Φωτογραφικό ταξίδι σε τιρκουάζ παραλίες του πλανήτη

paralia-thalassa-okeanos
ΤΡΙΤΗ, 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

Βάλτε αντιηλιακό, πάρτε ανάσα και ελάτε μαζί μας για μακροβούτια σε μερικές από τις πιο τιρκουάζ παραλίες του πλανήτη.

Παραλία Nissi, Κύπρος
Θεωρείται από τις καλύτερες της Κύπρου, με τιρκουάζ νερά, παραλία μήκους 500 μέτρων κι ένα νησάκι στο δυτικό σημείο που ενώνεται με την παραλία με κάποιες αμμολωρίδες. Θα την βρείτε στην Αγία Νάπα και σίγουρα δεν είναι για όσους αναζητούν την ηρεμία στο μπάνιο τους.

Baia de Sancho, Βραζιλία
Βρίσκεται σε ένα μικρό νησάκι, το Fernando de Noronha, στα ανοιχτά της Βραζιλίας και τη συναντάμε συχνά σε λίστες με τις καλύτερες παραλίες του κόσμου, αφού θυμίζει κάτι από παράδεισο.

Magens Bay, St. Thomas, Παρθένες Νήσοι, ΗΠΑ
Στη βορειοδυτική περιοχή του St. Thomas στην Καραϊβική, η παραλία αυτή είναι ένας επίγειος παράδεισος με απαλή άσπρη άμμο και τιρκουάζ νερά, σε μια προστατευμένη περιοχή.

Anse Lazio, νησί Praslin, Σεϋχέλλες
Ακριβώς στα χρώματα που φαντάζονται όλοι τις Σεϋχέλλες, η παραλία Anse Lazio στα ανατολικά της Αφρικής στον Ινδικό Ωκεανό κυριαρχείται από φοίνικες, πράσινο, άσπρη άμμο και τιρκουάζ νερά. Διαθέτει και πλούσιο πολύχρωμο βυθό, για όσους επιχειρήσουν να την εξερευνήσουν με τη μάσκα τους.

Lani Kai, Oahu, Χαβάη
Αυτή η μικρή παραλία βρίσκεται συνεχώς ανάμεσα στις καλύτερες του κόσμου. Παρ’ όλο που είναι δημόσια, δεν έχει παροχές όπως πάρκινγκ, ναυαγοσώστες, αποδυτήρια κ.λπ., ενώ θεωρείται λανθασμένα από πολλούς ότι η ονομασία της σημαίνει «παραδεισένια θάλασσα».

Riviera Maya, Κανκούν, Μεξικό
Στα νότια του Κανκούν στο Μεξικό, η Riviera Maya φημίζεται για τις μεγάλες σε μήκος παραλίες και τα all-inclusive θέρετρα στην περιοχή.

Cala Deia, Μαγιόρκα, Ισπανία
Αν και δεν έχει άμμο, τα υπέροχα χρώματά της, τα κρυστάλλινα νερά και τα βράχια τις που δημιουργούν μικρές πισίνες ισορροπούν την κατάσταση.

Zlatni Rat, Κροατία
Είναι η πιο φωτογραφημένη παραλία της Κροατίας και αποτελεί ένα κομμάτι γης στην πόλη-λιμάνι Bol, στην νότια ακτή του νησιού Brac, που αξίζει να επισκεφτείτε μια φορά στη ζωή σας. Η ονομασία της σημαίνει «Χρυσό Ακρωτήρι».