Πάμε για ορθοπεταλιές! Οι 8 καλύτερες διαδρομές με ποδήλατο στην Ευρώπη

pame-gia-orthopetalies-oi-8-kaluteres-diadromes-me-podilato-stin-europi-kaluteres-diadromes-me-podilato-stin-europi

Φωτογραφία: https://www.facebook.com

ΠΕΜΠΤΗ, 30 ΜΑΙΟΥ 2013

Στην Ευρώπη υπάρχουν πολλές εκπληκτικές διαδρομές που θα σας κάνουν να νιώσετε έμπειροι ποδηλάτες, ακόμη και αν δεν είστε. Ας δούμε 8 από αυτές…

Το ποδήλατο είναι διασκέδαση, είναι υγεία και είναι… της μόδας! Και δεν υπάρχει καλύτερη εποχή για να δοκιμάσετε καινούργιες διαδρομές, από το καλοκαίρι. Η Ευρώπη προσφέρει πολλές επιλογές και είτε είστε αρχάριοι, είτε έμπειροι ποδηλάτες, σίγουρα θα βρείτε τη διαδρομή που σας ταιριάζει.

Αγαπάτε την περιπέτεια με το ποδήλατο και «ζηλεύετε» κάθε χρονιά, παρακολουθώντας τον διάσημο ποδηλατικό Γύρο της Γαλλίας; Δε χρειάζεται να σκάτε, αφού στην Ευρώπη υπάρχουν πολλές διαδρομές που θα σας κάνουν να νιώσετε έμπειροι ποδηλάτες, ακόμη και αν δεν είστε. Ας δούμε 8 από αυτές, όπως αναφέρονται στο skyscanner.net…

Loire Valley, Γαλλία

Για τον μέσο ποδηλάτη που θέλει απλά να απολαύσει τον ήλιο και τις χαρές της ζωής, ένα γαλλικό κρασί μπορεί να αποτελέσει την καλύτερη αφορμή. Πέρα από τη γευσιγνωσία, μπορείτε να ενσωματώσετε στη διαδρομή σας και το πέρασμα από μικρές γραφικές πόλεις. Υπάρχουν πολλές εταιρείες που θα σας βοηθήσουν σε όλη τη διαδρομή προσφέροντας οχήματα για να μεταφέρουν τις αποσκευές σας και να σας οδηγήσουν με ασφάλεια στη σχεδιασμένη διαδρομή μεταξύ των οινοποιείων. Σε αυτήν τη διαδρομή η ισορροπία στους δύο τροχούς και η γευσιγνωσία κρασιού βρίσκονται σε τέλεια αρμονία.

Βαθμός δυσκολίας: 2/10

Windermere, Lake District, Ηνωμένο Βασίλειο

Με τις σωστές καιρικές συνθήκες, λίγα μέρη μπορούν να ξεπεράσουν σε ομορφιά το Lake District ( www.clickatlife.gr/story.aspx?id=2241484 ) και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να απολαύσετε το τοπία του, απ’ ό,τι πάνω σε δύο τροχούς με το αεράκι στα μαλλιά σας και τη λάμψη του ήλιου να φωτίζουν τις όχθες των λιμών. Η μορφολογία του εδάφους είναι ορεινή και αυτή η διαδρομή των 45 χιλιομέτρων, η οποία περιλαμβάνει θέα στο Rydal Beck και το Loughrigg είναι ένας παράδεισος για κάθε ποδηλάτη.

Περισσότερα στο: www.gps-routes.co.uk/routes/home.nsf/RoutesLinksCycle/windermere-circular-cycle-route .

Βαθμός δυσκολίας: 3/10

Majorca, Ισπανία

Η Majorca αποτελεί ένα ειδυλλιακό μέρος για τους ποδηλάτες. Το έδαφος είναι ιδανικό με ένα καλό μίγμα επίπεδης διαδρομής και λόφων, ενώ πολλές καφετέριες και εστιατόρια προσφέρουν εκτός από αναψυκτικά και ανταλλακτικά ποδηλάτων. Λόγω των ισχυρών ανέμων και του καυτού ήλιου, η διαδρομή είναι καλύτερη να γίνει το φθινόπωρο και την άνοιξη.

Περισσότερα στο: www.illesbalears.es/ing/majorca/cycling-tourism.jsp?SEC=CTU .

Βαθμός δυσκολίας: Μεταβλητός

Νησί Wight, Ηνωμένο Βασίλειο

Έχει βέβαια σημασία το πόσο έμπειροι είστε, αλλά αυτή η διαδρομή 100 χιλιομέτρων μπορεί να διανυθεί και σε μια μέρα. Βέβαια δε χρειάζεται να βιάζεστε, αφού μπορείτε να την κάνετε και σε μερικές μέρες, με στάσεις σε όμορφα ψαροχώρια, απολαμβάνοντας τη θέα στη θάλασσα και τον φρέσκο θαλασσινό αέρα σε όλη τη διαδρομή, με πτηνά και άγρια ζώα να σας συνοδεύουν μέχρι το τέλος. Βέβαια αν και ο δρόμος είναι επίπεδος, δεν υπάρχει ούτε μια μέρα που να μη φυσάει, γι’ αυτό πρέπει να είστε προσεκτικοί.

