Θέλετε να δείτε το ηλιοβασίλεμα και την πανσέληνο στον Χελμό;

xelmos-iliobasilema
ΠΕΜΠΤΗ, 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

Στην οροσειρά της βόρειας Πελοποννήσου, οι Active Sundays σκοπεύουν να ξεκινήσουν τη σεζόν δυναμικά με ανάβαση στην Νεραϊδοράχη του Χελμού και κατάβαση υπό το φως της Πανσελήνου.

Τι θα λέγατε να δώσετε μια ευκαιρία στον Σεπτέμβριο να σας αποδείξει ότι δεν είναι απλώς ένας μελαγχολικός, μεταβατικός μήνας, αλλά ενδείκνυται για περιπέτειες; Οι Active Sundays, πάντως, είναι ήδη έτοιμοι για μια μοναδική, ιδιαίτερη εμπειρία-πεζοπορία κάτω από το ολόγιομο φεγγάρι του Σεπτέμβρη να στολίζει την κορυφή του Χελμού, στις 14 του μήνα.

Ζήστε την ανάβαση στον Χελμό αγναντεύοντας από ψηλά το ηλιοβασίλεμα στα 2.100 μέτρα, με την ήλιο να χαϊδεύει με την πολύχρωμη παλέτα του τα χωριά στους πρόποδές του και απολαύστε το ηλιοβασίλεμα και την golden hour, όπως δεν το έχετε ξαναδεί. Η περιπέτεια, όμως, δεν τελειώνει εκεί, αφού το φεγγάρι περιμένει στην κορυφή, πλαισιωμένο από το επιβλητικό, υπερσύγχρονο τηλεσκόπιο «Αρίσταρχος», το μεγαλύτερο των Βαλκανίων και της ηπειρωτικής Ευρώπης, τοποθετημένο σαν διακοσμητικό λευκό μπιμπελό δίπλα στη Νεραΐδοράχη, τη δεύτερη ψηλότερη κορυφή του Χελμού στα 2.340 μέτρα. Εκεί, θα βρεθείτε στο  ιδανικότερο σημείο παρατήρησης διαστήματος στη νότια Μεσόγειο, όπου -με επιφύλαξη σε περίπτωση μη διαθεσιμότητας λόγω επιστημονικών ερευνών τη συγκεκριμένη μέρα- αποκλειστικά και μόνο για περιορισμένο αριθμό μελών των Active Sundays, θα έχετε την ιδιαίτερη, καταπληκτική εμπειρία να φιλοξενηθείτε για σύντομη ξενάγηση όλων των συμμετεχόντων, κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας, στις εγκαταστάσεις του επιβλητικού Τηλεσκοπίου Αρίσταρχος από επιστήμονες της ερευνητικής ομάδας. Η κατ' εξαίρεση, αποκλειστική επίσκεψη, θα γίνει με την ευγενική συμβολή και συνεργασία της Ερευνητικής/Επιστημονικής Ομάδας του Τηλεσκοπίου Αρίσταρχος - Παρατηρητήριο Χελμού, του Ινστιτούτου Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Εφαρμογών Διαστήματος και Τηλεανίχνευσης (IAASARS - Institute for Astronomy, Astrophysics, Space Applications and Remote Sensing) και του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Έπειτα, σας περιμένει μια ειδυλλιακή κατάβαση με την Πανσέληνο να σας συντροφεύει, ολοκληρώνοντας την ιδιαίτερη εμπειρία. Αν οι συνθήκες δεν προβλέπονται ιδανικές το Σάββατο 14.09.2019 βράδυ, υπάρχει ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί την αμέσως προηγούμενη μέρα, δηλαδή βράδυ Παρασκευής 13.09.2019 προς ξημερώματα Σαββάτου ή την αμέσως επόμενη μέρα, δηλαδή βράδυ Κυριακής 15.09.2019 προς ξημερώματα Δευτέρας 16.09.2019. Όλοι οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν με email/SMS το αργότερο 36 ώρες πριν την ώρα συνάντησης της περιπέτειας σε περίπτωση που καταστεί απαραίτητο να γίνει τέτοια αλλαγή.

Δηλώστε συμμετοχή μέχρι 7 Σεπτεμβρίου με κόστος 35 ευρώ (+1,87 fee) και ετοιμαστείτε για μια active περιπέτεια, διαφορετική από τις άλλες.

Info
Aνάβαση στην Νεραϊδοράχη του Χελμού
στις 14/9