Πώς είναι το καλοκαίρι στους Παξούς; (βίντεο)

paksoi
ΔΕΥΤΕΡΑ, 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

Σίγουρα συναρπαστικό και παραμυθένιο, στο μικρό νησί του Ιονίου που έχει ξετρελάνει τους Ιταλούς και προσελκύει ολοένα και περισσότερους τουρίστες στα πράσινα νερά του κάθε καλοκαίρι.

Έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως νησί-παραμύθι, αφού το μικρό του μέγεθος, η πλούσια βλάστησή του και τα κρυστάλλινα πράσινα και τιρκουάζ νερά των παραλιών του συνθέτουν την απόλυτη παραμυθένια εικόνα καλοκαιριού.

Πρωτεύουσα του νησιού είναι ο γραφικός Γάιος ο οποίος προστατεύεται φυσικά από δύο νησάκια, την Παναγιά και τον Άγιο Νικόλαο. Αξίζει, όμως, να γνωρίσετε και τους λιγοστούς ακόμη οικισμούς του, όπως τη Λάκκα και τον Λογγό, όπου το τοπίο είναι απόλυτα γραφικό με παραδοσιακή αρχιτεκτονική των Επτανήσων και πολλά βενετσιάνικα στοιχεία. Εκεί μπορείτε να γευματίσετε σε κλίμα ηρεμίας στις ψαροταβέρνες και να κάνετε τη βόλτα σας απολαμβάνοντας τις ομορφιές του τόπου.  

Μην παραλείψετε να γυρίσετε το νησάκι από στεριά και θάλασσα, με αυτοκίνητο και καραβάκι, απολαμβάνοντας τα μικρά δάση από κουκουναριές, πεύκα, μυρτιές, σκίνα, κυπαρίσσια, όπως και ελαιώνες και αμπέλια. Επιβάλλεται επίσης το μπάνιο στους Αντίπαξους όπου θα βρείτε δυο πανέμορφες παραλίες, τη Βρίκα και το Βουτούμι με έντονο τιρκουάζ χρώμα στα κρυστάλλινα νερά τους που συνδυάζεται με τη λευκή άμμο. Εδώ το σκηνικό αλλάζει από τις πέτρες των Παξών και το πράσινο στο φόντο δημιουργεί ένα απίστευτο θέαμα. Αν και τα πολλαπλά σκάφη που καταφτάνουν καταστρέφουν σε ένα βαθμό τον φυσικό συνδυασμό χρωμάτων, οι Αντίπαξοι είναι πραγματικά το μέρος που δεν θα ξεχάσετε εύκολα. Κι αν πεινάσετε, δυο ταβέρνες, η μία εκ των οποίων ψηλά στο λόφο με πανοραμική θέα στον κόλπο, αλλά και το beach bar restaurant στο Βουτούμι, είναι έτοιμες να ικανοποιήσουν τις γαστριμαργικές σας επιθυμίες, πριν ξαναγυρίσετε στη βάση σας, τους ονειρεμένους Παξούς.

Μάθετε περισσότερα για τους Παξούς-Αντίπαξους εδώ.