Το Central Park της Νέας Υόρκης ετοιμάζεται για αλλαγές εκατομμυρίων

central-park
ΤΕΤΑΡΤΗ, 02 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Το διάσημο πάρκο που χαρακτηρίζει τη Νέα Υόρκη, πρόκειται να πραγματοποιήσει αναμόρφωση εκατομμυρίων δολαρίων, βελτιώνοντας κάποιες υποδομές του.

Νέο παγοδρόμιο, πίστα για skate και ξύλινο ντεκ είναι οι αλλαγές που πρόκειται να δουν οι επισκέπτες του Central Park στο μέλλον, στο πλαίσιο της αναβάθμισής του με το ποσό των 150 εκατομμυρίων δολαρίων. Κι όσο κι αν τα λεφτά ακούγονται πολλά, να σας πούμε ότι δεν είναι τόσα ώστε να αλλάξει «πρόσωπο» το πάρκο. Στην πραγματικότητα, οι περισσότερες εργασίες θα γίνουν στην περιοχή δυτικά της 5ης και νότια της 110ης λεωφόρου.

Για το πρότζεκτ αυτό θα συνεργαστούν το New York City's Parks Department και το Central Park Conservancy, ενώ αποτελεί την τελευταία αναμόρφωση του πλάνου των 40 χρόνων. Να προσθέσουμε ότι τα τελευταία χρόνια το Ravine landscape και το Loch Waterhouse έχουν αναδιαμορφωθεί ώστε να είναι προσβάσιμα σε πεζούς από το Harlem Meer, κοντά στην πλευρά του Χάρλεμ, ενώ το Παγοδρόμιο Lansker rink και η πισίνα χτίστηκαν το 1966 και εξυπηρετούσαν τον σκοπό του τσιμεντένιου συνόρου μεταξύ του Meer και της ρεματιάς στα νότιά του. Στο πλαίσιο των ανακατασκευών, η διαίρεση αυτή θα απαλειφθεί, ούτως ώστε το νερό που περνάει από τη ρεματιά να φτάνει ως το Harlem Meer.  

Θα υπάρξει, επίσης, νέα ψυχαγωγική υποδομή στα ανατολικά του πάρκου, η οποία θα είναι ανοιχτή όλο το χρόνο.

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, θα μπορεί κάποιος να επισκεφτεί την πισίνα, την πράσινη ταράτσα και την υδάτινη παιδική χαρά, ενώ όταν οι θερμοκρασίες αρχίσουν να πέφτουν, η πισίνα θα μεταμορφώνεται σε ένα τεράστιο παγοδρόμιο. Το ξύλινο ντεκ πρόκειται να γίνει ένα μέρος όπου ο κόσμος θα μπορεί να ψαρεύει και να κάνει κανό.

Η κατασκευή όλων αυτών πρόκειται να ξεκινήσει την άνοιξη και τόσο οι ντόπιοι όσο και οι τουρίστες ανυπομονούν για τα αποτελέσματα.