Ποιες χώρες προτιμούν οι έμπειροι ταξιδιώτες;

sognefjord-fiord-norbigia
ΤΕΤΑΡΤΗ, 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Με περίπου 200 χώρες σε όλο τον πλανήτη, σίγουρα είναι δύσκολο να διαλέξει κάποιος τον επόμενό του προορισμό, ειδικά αν έχει ταξιδέψει λίγο παραπάνω. Γι’ αυτό και οι ειδικοί πάνω στο ταξίδι, travel bloggers και φωτογράφοι, δίνουν τις δικές τους προτάσεις. Κάτι θα ξέρουν παραπάνω.

Νορβηγία, με τα φιορδ και τα παραμυθένια χωριά
Σύμφωνα με τον καναδό φωτογράφο και δημοσιογράφο Brendan van Son, αν έπρεπε να διαλέξει μια χώρα για να περάσει την υπόλοιπη ζωή του, αυτή θα ήταν η Νορβηγία. Ο τρόπος ζωής, οι άνθρωποι, η φωτογένεια της χώρας από τα εκπληκτικά φιορδ μέχρι τα γραφικά χωριά και φυσικά το Βόρειο Σέλας, να χορεύει πίσω από καταρράκτες και βουνοκορυφές, αρκούν για να μας πείσουν για ένα ταξίδι προς τα εκεί.

Μαυροβούνιο, ο παράδεισος των Ρώσων
Η Gloria Atanmo του The Blog Aborad που έχει δει το 1/3 το πλανήτη, επιλέγει το Μαυροβούνιο ως κορυφαία ευρωπαϊκή χώρα για ταξίδι. Ο λόγος είναι ότι παραμένει μια πανέμορφη, αλλά ανεξερεύνητη χώρα, χωρίς τη φασαρία των τουριστών. Θεωρείται, μάλιστα, ρωσικός παράδεισος, καθώς οι Ρώσοι είναι αυτοί που το επιλέγουν περισσότερο ως προορισμό.

Χιλή, με ερήμους, βουνοκορφές και Ειρηνικό Ωκεανό
Ο Mark Joahanson από το Lonely Planet τοποθετεί τη Χιλή στην κορυφή της λίστας του για πολλούς λόγους: αλεξίπτωτο πλαγιάς στην έρημο Atacama, εξερεύνηση των Άνδεων αλλά και της ακτογραμμής που βρέχεται από τον Ειρηνικό, όπως και της σαγηνευτικής και άγριας Παταγονίας. Όπως αναφέρει και ο ίδιος, όσοι παραμείνουν στην αστική πλευρά της χώρας, μάλλον θα απογοητευτούν από την μοδάτη πρωτεύουσα, Σαντιάγκο, γι’ αυτό πρέπει να την επισκεφτείτε με όρεξη για περιπέτεια.

Ιαπωνία, στην άκρη του κόσμου
Η Ιαπωνία είναι μια χώρα όπου το μοντέρνο και το αρχαίο συναντιούνται σε μια υπέροχη αρμονία, σύμφωνα με το Bucket List Traveler. Εκεί ένας ταξιδιώτης θα συναντήσει εξαιρετική εξυπηρέτηση πελατών, καθαριότητα, μια κουλτούρα που αποπνέει σεβασμό και φυσικά εξαιρετικό φαγητό, όπως σούσι από την… πηγή, μοσχάρι Kobe, hibachi και πολλά ακόμη. Στη λίστα προσθέστε και τα υπέροχα ταξίδια με τρένο, αλλά και μοντέρνες πόλεις όπως το Τόκιο και αρχαίες πόλεις όπως το Kyoto, που επιβεβαιώνουν ότι η Ιαπωνία πρέπει να μπει στη λίστα σας.

Νησιά Φερόες, για φωτογραφία στα καλύτερά της
Ο Chris Burkard, φωτογράφος στην Καλιφόρνια, αγαπά να φωτογραφίζει και να κάνει σερφ στα νησιά Φερόες, μια αυτόνομη χώρα που ανήκει στο Βασίλειο της Δανίας. Πρόκεται για μια χώρα με μεγάλες γεωγραφικές αντιθέσεις, ένα αρχιπέλαγος με 18 νησιά, ανάμεσα σε Ισλανδία, Νορβηγία και Ηνωμένο Βασίλειο, με τους μεγαλύτερους λόφους της Ευρώπης. Το Βόρειο Σέλας αποτελεί άλλο ένα ατού του μέρους κι όσο κι αν είναι δύσκολο να τα προσεγγίσετε, μόλις το κάνετε θα αποζημιωθείτε.

Ουγγαρία, για την ατμόσφαιρα, τα χαμάμ και το φαγητό
Ο φωτογράφος ταξιδιού από το Ντάλας, Trey Ratcliff αναφέρει ότι αν και λατρεύει το φαγητό και τη φωτογραφία της Ιαπωνίας, το μέρος που του προκάλεσε τη μεγαλύτερη έκπληξη είναι η Βουδαπέστη της Ουγγαρίας. Η αρχιτεκτονική της, η ατμόσφαιρά της, η ομορφιά της, η γαλήνη της, οι ευγενικοί της άνθρωποι, το εξαιρετικό φαγητό, τα underground τούρκικα χαμάμ και η μουσική αρκούν για να ξετρελάνουν τους επισκέπτες της.

Ινδονησία, για τις ανεξάντλητες εικόνες
Ο travel blogger και φωτογράφος Dan Flying Solo ξεχωρίζει την Ινδονησία ως αγαπημένη χώρα, με περισσότερα από 17 χιλιάδες νησιά για να επισκεφτεί κάποιος και ιδιαίτερες εμπειρίες scuba diving, trekking κ.ο.κ. Αξιοσημείωτη είναι και η ζούγκλα όπου μεταξύ άλλων θα δείτε και ουραγκοτάγκους κι όσο κι αν εξερευνήσετε το μέρος, θα διαπιστώσετε ότι έχει ακόμη πολλά να δείτε.