Περισσότερα στο: www.cycleisland.co.uk/index.php?page=home .

Βαθμός δυσκολίας: 6/10

Spa, Βέλγιο

Το Βέλγιο θεωρείται πεδινή χώρα, με επίπεδους δρόμους, ωστόσο η νότια περιοχή του, κοντά στο Spa και το Λουξεμβούργο που ονομάζεται Ardennes, έχει λόφους και κάποιες απότομες καταβάσεις και τα τουριστικά γραφεία προτείνουν μια σειρά από ποδηλατικές διαδρομές. Το Spa είναι η πόλη της χαλάρωσης και είναι πράγματι το ιδανικό μέρος για να ξεκουραστείτε μετά από μια διαδρομή γύρω από λόφους, πυκνά δάση και στριφογυριστούς δρόμους.

Αν αισθάνεστε πιο τολμηροί, δοκιμάστε την La Flèche de Wallonie sportive (τέσσερις διαδρομές από 81 έως 219 χιλιόμετρα) που διοργανώνεται κάθε Μάιο. Η πόλη έχει φιλοξενήσει ένα τμήμα του Tour de France τρεις φορές και το Παγκόσμιο Κύπελλο Mountain Bike αρκετά χρόνια στη σειρά.

Περισσότερα στο: www.spatourisme.be/en/ .

Βαθμός δυσκολίας: 7/10

Alpe d’Huez, Γαλλία

Αυτή η εκπληκτική ανάβαση με θέα στην κοιλάδα Oisans, είναι κάτι σαν συλλεκτική εμπειρία για κάθε ποδηλάτη. Κάθε μέρα του χρόνου θα βρείτε κάποιον να κάνει αυτή τη διαδρομή των 22 χιλιομέτρων προσπαθώντας να κάνει τον καλύτερο χρόνο και πολλούς περιστασιακούς αναβάτες που απλά αρκούνται στο να φτάσουν στην κορυφή κάνοντας διαλείμματα όπου κρίνουν αναγκαίο. Τα καλά νέα είναι ότι στην πόλη υπάρχουν πολλά καλά εστιατόρια για να επιβραβευτεί ο κόπος σας.

Περισσότερα στο: www.cycling-challenge.com/alpe-dhuez-five-different-rides/ .

Βαθμός δυσκολίας: 8/10

Nove Colli, Ιταλία

Πατρίδα του διάσημου ποδηλάτη και θρυλικού ορειβάτη Marco Pantani, η πόλη του Cesenatico στις ακτές της Αδριατικής… ζει και αναπνέει για την ποδηλασία. Η διάσημη διαδρομή Nove Colli (εννέα λόφοι) ξεκινά από την πόλη κάθε χρόνο και είναι «ανοιχτή», τόσο για επαγγελματίες, όσο για ερασιτέχνες ποδηλάτες, με δύο αποστάσεις 130 και 200 χιλιομέτρων. Σχεδόν 11 χιλιάδες ποδηλάτες λαμβάνουν μέρος κάθε χρόνο σε αυτήν και πλήθος κόσμου συγκεντρώνεται για να τους δει να περνούν, ζητωκραυγάζοντας και περνώντας δίπλα από τις γραμμές. Το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής αποτελείται από λόφους, αλλά δε υπάρχουν μεγάλα βουνά και η θέα είναι πραγματικά εντυπωσιακή.

Περισσότερα στο: www.novecolli.it .

Βαθμός δυσκολίας: 9/10

Passo dello Stelvio, Ιταλία

Με υψηλότερο σημείο στα 2.758 μέτρα, αυτή η ανηφόρα 22 χιλιομέτρων είναι μια από τις πιο δύσκολες στην Ευρώπη, ειδικά αν ξεκινήσετε από το Bormio. Κατά μήκος της διαδρομής υπάρχει ένα ξενοδοχείο που λέγεται Piccolo Tibet και δίνει μια καλή ιδέα του εδάφους και του τοπίου στην περιοχή. Οι γενναίοι θα «βραβευτούν» από τα τοπία, το χιονισμένο βουνό Ortler και τις απομακρυσμένες Άλπεις Zillertal. Η διαδρομή είναι επικίνδυνη με στροφές, σκοτεινά τούνελ και γκρεμούς σε απόσταση αναπνοής από παγετώνες, οπότε θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Περισσότερα στο: www.climbbybike.com/climb.asp?col=Passo_dello_Stelvio&qryMountainID=39 .

Βαθμός δυσκολίας: 10/10