Το Greek Health Tourism Workshop προωθεί τον τουρισμό υγείας στην Ελλάδα

iatrikos-tourismos
ΔΕΥΤΕΡΑ, 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Ένα άλλο είδος τουρισμού, αυτό του τουρισμού υγείας, ενισχύεται με μια μοναδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του 2019.

Το κόστος της υγειονομικής περίθαλψης σε πολλές χώρες της πρώην ΕΣΣΔ, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, είναι υψηλό και σχετικά απρόσιτο για πολλούς ανθρώπους. Ακόμη και όσοι έχουν ασφαλιστική κάλυψη υγείας δεν προστατεύονται από το αυξανόμενο κόστος της υγειονομικής περίθαλψης.  Ως εκ τούτου, οι Ρώσοι, επανεξετάζουν την πρόσβαση στην ιατρική περίθαλψη, με σκοπό όχι μόνο να εξοικονομήσουν κόστος αλλά και να εξασφαλίσουν υγειονομική περίθαλψη υψηλού επιπέδου. 

Σε χώρες με προηγμένη υγειονομική περίθαλψη και τεχνολογία όπως η Γερμανία, η Ταϊλάνδη, η Σιγκαπούρη, η Μαλαισία, το Ισραήλ κλπ, το κόστος της ιατρικής περίθαλψης μπορεί να είναι πολύ χαμηλότερο αυτού που καλούνται να πληρώσουν στη χώρα τους, οπότε και αποτελούν ιδανικούς προορισμούς. Σύμφωνα με τα στοιχεία, ενδεικτικό της τάσης των Ρώσων ασθενών να νοσηλευθούν ή να πραγματοποιήσουν κάποια εγχείρηση εκτός της χώρας τους, είναι ότι σε πολλές χώρες πλέον τα νοσοκομεία διαθέτουν ρωσόφωνο προσωπικό. Σημειώνεται επίσης ότι οι διεθνείς ασθενείς του ιατρικού τουρισμού έχουν ένα μέσο όρο δαπάνης τα 3.000 ως 4.000 δολάρια. 

Στο πλαίσιο αυτό, η ενδυνάμωση της παρουσίας της Ελλάδας ως κορυφαίου προορισμού τουρισμού υγείας είναι ο βασικός στόχος του 4ου Greek Health Tourism Workshop που πραγματοποιείται στις 3 Δεκεμβρίου 2019 στη Μόσχα από την Tourism Media & Events.

Η διοργάνωση αυτή, έπειτα από τα προηγούμενα workshops που πραγματοποιήθηκαν το 2013, 2014, 2017 και 2018 πρόκειται να ενισχύσει την εικόνα της Ελλάδας ως προορισμού παροχής υπηρεσιών υγείας υψηλού επιπέδου σε μια αγορά που εξελίσσεται ταχύτατα. Μέσα από το workshop παράλληλα, επιτυγχάνεται η μεγαλύτερη διείσδυση των ελληνικών ιδιωτικών κλινικών, νοσηλευτικών ιδρυμάτων και τουριστικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται ήδη ή θέλουν να δραστηριοποιηθούν στη ρωσική αγορά τουρισμού Υγείας.

Πρόκειται για την μοναδική ευκαιρία δικτύωσης με τους μεγαλύτερους αγοραστές της βιομηχανίας αυτής. Συγκεκριμένα, αποτελεί μια ξεχωριστή ευκαιρία για τις ελληνικές επιχειρήσεις και οργανισμούς που συμμετέχουν, να συνάψουν νέες συνεργασίες με την δυναμική αυτή αγορά της Ρωσίας και να μεγαλώσουν το διεθνές πελατολόγιό τους. Επιπλέον, είναι ένα ιδανικό event για networking, αφού δίνει την δυνατότητα επαφής με κορυφαίους παίκτες της αγοράς της Ρωσίας στον τομέα του τουρισμού υγείας και δικτύωσης σε διεθνές επίπεδο.

Το Greek Health Tourism Workshop είναι ένα αποκλειστικό event που καλείται να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση για υπηρεσίες που σχετίζονται με την πλαστική χειρουργική, ογκολογία, καρδιολογία, διαβητολογικά, ορθοπεδική αποκατάσταση, γυναικολογία (κυρίως εξωσωματικές), νεφρολογικά προβλήματα, ανδρολογικά προβλήματα, οδοντιατρική, θεραπείες για αναπνευστικά προβλήματα, κοσμετολογία, τουρισμό ευεξίας, ιαματικά   κ.ά.

Η εκδήλωση οργανώνεται στα πλαίσια της έκθεσης Med Travel Expo και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ.

Η  Tourism Media & Events αποτελεί τον πιο έμπειρο συνεργάτη για επιχειρήσεις και οργανισμούς που επιδιώκουν να εδραιώσουν την παρουσία τους στον κλάδο του Τουρισμού Υγείας. Το Greek Health Tourism Workshop οργανώνεται σε συνεργασία  με τον Σύνδεσμο Tour Operators της Ρωσίας (ATOR), την Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Εταιρειών και την Ελληνική Πρεσβεία στη Μόσχα, που έχουν αναλάβει την σύναψη και οργάνωση των ραντεβού του workshop.