Ένα τριήμερο με θέμα την Δημοκρατία και την πνευματικότητα ετοιμάζει η Costa Navarino

costa-navarino Stelios S Photography
ΠΕΜΠΤΗ, 18 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

Στο πλαίσιο του Athens Democracy Forum, το «Democracy and Spirituality Weekend» ετοιμάζεται για τον Οκτώβριο, καλώντας μας για απόδραση στη Μεσσηνία.

Πώς μπορούμε να επιτύχουμε μεγαλύτερη πνευματικότητα εντός του δημοκρατικού πολιτεύματος και με ποιους τρόπους η πνευματικότητα συνδέεται διαχρονικά με τη δημοκρατική διακυβέρνηση τόσο στις ανατολικές όσο και στις δυτικές κοινωνίες; Ερωτήματα σαν κι αυτό καλούνται να απαντήσουν επιφανείς ομιλητές, φιλόσοφοι και διανοητές, στις 11-13 Οκτωβρίου στο τριήμερο Democracy and Spirituality Weekend που θα πραγματοποιηθεί στην Costa Navarino.

Το τριήμερο, το οποίο θα είναι γεμάτο ενδιαφέρουσες συζητήσεις και πολιτιστικές εμπειρίες, με θέμα τη σχέση της δημοκρατίας με την πνευματικότητα, διοργανώνεται για 5η συνεχόμενη χρονιά από το Athens Democracy Forum και την Costa Navarino. Στη φετινή διοργάνωση, μάλιστα, συμμετέχουν διεθνώς αναγνωρισμένοι ομιλητές, όπως  Brunello Cucinelli, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Brunello Cucinelli S.p.A, η Angie Hobbs, Καθηγήτρια Δημόσιας Κατανόησης Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ και ο Bernard-Henri Lévy, φιλόσοφος, παραγωγός και ακτιβιστής. Τη συζήτηση θα συντονίσουν στελέχη των New York Times: η Katrin Bennhold, Διευθύντρια του Γραφείου Βερολίνου και ο Serge Schmemann, Μέλος του Editorial Board καθώς και Πρόεδρος & Διευθυντής του Athens Democracy Forum.

Η εξερεύνηση της σχέσης μεταξύ δημοκρατίας και πνευματικότητας, θα πλαισιωθεί από συζητήσεις, φιλοσοφικούς περίπατους και αναγνώσεις βιβλίων από τους ομιλητές-συγγραφείς, σε ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο αυθεντικές πολιτιστικές εμπειρίες, στο ξενοδοχείο The Romanos, a Luxury Collection Resort (τηλ. 27230 96000, reservations.romanos@costanavarino.com ειδικός κωδικός LPR).

Το τριήμερο διοργανώνεται στο πλαίσιο του Athens Democracy Forum σε συνεργασία με τους New York Times που θα πραγματοποιηθεί 9-11 Οκτωβρίου στην Αθήνα, με θέμα «Επανιδρύοντας τη Δημοκρατία: Νέα μοντέλα για τον μεταβαλλόμενο κόσμο μας». To Athens Democracy Forum συγκεντρώνει κορυφαία στελέχη από τον χώρο των επιχειρήσεων, της πολιτικής ηγεσίας και της κοινωνίας των πολιτών, σε μια κοινή προσπάθεια διερεύνησης των λεπτών αποχρώσεων των αναδυόμενων μοντέλων δημοκρατίας και προσδιορισμού της ικανότητάς τους να ανταπεξέλθουν στον διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο μας.

Info
Democracy and Spirituality Weekend
11-13/10