Πού θα κάνετε οικονομικές διακοπές;

aidipsos-euboia

Η όμορφη Αιδηψός από ψηλά 

ΠΕΜΠΤΗ, 01 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

Δεν σας εγγυόμαστε ότι θα βρείτε δωμάτιο τελευταία στιγμή, αλλά σας υπογράφουμε ότι σε αυτά τα μέρη δεν θα χρειαστεί να ξοδέψετε όλο το μηνιάτικο.

Roadtrip στην Εύβοια
Ίσως από τις πιο περιπετειώδεις επιλογές που μπορείτε να κάνετε, αφού η Εύβοια «κρύβει» πολλές επιλογές και σίγουρα διαθέτει δωμάτια που με λίγο ψάξιμο δεν θα σας κοστίσουν ακριβά. Συν του ότι μπορείτε να πάρετε μαζί σας σκηνή και να επιδοθείτε σε ελεύθερο κάμπινγκ κάποιες ημέρες, σε παραλίες όπως η Χιλιαδού με θέα το Αιγαίο, το Μετόχι που βρίσκεται δίπλα, η Πετάλη στην καρδιά της Εύβοιας στην περιοχή του Λιμνιώνα, το Αρμυρίχι στη νότια Εύβοια, το Ποτάμι στο Κάβο Ντόρο, περίπου μια ώρα από την Κάρυστο κ.ο.κ. Ξεκινήστε από τη Χαλκίδα και κατευθυνθείτε στα βόρεια προς την Αιδηψό, κάνοντας και τα απαραίτητα λουτρά σας ή βάλτε πρώτη για νότια Εύβοια, με επίκεντρο την Κάρυστο που είναι και η μεγαλύτερη πόλη της. Αν φτάσετε βόρεια μην παραλείψετε να περάσετε και στα Λιχαδονήσια για μπάνιο από τον Άη Γιώργη, ενώ αν κινηθείτε νότια, η λίµνη Δύστος, το ορεινό συγκρότηµα της Όχης, τα µοναδικά Δρακόσπιτα, σας περιμένουν.

Σε περίπου μία ώρα από το λιμάνι του Πειραιά, η Αίγινα υπόσχεται σκηνικό διακοπών

Απόδραση στην Αίγινα
Η Αίγινα συνδυάζει και την κοντινή στην Αθήνα απόσταση και πολλές ομορφιές που θα συνθέσουν την εικόνα των διακοπών σας, όπως τις φαντάζεστε. Μπορείτε να τη γυρίσετε εύκολα και να περάσετε από τα όμορφα χωριά της: να φάτε φρέσκα ψάρια στο ψαροχώρι της Πέρδικας, να κάνετε ιαματικά λουτρά στο δεύτερο λιμάνι του νησιού, τη Σουβάλα, να δείτε τον δωρικό ναό της Αφαίας της παλαιότερης θεάς της Αίγινας, στην κορυφή ενός λόφου που περιτριγυρίζεται από δάσος, πολύ κοντά στην κοσμοπολίτικη Αγία Μαρίνα, όπου και θα βγείτε τη βραδινή σας βόλτα. Για μπάνιο, σας περιμένει η Αιγινήτισσα σε μια οργανωμένη αμμώδη παραλία, περίπου στα 2 χιλιόμετρα από την Πέρδικα, η Βάγια ανατολικά της Σουβάλας, οι παραλίες του Μαραθώνα κοντά στο λιμάνι και πολλές ακόμη επιλογές. Κι όλα αυτά σε 1 ώρα και 10 λεπτά μακριά από την Αθήνα, με οικονομικά ακτοπλοϊκά και δωμάτια.

Η γραφική Χώρα της οικονομικής Ανάφης

Χαλάρωση στην Ανάφη
Το μικρό και χαριτωμένο νησί μπορεί θεωρητικά να ανήκει στις Κυκλάδες, όμως μην περιμένετε να συναντήσετε τα σύγχρονα «κυκλαδίτικα» χαρακτηριστικά, όπως την πολυκοσμία, τον ενοχλητικό θόρυβο από αυτοκίνητα και μηχανές, τις υπερβολικά αυξημένες τιμές και τον συνωστισμό στη Χώρα. Απεναντίας η Ανάφη είναι ένα μικρό, γραφικό και οικονομικό νησί, τόσο στο φαγητό όσο και στη διαμονή του, όπου μπορείτε επισκεφτείτε ακόμη και χωρίς αυτοκίνητο, αφού οι παραλίες του βρίσκονται στη σειρά και μπορείτε να τις προσεγγίσετε με το τοπικό λεωφορείο. Highlight του νησιού είναι η εμπειρία της πεζοπορίας στον Κάλαμο και η ανατολή του ηλίου από εκεί από ψηλά, όπου θα συναντήσετε και το μοναστήρι της Παναγιάς της Καλαμιώτισσας. Απολύτως δωρεάν και από τις πιο συγκλονιστικές εικόνες που θα σας αφήσει το νησί.

Η κατάλευκη Χώρα της Σκύρου

Γνωριμία με την Σκύρο
Η Σκύρος είναι μια από τις Σποράδες που τα τελευταία χρόνια γνωρίζει τουριστική άνθηση, χωρίς, όμως, αυτό να αποτυπώνεται ακραία στη ζωή, την καθημερινότητα, τη διαμονή και τις τιμές της. Αν θελήσετε να ζήσετε πιο… ελεύθερα, η παραλία του Αγίου Πέτρου στα βόρεια του νησιού φιλοξενεί τους ελεύθερους κατασκηνωτές κάτω από τη σκιά των πεύκων και των κέδρων της, με την ομώνυμη ταβέρνα να δημιουργεί ένα παρεΐστικο κλίμα. Κι αν θέλετε να πιάσετε λίγο παραπάνω τον παλμό του νησιού, η Χώρα είναι εκεί, γεμάτη εστιατόρια και μπαρ, καλντερίμια και μαγαζάκια για να φιλοξενήσει τις βόλτες σας.

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