Το βορειότερο ξενοδοχείο έρχεται στον Βόρειο Πόλο

north-pole-igloos
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 04 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Σας περισσεύουν 135 χιλιάδες ευρώ; Αν ναι, τότε ο Βόρειος Πόλος και τα North Pole Igloos σας περιμένουν.

Μια φινλανδική ταξιδιωτική εταιρία ετοιμάζεται να ανοίξει κάτι που ακούγεται πολύ ιδιαίτερο: ένα φορητό ξενοδοχείο στον Βόρειο Πόλο που προσφέρει μια σπάνια και οικολογική εμπειρία διαμονής για τους περιπετειώδεις ταξιδιώτες που έχουν το… κομπόδεμά τους. Κι όταν λέμε κομπόδεμα, εννοούμε γύρω στις 135 χιλιάδες ευρώ για πέντε νύχτες.

Τα North Pole Igloos, όπως θα ονομάζονται, πρόκειται να καλωσορίσουν τον πρώτο τους επισκέπτη το 2020 και να λειτουργούν κάθε Απρίλιο, με γυάλινους τοίχους και οροφή, ώστε οι επισκέπτες τους να βλέπουν ξαπλωμένοι από το κρεβάτι τους το Βόρειο Σέλας, ανενόχλητοι.

Κι αν σας ανησυχεί το κρύο και το κλίμα στον Βόρειο Πόλο, να σας πούμε ότι τα ιγκλού αυτά έχουν δοκιμαστεί σε ακραίες καιρικές συνθήκες, αφού ακόμη και τον Απρίλιο, οι θερμοκρασία τη νύχτα πέφτει στους μείον 8.

Τους υπόλοιπους μήνες της χρονιάς, τα ιγκλού αυτά θα μεταφέρονται σε έναν παγετώνα στο Svalbard, το αρχιπέλαγος ανάμεσα στον Βόρειο Πόλο και τη Νορβηγία, ενώ οι επισκέπτες θα μεταφέρονται με ελικόπτερο προς και από τον Βόρειο Πόλο από το Svalbard.