Πέντε πολυτελή ξενοδοχεία για φθινοπωρινές περιπέτειες στην Ευρώπη

sun-gardens-dubrovnik
ΤΡΙΤΗ, 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Μπορεί να απαιτούν υψηλό budget, αλλά μια διαμονή σε αυτά τα ξενοδοχεία που προτείνουν οι travel experts ανά την Ευρώπη τέτοια εποχή, σίγουρα θα είναι εμπειρία ζωής.

Κροατία, Sun Gardens Dubrovnik
Το Ντουμπρόβνικ αποτελεί έναν κλασικό μεσογειακό προορισμό που ταιριάζει στο φθινόπωρο, καθώς αυτή την εποχή τα πλήθη μειώνονται και μπορείτε να περιδιαβείτε στα τείχη της Παλιάς Πόλης και να απολαύσετε την περιήγησή σας χωρίς τις τεράστιες ορδές τουριστών του καλοκαιριού. Το ξενοδοχείο Sun Gardens Dubrovnik είναι μια εξαιρετική επιλογή για διαμονή από 189 ευρώ τη βραδιά με θέα την Αδριατική, με τρεις πισίνες, παραλία και γειτονική μαρίνα, όπως προτείνει o Avery Harris από το Viking Travel.

Γερμανία, Hotel Adlon Kempinski
To Βερολίνο είναι μια από τις πιο δημοφιλείς τουριστικές πόλεις της Ευρώπης και το φθινόπωρο είναι η ιδανική εποχή για να την επισκεφτείτε, πριν καταφτάσεις ο βαρύς, γερμανικός χειμώνας. Το ξενοδοχείο Adlon Kempinski είναι σίγουρα για φουσκωμένες τσέπες σε μια πολύ ιδιαίτερη έκταση, απέναντι από την Πύλη του Βρανδεμβούργου και το στυλ του ακολουθεί το αυθεντικό Adlon που καταστράφηκε κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σλοβενία, Hotel Grad Otočec
Η Σλοβενία είναι μαγευτική όλο το χρόνο, αλλά η διαμονή στο μοναδικό νησιωτικό κάστρο της, Hotel Grad Otočec της Relais & Châteaux είναι ακόμη πιο παραμυθένια το φθινόπωρο. Σκεφτείτε ότι το κάστρο μετρά 700 χρόνια ζωής κι έχει πλέον μετατραπεί σε 5άστερο ξενοδοχείο στην πανέμορφη περιοχή Doleniska, στη μέση του ατμοσφαιρικού ποταμού Krka. Εκεί, μπορεί να ξεκινήσει κάποιος την ημέρα του εξερευνώντας το παραμυθένιο τοπίο με το ποδήλατο, βολτάροντας στα τριγύρω δάση και χωριά και τέλος να απολαύσει ένα γκουρμέ δείπνο υπό το φως των κεριών, μπροστά στη φωτιά. Το ξενοδοχείο δεν απέχει πολύ από την Λιουμπλιάνα, όπου τον Οκτώβριο ξεκινά η ακαδημαϊκή χρονιά και γεμίζει νέο κόσμο, αλλά και πλήθος εκδηλώσεων.

Πορτογαλία, Six Senses Douro Valley
Στην Πορτογαλία, υπάρχει μια άτυπη... ισοπαλία μεταξύ του Six Senses Douro Valley στην εξοχή στο Lamego και στο the Yeatman στο Πόρτο, που είναι ξενοδοχείο πόλης. Και τα δύο είναι πολύ δύσκολο να τα αποχωριστεί κάποιος, ενώ διαθέτουν εξαιρετικό σπα και φαγητό, όπως αναφέρει η Audrey Kennedy του On the Map Travel.

Ιρλανδία, Killarney Park Hotel
Το φθινόπωρο είναι πραγματική εμπειρία να επισκεφτεί κάποιος το Εθνικό Πάρκο Killarney στην ομώνυμη πόλη της Ιρλανδίας κι έπειτα από μια ημέρα περιπέτειας, να επιστρέψει στο δωμάτιό του και να ζεσταθεί στη φωτιά. Στην περιοχή αυτή, το Killarney Park Hotel είναι ένα από τα ξενοδοχεία που ξεχωρίζουν, με χαρακτηριστική κομψότητα από τον «Παλιό Κόσμο» και προσοχή στη λεπτομέρεια από κάθε μέλος του προσωπικού, όπως αναφέρει ο Nick Hammond του Exquisite Travel Group.