Fly Responsibly: η νέα πρωτοβουλία της KLM για μια βιώσιμη αεροπλοΐα

fly-responsibly
ΠΕΜΠΤΗ, 04 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

100 ημέρες πριν την 100ή της επέτειο, η KLM παρουσιάζει τη νέα πρωτοβουλία της «Fly Responsibly», δείχνοντας τον δρόμο ένα πιο βιώσιμοι μέλλον στον… αέρα.

Με μια εορταστική εκδήλωση σηματοδότησε τις 100 ημέρες πριν την επέτειο των 100 χρόνων της η KLM Royal Dutch Airlines το Σάββατο 29 Ιουνίου στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ Schiphol, ανακοινώνοντας την πρόθεσή της να καταβάλει όλες τις δυνάμεις της για την αειφορία στην αεροπλοΐα. Με μια ανοικτή επιστολή που κυκλοφόρησε ευρέως, η KLM προσκάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της βιομηχανίας να ενώσουν δυνάμεις επιδιώκοντας το βιώσιμο μέλλον της αεροπλοΐας, κάτω από τον τίτλο «Fly Responsibly» («Πετάξτε Υπεύθυνα»).

Μέχρι στιγμής, μάλιστα, τα νούμερα δείχνουν ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο, αφού παρουσιάζει μεταξύ άλλων 17,3% λιγότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα ανά επιβάτη σε σχέση με το 2011, κατανάλωση 1.318 τόνων βιώσιμης βιοκηροζίνης, 10 καινούργια, πιο ήσυχα και πιο επαρκή αεροσκάφη, 9% λιγότερα απόβλητα σε σχέση με το 2011 και 18% λιγότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από διεργασίες εδάφους, με στόχο το 2020 η μείωση να φτάσει το 20%.

Στις 7 Οκτωβρίου η KLM θα είναι η πρώτη αεροπορική στον κόσμο η οποία θα γιορτάσει την 100η της επέτειο, λειτουργώντας με το ίδιο, αρχικό της όνομα. Η εταιρεία κατόρθωσε να κλείσει έναν αιώνα λειτουργίας, έχοντας δεσμευθεί ότι θα εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες, θα αποδέχεται τις προκλήσεις, συνάπτοντας συνεργασίες και υιοθετώντας τις νέες τεχνολογίες. «Τα τελευταία εκατό χρόνια, το επιχειρηματικό πνεύμα της KLM και η αναζήτηση για καινοτομία της εταιρείας διαδραμάτισαν έναν πρωτοποριακό ρόλο στην αεροπορική βιομηχανία. Η επέτειος των 100 χρόνων μας αποτελεί μια ευκαιρία για εμάς να επανεπιβεβαιώσουμε την δέσμευσή μας στην φιλοδοξία μας: να αποτελέσουμε τον πιο πελατοκεντρικό, καινοτόμο και αποτελεσματικό αερομεταφορέα στο Ευρωπαϊκό δίκτυο, που με αποφασιστικότητα θα αντιμετωπίσει όλες τις προκλήσεις του μέλλοντος. Ξεκινώντας σήμερα, επικοινωνούμε και μοιραζόμαστε τις βέλτιστες πρακτικές και τα εργαλεία μας, όλα όσα έχουμε μάθει για την βιωσιμότητα, με όλους μας τους ανταγωνιστές. Υποστηρίζουμε τον ανταγωνισμό αλλά όχι όταν πρόκειται για την αειφόρο ανάπτυξη της αεροπλοΐας. 

Ξεκινώντας σήμερα, θα προσφέρουμε σε όλες τις αεροπορικές εταιρείες το πρόγραμμά μας αντιστάθμισης ισοζυγίου του άνθρακα CO2ZERO για να το χρησιμοποιήσουν, χωρίς χρέωση και χωρίς το branding της KLM. Σε αντάλλαγμα, καλούμε όλους να συμμετέχουν και να μοιραστούν τις καλύτερες πρακτικές τους προς όφελος ενός πιο βιώσιμου μέλλοντος» δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της KLM, κ. Pieter Elbers.

«Η επιτυχία της KLM είναι επιτυχία της Ολλανδίας. Με ένα ευρύ δίκτυο και πολλούς προορισμούς η KLM Royal Dutch Airlines είναι ιδιαίτερα σημαντική για την πρόσβασή μας, το επιχειρηματικό κλίμα, τις ευκαιρίες απασχόλησης και την θέση του αεροδρομίου Schiphol» δήλωσε η Υπουργός Υποδομών και Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων κ. Cora van Nieuwenhuizen.

Η ξεχωριστή αυτή ημέρα των 100 χρόνων πριν από την 100η επέτειο της KLM είχε προγραμματιστεί να συμπέσει με την παραλαβή του πρώτου Boing 787-10 Dreamliner. Έχοντας ήδη δεκατρία Β787-9 Dreamliners σε λειτουργία, η KLM ξεκινά να προσθέτει αεροσκάφη τύπου Β787-10, αυξάνοντάς τα σε συνολικά 28 Dreamliners. Το πρόγραμμα ανανέωσης του στόλου αποτελεί σημαντικό στοιχείο στην επίτευξη των φιλόδοξων στόχων βιωσιμότητας.

Info
KLM Fly Responsibly