Οι εντυπωσιακές εκθέσεις συνεχίζονται στην Aqua Gallery

aqua-gallery
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 12 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

Τη δεύτερη κατά σειρά εικαστική έκθεση παρουσίασε η πλατφόρμα Πολιτιστικού Τουρισμού Restart στον εντυπωσιακό χώρο Τέχνης που δημιούργησε για λογαριασμό του ομίλου διαχείρισης ξενοδοχείων Aqua Vista Hotels, στο ξενοδοχείο Art Hotel στον Πύργο της Σαντορίνης.

Η Τέχνη μπορεί να συνδυαστεί ιδανικά με διακοπές και γι’ αυτό σίγουρα φροντίζει το ξενοδοχείο Art Hotel, που συνδυάζει πολυτέλεια, χαλάρωση, αλλά και τροφή για το πνεύμα. Η τελευταία έκθεση που φιλοξενεί είναι η «Ένα λουλούδι για ένα ποίημα», που επιμελήθηκε η ιστορικός Τέχνης Αννίτα Πατσουράκη, όπου 29 Έλληνες δημιουργοί παρουσιάζουν ζωγραφικούς πίνακες με λουλούδια, εμπνευσμένους από ποιήματα. Θα παρουσιάζεται έως την Πέμπτη 23 Αυγούστου, οπότε και ακολουθεί η τρίτη κατά σειρά έκθεση του εικαστικού προγράμματος.

H επιμελήτρια της έκθεσης, ιστορικός Τέχνης κα. Αννίτα Πατσουράκη σημειώνει: «Η εικαστική θεματική έκθεση «Ένα λουλούδι για ένα ποίημα» περικλείει καλλιτεχνικές δημιουργίες, παραστατικής, αφαιρετικής και συμβολικής υπόστασης σε έκφραση συλλογικότητας. Αναζητά την έκφραση της ανθρώπινης εσωτερικής ανάγκης, την υποσυνείδητη διάσταση και ψυχοσύνθεση που εκφράζονται εικαστικά, σχηματοποιούνται μορφικά, καθορίζονται χρωματικά, ταυτίζονται και ερμηνεύονται εννοιολογικά μέσα από απεικονίσεις φυτών, λουλουδιών και τοπιογραφικών απόψεων. Αποσκοπεί στη διήγηση της περιγραφής της φύσης με σύγχρονη ματιά και επίκαιρη άποψη, σε ακολουθία σκέψεων και στοχασμών μεγάλων ποιητών και συγγραφέων, αφήνοντας έντονα συναισθήματα συγκίνησης και ευαισθησίας στο θεατή. Το λουλούδι ως σύμβολο διαχρονικό της συναισθηματικής έκφρασης, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, σε όλους τους πολιτισμούς, σε μύθους, σε παραμύθια και σε θρυλικούς έρωτες της ιστορίας, γίνεται πνευματική ενσάρκωση της φύσης, εξυψώνεται και υμνείται, στοχεύοντας στην πρόκληση δέους και συγκίνησης!»

Στην έκθεση συμμετέχουν οι εικαστικοί:
Νινέτα Βρετού, Πηνελόπη Γαϊτη, Νίκη Γαργαλιάνου, Σπύρος Γεώργας, Έλενα Γκαρστέα, Βασίλης Γκίζας, Βούλα Δασκαλοπούλου, Εύα Διβάρη, Λίδα Δίδου, Πέτρος Ζουμπουλάκης, Μάτω Ιωαννίδου, Εβίτα Κανέλλου, Άννα Κατιμερλή, Δέσποινα Κουβάτσου,   Μάγδα Κούρκουλου,  Βασίλης Κρέλιος, Στέλλα Μιμίκου, Μιχάλης Μιναριτζόγλου, Δημήτρης Μηλιώτης,  Ανδρέας Μητρόπουλος, Αλέξανδρος Μουστάκας, Μαίρη Μπακογιάννη, Νάντια Μπαράκου, Λίνα Μπάρμπα, Γεωργία Μπλιάτσου, Βασιλική Ξηράκη, Αντιγόνη Παγώνα, Αλεξάνδρα Παλάσκα, Έφη Σούτογλου.


Info
Art Hotel
Πύργος Σαντορίνη
https://www.facebook.com/restartcontemporary/
http://www.aquavistahotels.com/
http://restartplatform.com/