Υποχρεωτική ταξιδιωτική ασφάλεια στα ταξίδια για Ταϊλάνδη;

tailandi
ΔΕΥΤΕΡΑ, 22 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

Η Ταϊλάνδη αναμένεται να συστήσει υποχρεωτική ταξιδιωτική ασφάλεια στους τουρίστες του εξωτερικού, με στόχο την αύξηση της εμπιστοσύνης των επισκεπτών της.

Με αναφορά στο Γραφείο Ασφαλιστικής Επιτροπής (OIC), η Bangkok Post αναφέρει ότι θα απαιτείται από τους ταξιδιώτες να πληρώνουν για ταξιδιωτική ασφάλεια στα γραφεία μετανάστευσης του αεροδρομίου. Παρ’ όλ’ αυτά, το έξοδο γι’ αυτή την ασφάλεια υπολογίζεται λιγότερο από 1 δολάριο, που σημαίνει ότι δεν επιβαρύνει ιδιαίτερα τον ταξιδιωτικό προϋπολογισμό ενός επισκέπτη.

Το Tourism Promotion Fund της Ταϊλάνδης πρόκειται να συγκεντρώνει τα χρήματα για πληρωμές σε περιπτώσεις διεκδικήσεων, με την ασφάλεια να παράσχει έως και 32.700 δολάρια ως κάλυψη σε περίπτωση θανάτου, για μέγιστη διάρκεια 30 ημερών.

Η πρόταση, η οποία πυροδοτήθηκε από τις τραγωδίες στην Ταϊλάνδη που αφορούν τουρίστες, συμπεριλαμβανομένου και του θανατηφόρου ναυαγίου που συνέβη στα ανοιχτά του Πουκέτ και κόστισε τη ζωή 47 κινέζων τουριστών, χρειάζεται πρώτα έγκριση από το Υπουργείου Τουρισμού και Αθλητισμού, προτού προχωρήσει.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Ταϊλάνδη μέτρησε 38 εκατομμύρια  διεθνείς αφίξεις το 2018 και αναμένεται να καλωσορίσει πάνω από 40 εκατομμύρια τουρίστες τη φετινή χρονιά.