Τρία ταξίδια... όνειρο

route-66
ΤΡΙΤΗ, 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

Εσάς ποιο είναι το ονειρεμένο σας ταξίδι, αυτό που το έχετε απωθημένο και έχετε βάλει στόχο να το πραγματοποιήσετε κάποια στιγμή στη ζωή σας; Τα παρακάτω τρία είναι από τα πιο συνηθισμένα... όνειρα όσων έχουν ταξιδιάρα ψυχή.

Road trip στη Route 66, ΗΠΑ
Ίσως η πιο διάσημη διαδρομή του κόσμου και όνειρο για όσους θέλουν να γυρίσουν 8 πολιτείες των ΗΠΑ και να κάνουν ένα πιο κινηματογραφικό ταξίδι. Ορίστηκε επίσημα το 1926 και καλύπτει τις πολιτείες Ιλινόις, Μιζούρι, Κάνσας, Οκλαχόμα, Τέξας, Νέο Μεξικό, Αριζόνα και Καλιφόρνια. Η αρχική διαδρομή περιλάμβανε 3940 χιλιόμετρα, ενώ σήμερα μπορούν να καλυφθούν περισσότερα από 3218 χιλιόμετρα, δηλαδή περίπου το 85% της διαδρομής. 

Βόρειο Σέλας, Ισλανδία
Στη βόρεια Ισλανδία, όπως και στις σκανδιναβικές χώρες, αλλά και σε κάποια σημεία του Καναδά και του Ηνωμένου Βασιλείου, είναι η καλύτερη τοποθεσία για να απολαύσει κανείς το καλύτερο φυσικό… light show του πλανήτη. Το φαινόμενο αυτό προκαλείται από τον βομβαρδισμό των υψηλών ατμοσφαιρικών στρωμάτων από ηλεκτρόνια που προέρχονται από ρεύματα φορτισμένων σωματίων από τον Ήλιο και παρατηρείται κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών στις βόρειες χώρες, ενώ το Akureyri στη βόρεια Ισλανδία είναι από τους καλύτερους προορισμούς για να απολαύσετε τα βόρεια φώτα να «χορεύουν» στον ουρανό.

Μονοπάτι των Ίνκας στο Μάτσου Πίτσου, Περού
Ένα ταξίδι στο Περού και η γνωριμία με τον αρχαίο πολιτισμό των Ίνκας είναι σίγουρα όνειρο ζωής για πολλούς. Το μονοπάτι των Ίνκας θεωρείται ότι κατασκευάστηκε ως το ιερό ταξίδι για προσκύνημα, προκειμένου να προετοιμάσει τους επισκέπτες για το Μάτσου Πίτσου. Υπάρχουν, μάλιστα, διάφορες διαδρομές που μπορεί να ακολουθήσει κάποιος,  από 2 έως και 7 ημέρες, ενώ η πιο δημοφιλής είναι κάπου στη μέση και είναι αυτή των 43 χιλιομέτρων σε μεγάλο υψόμετρο, η οποία περνά μέσα από αρκετά δύσκολες, αλλά πανέμορφες εκτάσεις και διαρκεί 4 ημέρες.