Νέο μουσείο φωτίζει την ιστορία του Αγάλματος της Ελευθερίας

statue-of-liberty-museum
ΤΕΤΑΡΤΗ, 04 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Άλλο ένα μουσείο θα έχουν στη λίστα τους όσοι επισκέπτονται τη Νέα Υόρκη, αφού από τον Μάιο λειτουργεί το The Statue of Liberty Museum, που πλαισιώνει το άγαλμα της Ελευθερίας.

Περισσότερα από 130 χρόνια έχουν περάσει μετά την παρουσίαση του αγάλματος της Ελευθερίας στη Νέα Υόρκη και πλέον ένα νέο μουσείο λειτουργεί πλαισιώνοντάς το και αποτελώντας την τελευταία προσθήκη στην ιστορία του.

Το μουσείο ουσιαστικά λέει την ιστορία του αγάλματος και θυμίζει στους επισκέπτες τα ιδανικά τα οποία εκπροσωπεί. Άνοιξε τις πόρτες του στις 16 Μαΐου 2019 και το καλύτερο; Η είσοδος σε όλους τους επισκέπτες είναι ελεύθερη. Το μόνο που πρέπει να πληρώσει κάποιος είναι το φέρι για να φτάσει στο νησάκι.

Το μουσείο, που έχει στόχο να κάνει πιο έντονη την εμπειρία του επισκέπτη, προσφέρει διαδραστικά multimedia εμπλέκοντας στη διαδικασία και τον επισκέπτη, τον οποίον και ενημερώνει για την κατασκευή, την ιστορία και το νόημα του αγάλματος, μέσα από τρεις γκαλερί.

Η κατασκευή του φανερώνει την έμφαση που δίνει στη σημασία της βιωσιμότητας, γι’ αυτό και η οροφή του είναι «πράσινη» και τα παράθυρά του μεγάλα, ώστε να επιτρέπουν τον φωτισμό όσο περισσότερο γίνεται από το φυσικό φως. Συν τοις άλλοις, για την κατασκευή του χρησιμοποιήθηκαν υλικά από το νησάκι, ενώ επαναχρησιμοποιήθηκαν και κάποια από το κτίριο της διοίκησης.

Το καλό είναι, επίσης, ότι το νέο μουσείο χωρά περισσότερο κόσμο, ενώ  στην κορυφή του υπάρχει ένα μεγάλης κλίμακας αντίγραφο του προσώπου και των ποδιών του αγάλματος. Τέλος, στο κέντρο του μπορεί κανείς αν δει τον αυθεντικό πυρσό, που αποτελεί διαχρονικό σύμβολο ελπίδας.