Τέσσερις οικονομικές airbnb επιλογές σε κοντινά νησιά για χαλαρή απόδραση

vilai
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 12 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

Είτε για πολυήμερες καλοκαιρινές διακοπές, είτε για διήμερη απόδραση, οι παρακάτω airbnb επιλογές είναι ό,τι πρέπει, καθώς βρίσκονται σε κοντινά νησιά και είναι όλες κάτω των 60 ευρώ/βραδιά.

Βιλάι Studio II, Κορησσία, Κέα, από 55 ευρώ/βραδιά
Στον οικισμό της Κορησσίας, πολύ κοντά στο λιμάνι, το Βιλάι Sudio II είναι ένα στούντιο 25 τ.μ. ιδανικό για 2-3 άτομα, κοντά στην τοπική αγορά. Στο συγκρότημα υπάρχουν τρεις κοινόχρηστες αυλές (μπροστά, πίσω και στο πλάι) για να χαλαρώσετε, διακοσμημένες με τα παλιά αντικείμενα από το καΐκι του παππού, περιποιημένα παρτέρια με δέντρα και λουλούδια, παγκάδες και τραπέζια για να απολαύσετε το πρωινό, τον καφέ, το ποτό ή απλώς το βιβλίο σας, σε ένα χώρο ήσυχο που αποπνέει κυκλαδίτικη παράδοση. Στην πίσω αυλή υπάρχει διαθέσιμο barbeque, σε περίπτωση που θέλετε να απολαύσετε τις τοπικές νοστιμιές της Τζιας. Από την ίδια αυλή ξεκινούν τα σκαλιά που οδηγούν στο εργαστήρι του ιδιοκτήτη, ο οποίος είναι ερασιτέχνης ψαράς, γλύπτης ξύλου και ζωγράφος με «μούσα» τη θάλασσα κι έχει πάντα μια ιστορία για το νησί να διηγηθεί.

Aprovare Rooms, Άνδρος, από 35 ευρώ/ημέρα
Το κατάλυμα αυτό βρίσκεται στο κέντρο του νησιού, στο χωριό Απρόβατο, μόλις 6 χιλιόμετρα από το γραφικό και κοσμοπολίτικο Μπατσί, που φημίζεται για τις βραδινές βόλτες για ποτό, και αρκετά κοντά στις παραλίες του νησιού. Κοντά βρίσκονται και τα
φημισμένα φαράγγια και μονοπάτια για περίπατο για όσους αγαπούν την πεζοπορία, ενώ είναι ιδανικό αν αναζητάτε ηρεμία και χαλάρωση. Με κλασική νησιώτικη αρχιτεκτονική σε συνδυασμό με υπέροχη θέα στη θάλασσα, το Aprovare Rooms μπορεί να αποτελέσει το ιδανικό οικονομικό ορμητήριο για να εξερευνήσετε την Άνδρο. Φροντίστε μόνο να έχετε μέσο μεταφοράς για τις μετακινήσεις σας.

Studio, Σουβάλα, Αίγινα, από 40 ευρώ/ημέρα

Στο όμορφο, γραφικό ψαροχώρι της Σουβάλας, ανάμεσα στην πρωτεύουσα του νησιού την Αίγινα και την Αγία Μαρίνα, το Studio αυτό αποτελεί ιδανικό μέρος για ήρεμες διακοπές, κατάλληλο για ζευγάρια και για όσους αναζητούν χαλάρωση, με θέα θάλασσα από το μπαλκόνι του. Μόλις μία ώρα μακριά από το λιμάνι του Πειραιά, η Αίγινα είναι από τις πιο βολικές επιλογές για κοντινή, νησιώτικη απόδραση, με πολλά ενδιαφέροντα μέρη που μπορείτε να επισκεφθείτε, όπως τον αρχαιολογικός ναός της Αφαίας και το περίφημο μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου. Το στούντιο διαθέτει πλυντήριο και κουζινάκι, απέχει περίπου 8 λεπτά με τα πόδια από το λιμάνι της Σουβάλας και 30 μέτρα από τη θάλασσα και εγγυάται να σας κάνει να ξεχάσετε όλα τα προβλήματα της πόλης για λίγες ημέρες.

Μεζονέτα με 2 υπνοδωμάτια, Καλαμίτσα, Σκύρος, από 45 ευρώ την ημέρα
Αν θέλετε η παραλία να είναι σε απάσταση αναπνοής από τα κατάλυμά σας και ταυτόχρονα η Σκύρος σας ακούγεται ως ενδιαφέρουσα επιλογή, η συγκεκριμένη μεζονέτα μπορεί να κάνει το όνειρό σας πραγματικότητα. Απέχει μόλις 150 μέτρα από τη θάλασσα, διαθέτει 2 υπνοδωμάτια, 3 κρεβάτια και μπορεί να φιλοξενήσει 4 επισκέπτες, με τη θέα στη θάλασσα από το μπαλκόνι να μη λείπει από την εξίσωση. Βρίσκεται στο χωριό Καλαμίτσα, ένα γραφικό χωριό μόλις 9 χιλιόμετρααπό τη Χώρα, που απλώνεται κατά μήκος του γραφικού κολπίσκου, με μεγάλη παραλία για να χαλαρώσετε στα πεντακάθαρα νερά του Αιγαίου.