Πλησιάζει το Tweed Run στις Σπέτσες

tweed-run
ΤΡΙΤΗ, 08 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Αν ψάχνατε μια αφορμή για φθινοπωρινή απόδραση στο κοσμοπολίτικο νησί του Αργοσαρωνικού, το tweed Run σας τη δίνει.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, το Tweed Run είναι ένας θεσμός που πρωτοεμφανίστηκε στο Λονδίνο το 2009. Αποτελεί μια ομαδική ποδηλατάδα στην μητροπολιτική περιοχή της αγγλικής πρωτεύουσας με τους συμμετέχοντες να φορούν την παραδοσιακή βρετανική ποδηλατική ενδυμασία και να κάνουν πετάλι σε κλασικά vintage ποδήλατα με ενδιάμεσες στάσεις για να απολαύσουν τσάι και  πικνίκ. Στην Ελλάδα οργανώθηκε για πρώτη φορά  το 2014 στις Σπέτσες από το Poseidonion Grand Hotel με αφορμή την συμπλήρωση των 100 ετών από τη λειτουργία του εμβληματικού ξενοδοχείου. Έκτοτε, ο θεσμός επιστρέφει κάθε χρόνο στο Νησί των Αρωμάτων κερδίζοντας ολοένα και περισσότερους φανατικούς θαυμαστές και σε λίγες ημέρες θα επιστρέψει στο νησί για 6η χρονιά.

Με vintage αισθητική και αέρα εποχής, το Tweed Run θα πραγματοποιηθεί στο Νησί των Αρωμάτων στις 11-13 Οκτωβρίου, με το «διαμάντι» του νησιού, το Poseidonion Grand Hotel να καλωσορίζει για ακόμα μια φορά τους λάτρεις του ποδηλάτου. Ο αριστοκρατικός χαρακτήρας των Σπετσών, άλλωστε, εναρμονίζεται ιδανικά με το βρετανικό στιλ και την αίσθηση κομψότητας μιας άλλης εποχής, με τους ποδηλάτες να ξεχωρίζουν για τις vintage εμφανίσεις τους με κυρίαρχο στοιχείο, τι άλλο, από το tweed.

Με αφετηρία την πλατεία Ποσειδωνίου και φόντο τον Αργοσαρωνικό, οι συμμετέχοντες θα περιηγηθούν στο σπετσιώτικο τοπίο και τα πιο εμβληματικά σημεία του νησιού. Το πικνίκ μέσα στη φύση, οι αγώνες δεξιοτήτων, τα καλλιστεία για την ανάδειξη της πιο επιτυχημένης εμφάνισης, αλλά και το “Concours d’Elégance” για τη βράβευση των ποδηλάτων υπόσχονται να προσφέρουν και φέτος μοναδικές στιγμές. Το ατμοσφαιρικό τριήμερο θα ολοκληρωθεί με το καθιερωμένο πάρτι στο lobby του Ποσειδωνίου, με swing διάθεση και το Lindy Hop Greece να ταξιδεύει τους καλεσμένους σε περασμένες εποχές με τη μουσική και το χορό να πρωταγωνιστούν.

Το Tweed Run πραγματοποιείται και φέτος με την υποστήριξη του Ελληνικού Μουσείου Ποδηλάτου. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη σελίδα Tweed Run Greece στο Facebook ή την ιστοσελίδα poseidonion.com.

Info
Tweed Run
Poseidonion Grand Hotel, Σπέτσες
11-13/10