Πέντε προορισμοί που χρειάζονται την προσοχή μας

brukselles-megali-plateia
ΠΕΜΠΤΗ, 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Απέναντι στον υπερτουρισμό, ο οποίος «πλήττει» δημοφιλείς προορισμούς που αναγκάζονται να λάβουν μέτρα για να διαχειριστούν τους τουρίστες τους, στέκεται και ο υποτουρισμός που αφορά μέρη με λιγότερους τουρίστες, μακριά από τα πλήθη. Όπως τα παρακάτω.

Βρυξέλλες, Βέλγιο
Η βέλγικη πρωτεύουσα σας υπόσχεται σχετική ηρεμία σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Τον παλμό της θα τον πιάσετε γύρω από την κεντρική πλατεία Grande Place, που αποτελεί και Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς, με το Δημαρχείο και τον «Οίκο του Βασιλιά».

Kuelap, Περού
Χτίστηκε από τους Chachapoyas και αποτελεί ένα φρούριο πάνω σε λόφο, στη νότια περιοχή Amazonas, στο Βόρειο Περού.

Kep, Καμπότζη
Πρόκειται για γαλλικό αποικιακό θέρετρο στο οποίο ο ταξιδιώτης θα ενθουσιαστεί με τα τιρκουάζ νερά και την παραλιακή του ζώνη, όπου μπορεί κάποιος να κάνει τη βόλτα του, να δει την ψαριά της ημέρας και να ανακαλύψει τα γλυπτά που την περιστοιχίζουν.

Trieste, Ιταλία
Ως πόλη-λιμάνι ανάμεσα στην Αδριατική ακτή και τα σύνορα με τη Σλοβενία, το Trieste είναι μια πόλη με ιταλικές, αυστρογερμανικές, κροάτικες και ελληνικές ρίζες που έχει πολλά να σας δείξει.

Guimarães, Πορτογαλία
Στα βόρεια της χώρας, «σκαρφαλωμένο» πάνω σε λόφο, το Guimarães χαρακτηρίζεται για τα μεσαιωνικά του κτίρια και την υπέροχη θέα του.