Πάμε για μακροβούτια σε μοναδικές παραλίες της Ευρώπης

praia-de-benagil-algarve-portogalia
ΔΕΥΤΕΡΑ, 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2023

Με τοπίο που απέχει από το ελληνικό νησιώτικο, αλλά έχει τη δική του ομορφιά, αρμονία και μοναδικότητα, οι παρακάτω παραλίες υπόσχονται κρυστάλλινα νερά για ατελείωτες βουτιές, για όσους σκέφτονται να αποχωριστούν τα πάτρια εδάφη φέτος το καλοκαίρι.

Praia de Benagil, Algarve, Πορτογαλία
Μια από τις πιο απόμακρες αμμώδεις ακτές της Πορτογαλίας, η Praia de Benagil δεν λείπει εύκολα από τις λίστες με τις καλύτερες παραλίες της Ευρώπης. Η μοναδικότητά της εντοπίζεται στην τοποθεσία της, στην καρδιά ενός πολύ γραφικού βράχου με μια τρύπα στο κέντρο του που αφήνει τις ακτίνες του ήλιου να περάσουν, φωτίζοντας την παραλία. Ένα πολύ ιδιαίτερο θέαμα που μπορεί να δει κάποιος φτάνοντας στην παραλία είτε με καγιάκ, είτε με καραβάκι, είτε με οργανωμένες ξεναγήσεις SUP.

Scala dei Turchi, Σικελία
Η Ιταλία με τα 450 νησιά της και τα 7600 χιλιόμετρα ακτογραμμή, σίγουρα αποτελεί δύναμη όσον αφορά όμορφες παραλίες στην Ευρώπη. Οι σιτσιλιάνικες ακτές της Scala Dei Turchi που μεταφράζεται στα ελληνικά ως «Σκάλα των Τούρκων» σίγουρα βρίσκονται ανάμεσα στις καλύτερες παραλίες της. Ο ασβεστόλιθος που κυριαρχεί στην παραλία προσδίδει το ιδιαίτερο λευκό χρώμα σε τέλεια αντίθεση με τις τιρκουάζ αποχρώσεις του νερού και το μπλε του ουρανού και θα τη βρείτε ανάμεσα σε δύο αμμώδεις παραλίες, με εύκολη πρόσβαση. Κοντά υπάρχουν, μάλιστα, και εστιατόρια, snack bar αλλά και δημόσιες τουαλέτες.

Playo de Maro, Nerja, Ισπανία
Βρίσκεται συνεχώς ανάμεσα στις καλύτερες παραλίες της Ισπανίας και είναι σίγουρα ονειρεμένος μεσογειακός προορισμός, έξω από το χωριό Nerja. Η παραλία είναι άγρια και οι ανέσεις της λιγοστές, γι’ αυτό όσοι την επισκέπτονται πρέπει να έχουν φροντίσει να προμηθευτούν από πριν τα απαραίτητα. Ένα μικρό beach bar σερβίρει τοπικά τάπας και μια μικρή ποικιλία ποτών, αλλά οι περισσότεροι εκεί ασχολούνται με το snorkeling και το scuba diving. Τα νερά της θάλασσας είναι κρυστάλλινα και υπάρχει πλούσια χλωρίδα και πανίδα στην περιοχή, με πολλούς που ασχολούνται με το καγιάκ και το κανό να απολαμβάνουν το γραφικό τοπίο κατά μήκος της ανδαλουσιανής ακτογραμμής. Κοντά υπάρχει και ένας όμορφος καταρράκτης, για όσους απολαμβάνουν το υγρό στοιχείο στο μέγιστο.

Étretat, Νορμανδία, Γαλλία
Αν και δεν είναι η πιο δημοφιλής παραλία στη Γαλλία, παραμένει τόσο όμορφη που αξίζει να ξεχωρίσει σε μια τέτοιου είδους λίστα. Βρίσκεται στο βορειοδυτικό μέρος της χώρας στην περιοχή της Νορμανδίας και οι λόφοι που την περιτριγυρίζουν της χαρίζουν μια μοναδική ομορφιά, που απέχει από την κλασική τροπική εικόνα με την λευκή άμμο που έχουμε στο μυαλό μας. Η εν λόγω παραλία έχει πολύ λεπτό μικρό χαλικάκι και κατά μήκος της μαζεύονται κάθε χρόνο αρκετοί τουρίστες για να δροσιστούν στα νερά της, αλλά και να θαυμάσουν το μαγευτικό τοπίο.

Hοyvika, Andoya, Νορβηγία
Φεύγοντας από τη Μεσόγειο και τη Νότια Ευρώπη, ανηφορίζουμε λίγο βόρεια, για να συναντήσουμε μια μοναδική παραλία στον Αρκτικό Κύκλο, στο υπέροχο νησί Andoya στη Βόρεια Νορβηγία. Η παραλία είναι must για αυτούς που αναζητούν το διαφορετικό, την άγρια ομορφιά, σε μια χώρα που σίγουρα δεν φημίζεται για τις παραλίες της, αλλά εν προκειμένω συνδυάζει παραλία και μαγικό τοπίο. Στην περιοχή υπάρχουν πολλά πεζοπορικά μονοπάτια για πανοραμική θέα και πλούσια πανίδα, με διάφορα είδη πτηνών να φιλοξενούνται στα περίχωρα.