τις Κολυμπήθρες, να βολτάρετε στη Νάουσα, να επισκεφτείτε την Παναγιά την Εκατονταπυλιανή, το κάστρο, την Κοιλάδα με τις πεταλούδες, περίπου 7 χιλιόμετρα από την Παροικιά, αν αγαπάτε τη φύση, και να… μείνετε μακριά τον Δεκαπενταύγουστο όπου το νησί «βουλιάζει».

Σεϋχέλλες, Ανατολική Αφρική
Για τους περισσότερους, οι Σεϋχέλλες είναι συνώνυμο του παραδείσου και όνειρο ζωής για ταξίδι. Βρίσκονται στον Ινδικό Ωκεανό και πρόκειται για ένα πανέμορφο αρχιπέλαγος 115 νησιών με εκπληκτική ακτογραμμή, όμορφες παραλίες με λευκή, απαλή άμμο, φοινικόδεντρα και κρυστάλλινα νερά, τόσο τροπικό, όσο φαντάζεστε. Το snorkeling στο Θαλάσσιο Εθνικό Πάρκο Sainte Anne επιβάλλεται, ενώ μπορείτε να απολαύσετε τη φύση περπατώντας στην προστατευόμενη περιοχή Vallée de Mai. Επισκεφτείτε οπωσδήποτε τα νησιά Curieuse και Aride και βάλτε οπωσδήποτε μια βουτιά στην παραλία Anse Lazio, στο νησί Praslin.

Hoi An, Βιετνάμ
Θεωρείται μια από τις πιο όμορφες αρχαίες πόλεις του κόσμου, κάτι σαν καμβάς πολιτισμών και παραδόσεων, με την ιδιαιτερότητα των καναλιών της να της χαρίζει έξτρα πόντους. Είναι, επίσης, μια πόλη διάσημη για το φαγητό της και ταυτόχρονα αποτελεί αρχιτεκτονικό διαμάντι που θα σας παρασύρει. Αν σας αρέσει η μαγειρική, τολμήστε ένα μάθημα μαγειρικής στην πόλη που αγαπά το φαγητό και αν λατρεύετε την αρχιτεκτονική, η παλιά της πόλη θα σας συγκλονίσει. Περάστε οπωσδήποτε μια βόλτα και από τον ναό Quan Cong Και θαυμάστε το μεγαλείο του και για μπάνιο βάλτε μπρος για την πανέμορφη An Bang Beach, Που έχει βρεθεί και ανάμεσα στις 100 καλύτερες του κόσμου.