Η ξενοδοχειακή πληρότητα πέφτει, η επιβατική κίνηση ανεβαίνει στην Αθήνα

athina-ksenodoxeia-kentro
ΤΡΙΤΗ, 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

Το πρώτο πεντάμηνο φαίνεται πως παρουσίασε αύξηση στη διεθνή και επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, αλλά η πληρότητα στα ξενοδοχεία δεν κινήθηκε αναλόγως.

Τα ξενοδοχεία της Αθήνας φαίνεται πως παρουσίασαν μείωση στη ζήτησή τους πρώτους 5 μήνες του 2019, κυρίως λόγω της αύξησης του ανταγωνισμού και της δημιουργίας ολοένα και περισσότερων νέων καταλυμάτων στην πόλη, είτε ξενοδοχείων, είτε airbnb.

Τη μείωση στην πληρότητα, συνοδεύει μια αύξηση της κίνησης στο Ελ. Βενιζέλος για το ίδιο διάστημα του 2019, με τους επιβάτες να φτάνουν τα 8,65 εκατομμύρια, από τα 8 που σημειώθηκαν πέρσι. Συγκεκριμένα, για αυτούς τους 5 πρώτους μήνες του έτους, η επιβατική κίνηση εσωτερικού και εξωτερικού σημείωσε ανάπτυξη 4,6% και 9,3% αντίστοιχα.

Ο Μάιος μεμονωμένα παρουσίασε επίσης άνοδο της τάξης του 5,7% σε σχέση με πέρσι, ενώ κατά το πεντάμηνο, ο αριθμός των πτήσεων στο Ελ. Βενιζέλος ανήλθε σε 77.700, με άνοδο 6,6%.

Ανοδική ήταν η τάση και των πτήσεων εσωτερικού σε σχέση με την περσινή χρονιά, ξεπερνώντας το 10%, ενώ και οι διεθνείς πτήσεις αυξήθηκαν κατά 3,9%.