Πάμε για βουτιές στα πιο εξωτικά νησιά του κόσμου

seϋxelles
ΤΡΙΤΗ, 02 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

Φορέστε μάσκες, αναπνευστήρες και βατραχοπέδιλα και ετοιμαστείτε για μακροβούτια σε τροπικά νησιά ανά την υφήλιο, σε τοπία που μοιάζουν πολύ ονειρεμένα για να είναι αληθινά.

Σεϋχέλλες, το πρώην καταφύγιο πειρατών
Ανοιχτά της ανατολικής ακτής της Αφρικής, οι Σεϋχέλλες είναι από τους πρώτους προορισμούς που ταξιδεύει το μυαλό μας όταν σκεφτούμε κάτι τροπικό και εξωτικό. Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα 115 νησιών με συνολικό πληθυσμό κάτω από 100 χιλιάδες κατοίκους, τα οποία φιλοξενούν μαγευτικές παραλίες, κρυστάλλινα πράσινα νερά και υπόσχονται χαλάρωση και απομόνωση, αναλόγως τα γούστα. Στα μειονεκτήματα να αναφέρουμε ότι τα νησιά αυτά είναι αρκετά ακριβά, καθώς ο παράδεισος έχει και το τίμημά του, όπως και ότι οι βροχές στην περιοχή είναι πολλές και η καλύτερη εποχή να την επισκεφτείτε είναι από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο, που κοπάζουν. Κάτι που ίσως να μη γνωρίζατε είναι ότι οι Σεϋχέλλες υπήρξαν κάποτε καταφύγιο πειρατών και φήμες λένε ότι υπάρχουν ακόμη... κρυμμένοι θησαυροί στο νησί.

Μαλδίβες, με τιρκουάζ φόντο
Η αλυσίδα 26 ατολών και περισσότερων από χιλίων νησιών στον Ινδικό Ωκεανό είναι ένας από τους πιο τροπικούς προορισμούς στον κόσμο. Με θέρετρα πολυτελείας, παγκοσμίου φήμης καταδυτικά κέντρα και το γαλάζιο να επικρατεί παντού, η νησιωτική αυτή χώρα προσφέρει έναν συνδυασμό περιπέτειας και χαλάρωσης. Η πιο χαρακτηριστική εικόνα από τη νησιωτική χώρα για τους περισσότερους είναι μάλλον τα bungalows πάνω στα τιρκουάζ νερά των θαλασσών, όπου εκεί το γαλάζιο είναι το πιο έντονο φυσικό χρώμα που θα δείτε, θυμίζοντας κάτι από παράδεισο. Εκεί θα βρείτε και το πρώτο υποθαλάσσιο ξενοδοχείο, το Muraka, που συνδέεται με το νησί Conrad Maldives Rangali και κοστίζει 50.000 ευρώ το βράδυ για τους ενδιαφερόμενους.

Ko Lipe, το διαμάντι της Ταϊλάνδης
Στη Νότια Ταϊλάνδη, θα συναντήσετε εκπληκτικά τοπία, υπέροχες θάλασσες, αλλά και πολύ φιλικούς ντόπιους, πρόθυμους να σας κεράσουν κάτι από την καθημερινή ψαριά τους. Η διαμονή εδώ κινείται ακόμη σε basic επίπεδο, με τα περισσότερα μέρη να κλείνουν κάθε μορφή ηλεκτρισμού γύρω στα μεσάνυχτα. Κοντά σε αυτό το νησί θα βρείτε κι έναν μικρότερο που παρέχει πολλαπλές ευκαιρίες για snorkeling, όπου μπορεί να δείτε ακόμη και… καρχαρίες, ενώ γενικότερα η κατάσταση που επικρατεί στο Ko Lipe είναι μπάνιο και χαλάρωση στην απαλή άμμο.  Η καλύτερη εποχή για επίσκεψη είναι μεταξύ Νοεμβρίου και Μαρτίου, ενώ από Μάιο έως Οκτώβριο είναι η εποχή των μουσώνων και δεν θα μπορέσετε να το επισκεφτείτε. Ο καλύτερος τρόπος να φτάσετε στο νησί είναι με καραβάκι από το Pak Bara και μόλις φτάσετε σας περιμένει ένας άθικτος τόπος χωρίς αυτοκίνητα, με λιγότερους από χίλιους κατοίκους και μέγεθος που μπορείτε να το περπατήσετε απ’ άκρη σ’ άκρη σε λιγότερο από μια ώρα.

