Οι Σπέτσες υποδέχονται το Tweed Run για έκτη φορά το φθινόπωρο

tweed-run
ΤΡΙΤΗ, 30 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

Το Poseidonion Grand Hotel πρόκειται να καλωσορίσει σε μερικούς μήνες ακόμα μια φορά τους λάτρεις του ποδηλάτου για μια γεμάτη κομψότητα βόλτα στο Νησί των Αρωμάτων, με βρετανική αύρα και αέρα εποχής.

Περίπου ένα μήνα μετά την εντυπωσιακή Αρμάτα που πραγματοποιείται κάθε χρόνο τον Σεπτέμβρη, οι Σπέτσες δεν έχουν σκοπό να μείνουν… ήσυχες και μας δίνουν άλλον ένα λόγο να τις επισκεφτούμε. Στις 11-13 Οκτωβρίου, η vintage αισθητική και ο αέρας εποχής θα «πλημμυρίσουν» και πάλι το Νησί των Αρωμάτων, στο πλαίσιο του Tweed Run που επιστρέφει για έκτη συνεχή χρονιά στις Σπέτσες.

Η διοργάνωση ξεκίνησε στο Λονδίνο το 2009 και έφτασε στη χώρα μας τον Νοέμβριο του 2014 στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια φιλοξενίας του Poseidonion Grand Hotel. Το Tweed Run έχει πλέον ανακηρυχθεί σε θεσμό, με πλήθος συμμετεχόντων να ανανεώνουν το ραντεβού τους κάθε χρόνο και να απολαμβάνουν την πιο vintage ποδηλατάδα.

Ο αριστοκρατικός χαρακτήρας των Σπετσών εναρμονίζεται ιδανικά με το βρετανικό στιλ και την αίσθηση κομψότητας μιας άλλης εποχής, με τους ποδηλάτες να ξεχωρίζουν για τις vintage εμφανίσεις τους με κυρίαρχο στοιχείο, τι άλλο, από το tweed.

Με αφετηρία την πλατεία Ποσειδωνίου και φόντο τον Αργοσαρωνικό, οι συμμετέχοντες θα περιηγηθούν στο σπετσιώτικο τοπίο και τα πιο εμβληματικά σημεία του νησιού. Το πικνίκ μέσα στη φύση, οι αγώνες δεξιοτήτων, τα καλλιστεία για την ανάδειξη της πιο επιτυχημένης εμφάνισης, αλλά και το Concours d’Elégance για τη βράβευση των ποδηλάτων υπόσχονται να προσφέρουν και φέτος μοναδικές στιγμές. Το ατμοσφαιρικό τριήμερο θα ολοκληρωθεί με το καθιερωμένο πάρτι στο lobby του Ποσειδωνίου, με swing διάθεση και το Lindy Hop Greece να ταξιδεύει τους καλεσμένους σε περασμένες εποχές με τη μουσική και το χορό να πρωταγωνιστούν.

Καλογυαλισμένα ποδήλατα, καλαίσθητες παρουσίες γεμάτες στιλ, χαρούμενη διάθεση και ρετρό ατμόσφαιρα μεταφέρουν τη φημισμένη αγγλική κομψότητα στις Σπέτσες του σήμερα.

Το Tweed Run πραγματοποιείται και φέτος με την υποστήριξη του Ελληνικού Μουσείου Ποδηλάτου. Οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει.