Πώς θα είναι η μεγαλύτερη νεροτσουλήθρα του κόσμου;

nerotsoulithra
ΔΕΥΤΕΡΑ, 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Το μειονέκτημα της νεροτσουλήθρας μέχρι τώρα ήταν ότι κρατούσε πολύ λίγο. Η μεγαλύτερη νεροτσουλήθρα του κόσμου, όμως, έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα.

Στο θεματικό πάρκο ESCAPE της Μαλαισίας, στο νησί Penang, οι νεροτσουλήθρες θα πάψουν να είναι αυτό που έχουμε βιώσει ως τώρα: μερικά δευτερόλεπτα ενθουσιασμού. Συγκεκριμένα, η νέα νεροτσουλήθρα που βρίσκεται στα σκαριά, θα έχει μήκος 1140 μέτρα, θα περνάει από το δάσος του θεματικού πάρκου και θα σπάει τα ρεκόρ μήκους, που μέχρι τώρα είχε το Action Park στο Vernon του Νιου Τζέρσεϊ.

Σε αντίθεση με αυτή την νεροτσουλήθρα που είναι φουσκωτή, η νέα τσουλήθρα του Escape είναι κατασκευασμένη από πολυμερές ενισχυμένο με ίνες και θα αποτελέσει μόνιμη κατασκευή που θα στηρίζεται σε ατσάλινους στύλους.

Όπως αναφέρει ο CEO του Escape, Sim Choo Kheng, το να σπάσουν το παγκόσμιο ρεκόρ δεν ήταν ποτέ η πρόθεσή τους. Αυτό που πάντα είχαν στο μυαλό τους ήταν να επιμηκύνουν τον ενθουσιασμό που προσφέρει μια βουτιά από νεροτσουλήθρα, από μερικά δευτερόλεπτα σε μερικά… λεπτά.

Escape Theme Park
Γι’ αυτό και η νέα νεροτσουλήθρα θα προσφέρει μια διαδρομή 4 λεπτών κατεβαίνοντας από μια πλαγιά 70 μέτρων και περνώντας μέσα από τη ζούγκλα, ενώ η πρόσβαση σε αυτή δεν θα γίνεται με κόπο, αλλά με κάτι σαν τελεφερίκ. 

Το Escape βρίσκεται περίπου 30 λεπτά από την George Town, την βασική πόλη του νησιού, όπου μπορεί κάποιος να συναντήσει ένα υπέροχο κράμα πολιτισμών, με βουδιστικούς και ινδουιστικές ναούς, street art, μουσουλμανικά τεμένη, βρετανική αποικιακή αρχιτεκτονική κ.ο.κ.

Συν τοις άλλοις, το Penang είναι ανάμεσα στους κορυφαίους γαστρονομικούς προορισμούς, χάρη στην παρουσία της μαλαισιανής, της κινέζικης και της ινδικής κουζίνας και αξίζει να του επισκεφτείτε... όχι μόνο για μια βουτιά.