Μπαλί, ο επίγειος παράδεισος της Ινδονησίας
Ένας από τους προορισμούς των ονείρων των περισσοτέρων, το Μπαλί βρίσκεται ανάμεσα στα νησιά Ιάβα και Λομπόκ και αποτελεί επίσης μία από τις 33 συνολικά επαρχίες της Ινδονησίας, με πρωτεύουσα το Ντενπασάρ. Είναι ο μεγαλύτερος τουριστικός προορισμός στη χώρα με πολλές παραδεισένιες παραλίες και αξιοθέατα, όπως το Υδάτινο Παλάτι Ujung, τον ναό Pura Ulun Danu Bratan, το σύμπλεγμα ναών Pura Besakih, που αποτελεί το πιο ιερό σημείο στο Μπαλί και πολλά άλλα. Για όσους αγαπούν τις τέχνες, μια βόλτα στο Ubud επιβάλλεται, προκειμένου να συναντήσει γκαλερί και μουσεία σε μια τοποθεσία πάνω στο βουνό, σε δάσος, δίπλα στον ποταμό του Ayoung. Φυσικά η τροπική βλάστηση δεν λείπει από τον προορισμό, οι παραλίες είναι εντυπωσιακές στην όψη, αν και τα νερά από κοντά δεν είναι τόσο μαγευτικά, και υπάρχουν επιλογές για κάθε γούστο.

Φίτζι, για νεόνυμφους κι όχι μόνο
Παρ’ όλο που το νησιωτικό αυτό κράτος απαρτίζεται από 322 νησιά, κατοικείται λιγότερο από το 1/3. Η δράση, πάντως, συμβαίνει στα δυτικά νησιά και όπου κι αν κατευθυνθείτε προς τα εκεί, οι εικόνες είναι αυτό ακριβώς που έχετε στο μυαλό σας ως τροπικό παράδεισο. Γι’ αυτό άλλωστε αποτελεί δημοφιλή προορισμό ανάμεσα σε νέους ανθρώπους και σε ζευγάρια που πηγαίνουν γαμήλιο ταξίδι. Οι περισσότεροι νέοι επισκέπτονται τη συστάδα νησιών Yasawa, ενώ στα δύο μεγαλύτερα νησιά, ζει το 87% του πληθυσμού. Κυριότερες νήσοι είναι η Viti Levu και η Vanua Levu με έκταση μόλις 5,5 τ.χλμ. Οι θερμοκρασίες παραμένουν σταθερές σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, ενώ από Νοέμβριου μέχρι Ιανουάριο κυκλώνες κάνουν την εμφάνισή τους.

Νήσοι Κουκ, γαλάζιες λίμνες στον Ειρηνικό
Τα νησιά Κουκ είναι μία αυτοδιοικούμενη περιοχή, ελεύθερα συνδεδεμένη με τη Νέα Ζηλανδία, που αποτελείται από 15 νησιά στην καρδιά του νότιου Ειρηνικού σε μια έκταση περίπου στο μέγεθος της Ινδίας. Αυτά τα περίφημα νησιά είναι γνωστά για τις γαλάζιες λίμνες τους, όπως η λίμνη Aitutaki, τις παραλίες με την άσπρη άμμο και το φυσικό τους τοπίο που δεν μοιάζει με κανένα άλλο μέρος στον πλανήτη. Ονομάστηκαν έτσι από τον James Cook που τα ανακάλυψε και όπως είναι φυσικό είναι ένας από τους προορισμούς που θα σας βοηθήσουν να δραπετεύσετε από τη σύγχρονη ζωή. Το κλίμα εκεί είναι θερμό και με υγρασία καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. 

Μάουι, Χαβάη, για θαλάσσιες περιπέτειες
Το Μάουι στη Χαβάη είναι γνωστό για πολλά πράγματα, από θαλάσσια σπορ και περιπέτειες, μέχρι χαλάρωση και ευκαιρίες. Αυτό που το χαρακτηρίζει, όμως, πιο πολύ απ’ όλα είναι η φυσική του ομορφιά, με τις απομακρυσμένες περιοχές του να κόβουν την ανάσα, τα ηλιοβασιλέματά του να είναι εξωπραγματικά και τις παραλίες του να θυμίζουν καρτ-ποστάλ. Το σερφ, το snorkeling και το cliff jumping είναι δραστηριότητες που συνηθίζουν πολλοί ταξιδιώτες και ντόπιοι στα εδάφη του και μάλλον θα παρασυρθείτε ώστε να δοκιμάσετε κι εσείς αν βρεθείτε ποτέ στα εδάφη του.