Η Ευρώπη είναι ο κορυφαίος καλοκαιρινός προορισμός των Αμερικανών

londino-kalokairi
ΤΡΙΤΗ, 03 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Ιδανική για διακοπές μακρινών αποστάσεων φαίνεται πως είναι η Ευρώπη για τους Αμερικανούς, οι οποίοι, όμως, δεν έχουν την Ελλάδα στις κορυφαίες προτιμήσεις τους.

Για το καλοκαίρι του 2019 η Ευρώπη ξεχώρισε ανάμεσα στις προτιμήσεις αμερικανών ταξιδιωτών, σύμφωνα με το travelport, με τη Μεγάλη Βρετανία, την Ιταλία και τη Γαλλία να ξεχωρίζουν στην κορυφαία τριάδα.

Το Travelport αναφέρεται σε μακρινά ταξίδια ως αυτά που απαιτούν τουλάχιστον 6 ώρες για να φτάσει κανείς στον προορισμό του και η εταιρία βασίστηκε σε αναλύσεις κρατήσεων πτήσεων από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ανάμεσα σε 27 Μαΐου και 26 Αυγούστου. Ποια είναι, λοιπόν, η κορυφαία δεκάδα;

1. Μεγάλη Βρετανία
2. Ιταλία
3. Γαλλία
4. Κίνα
5. Ινδία
6. Ισπανία
7. Γερμανία
8. Ιαπωνία
9. Φιλιππίνες
10. Ιρλανδία

Από τις 14 Ιουνίου, περισσότερες από 550 χιλιάδες κρατήσεις έγιναν στις Ηνωμένες Πολιτείες για πτήσεις μετ’ επιστροφής στη Μεγάλη Βρετανία, σύμφωνα με το Travelport, ενώ η Ιταλία στη δεύτερη θέση μέτρησε 433.339 κρατήσεις, παρουσιάζοντας αύξηση σε σχέση με το 2018. Η Γαλλία, ο τρίτος πιο δημοφιλής προορισμός έφτασε τις 300 χιλιάδες κρατήσεις, σημειώνοντας επίσης αύξηση σε σχέση με πέρσι.

Με τις κρατήσεις να αυξάνονται έως και 12% χρόνο με τον χρόνο, η Ισπανία ήταν ο προορισμός με τη περισσότερο αυξανόμενη ζήτηση στην κορυφαία δεκάδα.