10 δωρεάν δραστηριότητες στις πιο ακριβές πόλεις

10-dorean-drastiriotites-stis-pio-akribes-poleis

Το Αυτοκρατορικό Παλάτι στο Τόκυο

ΠΕΜΠΤΗ, 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013

Θέλετε να ταξιδέψετε στο Τόκυο ή στη Σιγκαπούρη, αλλά διστάζετε καθώς γνωρίζετε πόσο ακριβές είναι αυτές οι πόλεις; Τι θα λέγατε αν μαθαίνατε ότι ακόμη κι εκεί προσφέρονται μερικές δωρεάν δραστηριότητες και αξιοθέατα;

Αν και σίγουρα είναι δύσκολο να περάσετε τις διακοπές σας χωρίς να ξοδέψετε χρήματα, υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε δωρεάν, ακόμη και στις πιο ακριβές πόλεις. Μπορεί κάποια μέρη να είναι… αφιλόξενα για το πορτοφόλι σας, αλλά αυτό δεν πρέπει να σας να σας αγχώνει, αφού παντού υπάρχουν δωρεάν δραστηριότητες και αξιοθέατα, που θα σας εκπλήξουν.

Θέλετε να ταξιδέψετε στο Τόκυο ή στη Σιγκαπούρη, αλλά διστάζετε καθώς γνωρίζετε πόσο ακριβές είναι αυτές οι πόλεις; Αυτό μάλλον σημαίνει ότι δεν είστε σωστά προετοιμασμένοι, αφού λύσεις υπάρχουν πάντα...

Όσλο, Νορβηγία

Η πρωτεύουσα της Νορβηγίας, μπορεί να είναι η πιο ακριβή πόλη στη Σκανδιναβία, αλλά μια από τις καλύτερες εμπειρίες στην περιοχή είναι δωρεάν: το Βόρειο Σέλας! Το Όσλο είναι ψηλά στη λίστα με τα μέρη όπου μπορεί κανείς να δει το Aurora Borealis ( www.clickatlife.gr/story.aspx?id=2068644 ). Στην πραγματικότητα είναι δυνατό να δείτε τα «φώτα», σχεδόν κάθε βράδυ του χειμώνα. Μπορείτε να κάνετε και ένα ειδικό σαφάρι για το Βόρειο Σέλας έξω από την πόλη, αλλά η ξενάγηση θα σας κοστίσει, οπότε μπορείτε απλά να δείτε μόνοι σας τα μπλε και πράσινα χρώματα στο νυχτερινό ουρανό.

Ζυρίχη, Ελβετία

Η ελβετική σοκολάτα είναι το πιο διάσημο εξαγωγικό προϊόν της Ελβετίας και αν και δεν είναι ιδιαίτερα… φιλική για το πορτοφόλι σας, μπορείτε να επισκεφθείτε το εργοστάσιο σοκολάτας της Lindt, εντελώς δωρεάν. Οι λάτρεις της σοκολάτας θα βιώσουν μια αξέχαστη και γλυκιά εμπειρία με μια περιήγηση γύρω από το περίφημο εργοστάσιο που φτιάχνει σοκολάτες από το 1845. Περιλαμβάνει μια επίσκεψη στο μουσείο σοκολάτας και το καλύτερο, δωρεάν δείγματα σοκολάτας στο τέλος. Χρειάζεστε τίποτα περισσότερο για να πειστείτε;

Γενεύη, Ελβετία

Ένα από τα πιο όμορφα μέρη που μπορείτε να επισκεφθείτε στη Γενεύη ( www.geneve-tourisme.ch ), τυχαίνει να είναι δωρεάν. Οι κάτοικοί της λατρεύουν να περπατούν και να κολυμπούν γύρω από την πανέμορφη ομώνυμη λίμνη ή Lac Leman όπως είναι γνωστή για τους ντόπιους. Υπάρχει ακόμη και ελεύθερο wi-fi στην περιοχή, ενώ προσφέρεται δωρεάν ενοικίαση ποδηλάτων για όσους θέλουν να κάνουν βόλτες γύρω από τη λίμνη.

Κοπεγχάγη, Δανία

Η όμορφη πρωτεύουσα της Δανίας ( www.clickatlife.gr/story.aspx?id=2238907 ) με τα γραφικά σοκάκια, τη γεμάτη ζωντάνια κουλτούρα της και τα γοητευτικά κανάλια και τα χιλιόμετρα ποδηλατοδρόμων, είναι το ιδανικό μέρος για να κάνετε βόλτες με ποδήλατο. Στην Κοπεγχάγη προσφέρονται μοντέρνα, δωρεάν αστικά ποδήλατα και αυτός είναι ένας δημοφιλής και διασκεδαστικός τρόπος για να κινηθείτε στον πόλη και να δείτε τα αξιοθέατά της. Θα πρέπει να διαθέσετε ένα κέρμα αλλά θα το πάρετε πίσω μόλις επιστρέψετε το ποδήλατο.

