Κουίζ: αναγνωρίζετε αυτά τα ελληνικά νησιά;

astupalaia
ΤΡΙΤΗ, 16 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

Πάμε ένα τουρ στα ελληνικά νησιά, μέσα από επτά πανέμορφες φωτογραφίες που σας προκαλούν να τα αναγνωρίσετε.

1. Είναι από τα πιο ήσυχα νησιά των Σποράδων, με πλούσια φύση και υπεριψωμένη Χώρα. Φημίζεται για την πράσινη συνείδησή του τα τελευταία χρόνια, έχοντας καταργήσει την πλαστική σακούλα πολύ πριν γίνει μαζικά. Εκεί βρίσκεται και το πρώτο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο.

2. Ένα από τα πανέμορφα νησιά του Αργοσαρωνικού, με κοσμοπολίτικο αέρα που ονομάστηκε από τους Ενετούς εξαιτίας των αρωματικών φυτών του «νησί των αρωμάτων».

3. Ένα φυσικό λιμάνι ιδιαίτερου κάλλους, που διατηρεί τον παλαιό επτανησιακό ρυθμό δόμησης και έχει χαρακτηριστεί Παραδοσιακός Οικισμός. Σύμφωνα με την παράδοση, εκεί άφησαν οι Φαίακες κοιμισμένο τον Οδυσσέα.

4. Πρόκειται για μια βοτσαλωτή παραλία των Δωδεκανήσων, σε ένα από τα νησιά που μοιάζουν να έχουν μείνει πίσω στον χρόνο. Φημίζεται, μάλιστα, και για μια συγκεκριμένη αθλητική δραστηριότητα στην οποία επιδίδονται πολλοί επισκέπτες του.

5. Παραμένουμε στα Δωδεκάνησα σε αυτό το νησί με ίσως την ομορφότερη Χώρα, που μπορεί κανείς να τη θαυμάσει από μακριά. Πρόκειται για το νησί που αποτελεί τη «γέφυρα» που ενώνει Κυκλάδες και Δωδεκάνησα.

6. Παρά το μικρό της μέγεθος έχει πάνω από 70 παραλίες, συχνά την «χτυπά» ο αέρας, αλλά παραμένει ιδανική επιλογή για μικρούς και μεγάλους στις Κυκλάδες.

7. Μικρό νησί στην εσχατιά των Κυκλάδων, που φημίζεται για την ησυχία του, τον νέο κόσμο του που επιδίδεται σε ελεύθερο κάμπινγκ και σε ένα διάσημο μονοπάτι, όπου μπορεί κανείς να απολαύσει υπέροχη θέα, ιδιαίτερα κατά τη δύση και την ανατολή του ήλιου.

8. Πανέμορφο χωριό σε νησί του Ιονίου, όπου έχουν φιλοξενηθεί και χολιγουντιανά γυρίσματα. Αποτελεί ένα από τα πιο γραφικά μέρη των Επτανήσων, με κοσμοπολίτικο χαρακτήρα. 

1. Αλόννησος
2. Σπέτσες
3. Βαθύ, Ιθάκη
4. Θέρμα, Κάλυμνος
5. Αστυπάλαια
6. Σέριφος
7. Ανάφη
8. Φισκάρδο, Κεφαλονιά