Τι σας περιμένει τον Αύγουστο στην Κέρκυρα;

kerkura
ΔΕΥΤΕΡΑ, 05 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

Όσοι βρεθείτε στο νησί των Φαιάκων για διακοπές, μια υπέροχη βραδιά moonlight όπερας που διοργανώνει η Greece Sotheby’s International Realty σε ένα εμβληματικό αρχοντικό του 1517 στην Κέρκυρα, θα χρωματίσει με τέχνη τις διακοπές σας.

Η πανέμορφη Κέρκυρα έχει πολλά να επιδείξει σε όσους την επισκεφτούν για διακοπές: την πανέμορφη Παλιά της Πόλη, που αποτελεί μια μικρογραφία της γειτονικής Ιταλίας, το παλιό φρούριο που δεσπόζει στον όρμο της Γαρίτσας, το ανάκτορο των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου, τη θαυμάσια θέα στο μοναστήρι της Παναγιάς της Βλαχέρνας, το πασίγνωστο Ποντικονήσι, που σύμφωνα με το μύθο είναι ένα απολιθωμένο καράβι των Φαιάκων, και φυσικά τις πανέμορφες παραλίες της στον οικισμό Άγιος Γόρδιος, στον Άγιο Ματθαίο, στο Πυργί, στα Άνω Κορακιανά, στα Γουβιά, στην Κασσιόπη, στη Λευκίμμη, στην Καλαμιώνα και στην Μπαταριά…

Πέραν όλων αυτών, όμως, η Κέρκυρα είναι και ένα μελωδικό νησί και φέτος ετοιμάζει μια μοναδική βραδιά, αφιερωμένη στη μουσική και το απαράμιλλο ελληνικό καλοκαίρι. Συγκεκριμένα, η Greece Sotheby’s International Realty καλωσορίζει τους εκλεκτούς φίλους της, με φόντο το μαγευτικό τοπίο της Κέρκυρας, το Σάββατο 17 Αυγούστου, όπου το αρχοντικό Λάσκαρι στο παραδοσιακό χωριό του Αγίου Μάρκου, θα ανοίξει τις πόρτες του για να φιλοξενήσει τρεις καταξιωμένους καλλιτέχνες, που θα ταξιδέψουν τους καλεσμένους στις αιθέριες μελωδίες της όπερας. Η σοπράνο Μυρτώ Παπαθανασίου, ο βαρύτονος Δημήτρης Τηλιακός και ο πιανίστας Γιάννης Τσανακαλιώτης θα συναντηθούν για μια και μοναδική βραδιά κάτω από το φως του φεγγαριού και τον έναστρο ουρανό του Ιονίου, για να πλημμυρίσουν την ατμόσφαιρα με τις βελούδινες φωνές τους και εκλεπτυσμένες οπερατικές μελωδίες.

Η σοπράνο Μυρτώ Παπαθανασίου

H απόλαυση της «καλής ζωής» άλλωστε συνθέτει τον πυρήνα της φιλοσοφίας της Greece Sotheby’s International Realty. Εμπειρίες που όμοιές τους δύσκολα συναντά κανείς, για ανθρώπους που κάνουν πράξη το “joie de vivre” σε μερικά από τα πιο όμορφα σημεία της Ελλάδας.

Μουσικές περιπλανήσεις σε ένα αρχιτεκτονικό στολίδι
Μια ιστορική κατοικία από την οποία έχουν περάσει κατά καιρούς σπουδαίες προσωπικότητες, όπως, μεταξύ άλλων, βασιλείς, πρωθυπουργοί και εμίρηδες θα αποτελέσει το ιδανικό σκηνικό για να φιλοξενήσει την ξεχωριστή αυτή βραδιά. Με φόντο το παραδοσιακό χωριό του Αγίου Μάρκου, το οποίο μάλιστα «ιδρύθηκε» από την οικογένεια Λάσκαρι όταν επέστρεψε από τη Βενετία το 1517, η οικία Λάσκαρι είναι πιστό αντίγραφο εκείνης που δεσπόζει στην ερειπωμένη καστροπολιτεία του Μυστρά σύμφωνα με την αναπαράσταση του καθηγητή  Ορλάνδου. 

Ο βαρύτονος Δημήτρης Τηλιακός 

Το εντυπωσιακό οίκημα συνολικού εμβαδού 1.600 τ.μ. είναι χτισμένο σύμφωνα με τη βενετσιάνικη αρχιτεκτονική και εντυπωσιάζει τόσο με τα εξωτερικά χαρακτηριστικά του όσο και με την προσεγμένη διακόσμηση στο εσωτερικό του. Στην οικία Λάσκαρι φιλοξενούνται κειμήλια από την Ναυμαχία της Ναυπάκτου όπως το διακοσμητικό δεξί ακρόπρυμνο ξύλινο άγαλμα χριστιανικής γαλέρας καθώς και το τεράστιο φανάρι της, το βυζαντινό σκήπτρο ή αλλιώς «σφαίρα του κόσμου», ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν το πλούσιο αρχειακό υλικό και η αξιοθαύμαστη βιβλιοθήκη της οικογένειας.

Ο πιανίστας Γιάννης Τσανακαλιώτης

Αυτό το πανέμορφο πετρόκτιστο αρχοντικό του 1500 θα αποτελέσει τον «καμβά» πάνω στον οποίο θα φτιαχτεί ένα μοναδικό έργο τέχνης από δύο φωνές και ένα πιάνο!