Τρία αεροδρόμια του κόσμου για τολμηρούς ταξιδιώτες

aeroplano-prosgeiosi
ΔΕΥΤΕΡΑ, 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

Κάποια αεροδρόμια είναι πιο επικίνδυνα από άλλα. Τα παρακάτω, όμως, ξεπερνούν τη φαντασία και κάνουν την απογείωση και την προσγείωση μια άκρως επικίνδυνη διαδικασία.

Αεροδρόμιο Juancho E. Yrausquin, Νησί Saba, Καραϊβική
Η προσγείωση σε αυτό το πανέμορφο νησί της Καραϊβικής σίγουρα είναι εμπειρία αφού ο διάδρομος προσγείωσης και απογείωσης έχει μήκος μόλις… 396 μέτρα. Το σκηνικό βέβαια είναι πανέμορφο, με λόφους και γκρεμούς στον ωκεανό, αλλά ο επικίνδυνα μικρός αεροδιάδρομος δεν επιτρέπει σε κανέναν να το απολαύσει.

Αεροδρόμιο Qambo Bamda, Θιβέτ
Το Θιβέτ, ως γνωστόν, βρίσκεται στην υψηλότερη οροσειρά της Γης, τα Ιμαλάια. Ως εκ τούτου και το αεροδρόμιο Qambo Bamda είναι ένα από τα αεροδρόμια στο μεγαλύτερο υψόμετρο, στα 4267 μέτρα πάνω από τη στάθμη της θάλασσας. Τα καλά νέα είναι ότι διαθέτει τον πιο μακρύ αεροδιάδρομο του κόσμου στα 5,6 χιλιόμετρα μήκος. Τα κακά νέα είναι ότι η χαμηλή συγκέντρωση οξυγόνου λόγω του υψομέτρου μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στους επισκέπτες και επίσης το υψόμετρο μειώνει την απόδοση των μηχανών, καθιστώντας την προσγείωση μια κάπως… εφιαλτική εμπειρία.

Αεροδρόμιο Gustaf III, Άγιος Βαρθολομαίος, Καραϊβική
Άλλο ένα αεροδρόμιο με εξαιρετικά μικρό αεροδιάδρομο, το Gustaf III φιλοξενεί μόνο μικρά αεροσκάφη με λιγότερους από 20 επιβάτες. Βρίσκεται στη βάση μιας πλαγιάς και καταλήγει στη θάλασσα, αλλά η πραγματική εμπειρία είναι η απογείωση, όπου τα αεροπλάνα περνούν πολύ κοντά στα… κεφάλια των ανθρώπων που βρίσκονται κοντά στο αεροδρόμιο.