Το Democracy and Spirituality Weekend επιστρέφει στην Costa Navarino

romanos-luxury-resort
ΠΕΜΠΤΗ, 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Για 5η συνεχόμενη χρονιά, το Athens Democracy Forum και η Costa Navarino συνδιοργανώνουν ένα τριήμερο, γεμάτο ενδιαφέρουσες συζητήσεις και πολιτιστικές εμπειρίες, με θέμα τη σχέση της δημοκρατίας με την πνευματικότητα.

Στις 11-13 Οκτωβρίου, σημαντικά ονόματα και ομιλητές θα βρεθούν στην Costa Navarino και θα συζητήσουν για τη σχέση της δημοκρατίας με την πνευματικότητα. Όλα αυτά θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του Democracy and Spirituality Weekend και μας καλούν να νιώσουμε κι εμείς την πνευματικότητα αυτών των ημερών.

Ερωτήματα όπως πώς μπορούμε να επιτύχουμε μεγαλύτερη πνευματικότητα εντός του δημοκρατικού πολιτεύματος και με ποιους τρόπους η πνευματικότητα συνδέεται διαχρονικά με τη δημοκρατική διακυβέρνηση τόσο στις ανατολικές όσο και στις δυτικές κοινωνίες, καλούνται να απαντήσουν επιφανείς ομιλητές, φιλόσοφοι και διανοητές.

Στη φετινή διοργάνωση θα συμμετάσχουν διεθνώς αναγνωρισμένοι ομιλητές: ο Brunello Cucinelli, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Brunello Cucinelli S.p.A, η Angie Hobbs, Καθηγήτρια Δημόσιας Κατανόησης Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ και ο Rana Mitter, Καθηγητής Ιστορίας και Πολιτικής της Σύγχρονης Κίνας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Την κεντρική συζήτηση θα συντονίσουν στελέχη των New York Times: η Katrin Bennhold, Διευθύντρια του Γραφείου Βερολίνου και ο Serge Schmemann, Μέλος του Editorial Board καθώς και Πρόεδρος & Διευθυντής του Athens Democracy Forum.

Η εξερεύνηση της σχέσης μεταξύ δημοκρατίας και πνευματικότητας, θα πλαισιωθεί από συζητήσεις, φιλοσοφικούς περίπατους και αναγνώσεις βιβλίων από τον Brunello Cucinelli και την Angie Hobbs, σε ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο αυθεντικές πολιτιστικές εμπειρίες, στο ξενοδοχείο The Romanos, a Luxury Collection Resort (περισσότερες πληροφορίες για τις επιλογές διαμονής:  τηλ. 27230 96000, [email protected], αναφέροντας τον ειδικό κωδικό: LPR).

Το τριήμερο διοργανώνεται στο πλαίσιο του Athens Democracy Forum σε συνεργασία με τους New York Times που θα πραγματοποιηθεί 9-11 Οκτωβρίου στην Αθήνα, με θέμα «Επανιδρύοντας τη Δημοκρατία: Νέα μοντέλα για τον μεταβαλλόμενο κόσμο μας». To Athens Democracy Forum συγκεντρώνει κορυφαία στελέχη από τον χώρο των επιχειρήσεων, της πολιτικής ηγεσίας και της κοινωνίας των πολιτών, σε μια κοινή προσπάθεια διερεύνησης των λεπτών αποχρώσεων των αναδυόμενων μοντέλων δημοκρατίας και προσδιορισμού της ικανότητάς τους να ανταπεξέλθουν στον διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο μας.

Πρόγραμμα
Παρασκευή 11 Οκτωβρίου

Art tour: Ξεναγηθείτε σε αυθεντικά έργα τέχνης από τον 17ο έως τον 19ο αιώνα, αλλά και στις δημιουργίες σύγχρονων Ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών στους χώρους του Navarino Dunes, όπου η τέχνη αποτελεί βασικό στοιχείο της συνολικής αισθητικής προσέγγισης.

Σάββατο 12 Οκτωβρίου

  • Beach Yoga
  • Ανάγνωση βιβλίου από τον B. Cucinelli
  • Ανάγνωση βιβλίου από την A. Hobbs
  • Απόγευμα: Κεντρική συζήτηση
  • Διάλογος Σωκράτη-Κομφούκιου’ (A. Hobbs & R. Mittar) & συζητήσεις: B. Cucinelli με S. Schmemann & K. Bennhold

Κυριακή 13 Οκτωβρίου
Φιλοσοφικοί περίπατοι: Οι Φιλοσοφικοί Περίπατοι δίνουν τη δυνατότητα στους επισκέπτες να συμμετάσχουν σε μία πρωτοποριακή δραστηριότητα και να συζητήσουν σύγχρονα ζητήματα υπό το πρίσμα της σκέψης και των κειμένων των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων. Η γνωριμία με τον κόσμο της ελληνικής φιλοσοφίας γίνεται μέσα από έναν περίπατο στο ειδυλλιακό μεσσηνιακό τοπίο, ανάμεσα σε αιωνόβιους ελαιώνες, υπό την καθοδήγηση της Καθ. Ελένης Βολονάκη.

Άλλες δραστηριότητες
Γευσιγνωσία ελαιόλαδου

Μάθετε από τους ειδικούς, πώς να διακρίνετε τις λεπτές γεύσεις και τα αρώματα του παγκοσμίου φήμης παρθένου ελαιόλαδου της Μεσσηνίας μέσα από μια γευστική δοκιμή. Το παρθένο ελαιόλαδο εξαιρετικής ποιότητας της περιοχής, αποτελεί μέρος της καθημερινής ζωής και διατροφής των ανθρώπων εδώ, διαχρονικά. Η υψηλή ποιότητα της γεύσης και η μεγάλη διατροφική του αξία είναι αποτέλεσμα του εδάφους, της ποικιλίας των ελιών αλλά και της διαδικασίας που ακολουθείται από το δέντρο και τη συλλογή των καρπών του έως την εμφιάλωση.

Golf Experience
Ανακαλύψτε το γκολφ, με ένα μάθημα ή παιχνίδι σε δυο από τα καλύτερα γήπεδα της Ευρώπης, The Dunes Course and The Bay Course. 

Info
Democracy and Spirituality Weekend@Costa Navarino
11-13/10