Ποιο είναι το πιο αγαπημένο ελληνικό νησί του Instagram;

oia-kalokairi-ellada-santorini
ΤΡΙΤΗ, 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Πιθανόν να μην έχετε πέσει έξω, αφού η Σαντορίνη συγκεντρώνει τα περισσότερα hashtags.

Το πανέμορφο νησί των Κυκλάδων, που συγκεντρώνει τουρίστες από κάθε μέρος του πλανήτη και αποτελεί ονειρεμένη τοποθεσία για διακοπές, γάμους, γαμήλια ταξίδια, χαλάρωση, φαίνεται να έχει… φτιαχτεί για το Instagram. Με το υπέροχο ηλιοβασίλεμά του, τα πανέμορφα στενά του, τα λευκά σπίτια με τις βουκαμβίλιες, τους απόκρημνους λόφους της και το ασυναγώνιστο κυκλαδίτικο τοπίο της, η Σαντορίνη δεν έγινε τυχαία από ένας ακόμη ταξιδιωτικός προορισμός σε έναν από τους πιο δημοφιλείς στον κόσμο.

Σύμφωνα με τον Economist, το καλοκαίρι οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας δίνουν μάχη για να καταφέρουν να παράσχουν κάλυψη στους χιλιάδες ανθρώπους που θέλουν να ανεβάσουν φωτογραφίες. Σκεφτείτε ότι το #santorini μετρά αυτή τη στιγμή 5,7 εκατομμύρια Instagram posts με το νούμερο συνεχώς να ανεβαίνει και ότι τα τελευταία 5 χρόνια, ο αριθμός των διανυκτερεύσεων μιας νύχτας έχει αυξηθεί κατά 66%.

Αυτό, όμως, δυστυχώς δεν έχει μόνο τη θετική πλευρά, αφού πρόσφατη αναφορά στον υπερτουρισμό από την Επιτροπή Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης προειδοποίησε ότι η Σαντορίνη αποτυγχάνει να διαχειριστεί τον αυξανόμενο αριθμό τουριστών, με καταστροφικές συνέπειες για την τοπική κοινωνία και το περιβάλλον, κάτι που σημαίνει ότι το μέλλον του προορισμού βρίσκεται σε κίνδυνο.

Σκεφτείτε ότι κατά μέσο όρο, η Σαντορίνη έχει οικοδομηθεί τρεις φορές παραπάνω από το μέσο ελληνικό νησί, με κάποιους να εκτιμούν ότι σε μερικά χρόνια θα μοιάζει με πόλη.

Μπορεί, λοιπόν, να είναι πρώτη στις φωτογραφίες, αλλά το μέλλον της πανέμορφης Σαντορίνης εγείρει προβληματισμούς…