Έτοιμοι για πεζοπορία και μια τελευταία βουτιά στο τέλος του Σεπτεμβρίου;

faros-melagkabi
ΤΕΤΑΡΤΗ, 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Για το τέλος του μήνα, οι Active Sundays ετοιμάζουν εκδρομή σε συναρπαστικό σκηνικό και ευκαιρία για βουτιά στα μπλε νερά του Κορινθιακού.

Τι θα λέγατε να αποχαιρετήσετε τον Σεπτέμβριο με μια ξεχωριστή περιπέτεια στο Ακρωτήριο Μελαγκάβι και τη Λίμνη Ηραίου; Στις 22 Σεπτεμβρίου, η δραστήρια ομάδα των Active Sundays που έχει βαλθεί να μας σηκώσει όλους από τον καναπέ, ετοιμάζει πεζοπορία σε ένα μοναδικό παραλιακό μονοπάτι πάνω σε εντυπωσιακούς σχηματισμούς βράχων, ανάμεσα σε πεύκα που μοσχοβολούν. Πεζοπορήστε ομαδικά στη Χερσόνησο του Ηραίου, πριν καταλήξετε στο Ακρωτήριο Μελαγκάβι, όπου δεσπόζει ο ομώνυμος Φάρος, για να επισκεφτείτε τον αρχαιολογικό χώρο Ηραίου και να απολαύσετε μπάνιο στο αρχαίο γραφικό λιμανάκι με τα πεντακάθαρα νερά όπου λατρευόταν η Ήρα, πριν φτάσετε για αποθεραπεία στην ήρεμη λιμνοθάλασσα με τα τιρκουάζ νερά, τη Λίμνη Ηραίου.

Σε όλη αυτή τη διαδρομή, θα σας συνεπάρει η θέα, το έντονο πράσινο, η αγριάδα του τοπίου, τα φυσικά λαξευμένα βράχια, το απέραντο γαλάζιο, ενώ από το Ακρωτήριο Μελαγκάβι στην απόληξη της χερσονήσου του Ηραίου θα έχετε άπλετη θέα των νότιων ακτών του Κορινθιακού. Εκεί θα δείτε και τον ομώνυμο φάρο, που είναι ένας από τους μεγαλύτερους του Κορινθιακού, στα δεξιά του οποίου θα διακρίνετε και τις Αλκυονίδες Νήσους.

Η συγκεκριμένη διαδρομή είναι κατάλληλη για αρχάριους με καλή φυσική κατάσταση κι έχετε περιθώριο να δηλώσετε συμμετοχή μέχρι 15 Σεπτεμβρίου, με κόστος 25 ευρώ (+1,62 fee).

Info
ActiveHike Ακρωτήριο Μελαγκάβι-Λίμνη Ηραίου
στις 22/9