Στοκχόλμη, Σουηδία

Το πατινάζ είναι ένας από τους πιο ευχάριστους τρόπους για να διασκεδάσετε το χειμώνα στη Στοκχόλμη ( www.visitstockholm.com/en ). Από τα μέσα Νοεμβρίου μέχρι το Μάρτιο, προσφέρεται δωρεάν πατινάζ στο παγοδρόμιο Kungstradgarden, που βρίσκεται στην καρδιά της πόλης, μαζί με ζωντανή μουσική και με πάγκους που σερβίρουν ζεστά ροφήματα για να σας κρατήσουν ζεστούς.

Σύδνεϋ, Αυστραλία

Αν και το Σύδνεϋ μπορεί να είναι ακριβό ως η πόλη με την ατέλειωτη καλοκαιρινή λιακάδα και τις διάφορες δραστηριότητες που κάνουν διάσημο τον τρόπο ζωής σε αυτή την πόλη της Αυστραλίας, υπάρχουν πολλές δωρεάν υπαίθριες δραστηριότητες για να την απολαύσετε. Μια από τις καλύτερες είναι η συναρπαστική δωρεάν βόλτα στην εντυπωσιακή γέφυρα Sydney Harbour Bridge ( http://australia.gov.au/about-australia/australian-story/sydney-harbour-bridge ), που ενώνει βόρεια και νότια τμήματα του λιμανιού της πόλης.

Τόκυο, Ιαπωνία

Τα neon φώτα του Τόκυο, δημιουργούν έναν εντυπωσιακό αστικό παράδεισο! Οι ξέφρενοι δρόμοι και η φρενήρης κίνηση συνθέτουν μια ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα για την οποία η πόλη είναι τόσο διάσημη. Ωστόσο, αν θέλετε να αποδράσετε από αυτό το κλίμα, μπορείτε να κάνετε ένα ταξίδι μέχρι το Αυτοκρατορικό Παλάτι ( www.jnto.go.jp/eng/location/regional/tokyo/imperial.html ). Είναι ελεύθερο προς το κοινό και αποτελεί ένα από τα πιο σεβάσμια μνημεία του Τόκυο. Περιτριγυρισμένο από αρχαίες τάφρους και χοντρούς πέτρινους τοίχους, διαθέτει υπέροχους κήπους καθώς και συλλογή κιμονό και πινάκων του αυτοκράτορα Hirohito. Ο κόσμος συρρέει στο παλάτι στις αρχές του Απρίλη για να δει από κοντά τις ανθισμένες κερασιές, ένα πανέμορφο θέαμα που κυριαρχεί σε ολόκληρη την πόλη.

Ελσίνκι, Φινλανδία

Όχι μία, ούτε δύο, αλλά τρεις εορταστικές χριστουγεννιάτικες αγορές ξεχωρίζουν στους δρόμους του Ελσίνκι ( www.visithelsinki.fi/en ) το χειμώνα. Τα κτήρια, οι λεωφόροι, τα αγάλματα και τα στενά λιθόστρωτα δρομάκια του Ελσίνκι, «λούζονται» όλα στο φως. Ντυθείτε λοιπόν ζεστά, περιπλανηθείτε στις αγορές των Χριστουγέννων και απολαύστε την εορταστική ατμόσφαιρα.

Τορόντο, Καναδάς

Η πόλη του Τορόντο είναι από τις πιο ακριβές στον κόσμο και φημίζεται για τα φρέσκα τρόφιμα, τον υγιεινό τρόπο ζωής που ακολουθούν οι κάτοικοί της και τη ζωή στην ύπαιθρο. Παρόλα αυτά ως πόλη έχει κάποιους… άσους στο μανίκι που δεν κοστίζουν τίποτα. Η φάρμα του Riverdale ( www.toronto.ca/parks/featured-parks/riverdale-farm ) ξεχωρίζει στο κέντρο της πόλης. Τα εκτροφεία ζώων όπως χοίροι, αγελάδες και κοτόπουλα, προσφέρουν έναν όμορφο καταπράσινο χώρο για να κάνετε πικ νικ και να χαλαρώσετε από τη βουή της πόλης.

Σιγκαπούρη

Με τους ουρανοξύστες να «τρυπάνε» τα σύννεφα και να καθρεφτίζουν το αστικό τοπίο πάνω στα τζάμια τους, η Σιγκαπούρη είναι μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή, πεντακάθαρη, αλλά και πανάκριβη πόλη. Υπάρχει όμως ένα προπύργιο του μεγαλείου και της κομψότητας που πρέπει να δείτε και αυτό είναι το Raffles Hotel ( www.raffles.com/singapore ) . Είναι από τα παλαιότερα ξενοδοχεία της Σιγκαπούρης και αν και εξακολουθεί να απαιτεί επίσημο ένδυμα για όποιον θέλει να εισέλθει στο λόμπι, η είσοδος παραμένει δωρεάν. Η επίσκεψη αξίζει ακόμη περισσότερο για να δείτε το μπαρ όπου ο James Bond παρήγγειλε το Martini του και να θαυμάσετε το εσωτερικό του ξενοδοχείου, από τα τροπικά φυτά της αυλής, μέχρι τις τουαλέτες.