Πού ταξιδεύουμε τον Νοέμβριο;

nepal
ΠΕΜΠΤΗ, 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Ο Νοέμβριος είναι ένας καλός μήνας για φθινοπωρινό/χειμερινό ταξίδι, αλλά σε πιο οικονομική κλίμακα, αφού βρισκόμαστε off-season και οι γιορτές είναι σχετικά μακριά. Εκεί, λοιπόν, που όλοι κανονίζουν την απόδρασή τους για τα Χριστούγεννα, εσείς πρωτοτυπήστε και κλείστε εισιτήρια απολαμβάνοντας καλύτερες τιμές και λιγότερο κόσμο, σε μέρη εξωπραγματικά.

Νεπάλ
Οι μουσώνες τον Νοέμβριο έχουν κοπάσει στις περιοχές Annapurna και Έβερεστ, όπου κυριαρχεί ήλιος και ζεστασιά τα πρωινά, αλλά κρύο τα απογεύματα. Τον Νοέμβριο είναι και η εποχή της συγκομιδής του ρυζιού, οπότε θα δείτε δραστηριότητα στα χωράφια, ενώ η πλούσια βλάστηση, ο καθαρός αέρας και φυσικά οι χιονισμένες βουνοκορφές θα γεμίζουν όμορφα το οπτικό σας πεδίο. Σταματήστε για τσάι στα τεϊοποτεία, ακολουθήστε πεζοπορικά μονοπάτια για να ανακαλύψετε την περιοχή, χωρίς τις ορδές τουριστών και αν θέλετε μια αληθινή πολιτισμική εμπειρία, περάστε από το Tengboche στις αρχές Νοεμβρίου, όπου πραγματοποιείται το ιερό φεστιβάλ Mani Rimdu. Πρόκειται για ένα φεστιβάλ προσευχής και γιορτής, όπου θα δείτε πολλές μάσκες, κοστούμια, χορό και παραστάσεις του θριάμβου του Βούδα.

Παταγονία
Μπορεί να μοιάζει μακρινή επιλογή, αλλά αν σχεδιάζετε ένα ταξίδι-εμπειρία ζωής, τότε είναι μια καλή περίπτωση, ειδικά αυτή την εποχή. Εκτείνεται σε δύο χώρες, την Χιλή και την Αργεντινή και αποτελεί μια από τα τελευταία προπύργια της Φύσης. Είναι ό,τι πρέπει για όσους αγαπούν την περιπέτεια, το trekking, τη Φύση και θέλουν να ζήσουν από κοντά το μεγαλείο της, με τις χιονισμένες βουνοκορφές, τους τρομαχτικούς παγετώνες, τους εκπληκτικούς καταρράκτες, τα υπέροχα εθνικά πάρκα. Η Παταγoνία είναι, επίσης, μια από τις πιο απομονωμένες περιοχές στην άκρη του κόσμου, με περίπου 2 ανθρώπους ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο, οπότε καταλαβαίνετε πως σας περιμένει ένα θέαμα που πιθανόν να μην έχετε ξαναζήσει. Στις αρχές Νοεμβρίου οι χειμερινοί άνεμοι εκεί ηρεμούν και τα άγρια λουλούδια ανθίζουν, ενώ στα τέλη Νοεμβρίου αρχίζουν οι θερινές θερμοκρασίες και αρχίζει η τουριστική σεζόν. Οργανώστε το καλά, ώστε να προλάβετε πριν την έλευση τουριστών.

Ινδία
Μόλις αρχίσουν να υποχωρούν οι υψηλές θερμοκρασίες, οι βροχές και οι μουσώνες, η Ινδiα γίνεται ιδανικός προορισμός για ένα διαφορετικό ταξίδι και ο Νοέμβριος είναι με το μέρος σας. Λόγω του μεγέθους και του εδάφους της χώρας, σίγουρα θα ζήσετε διαφοροποιήσεις από μέρος σε μέρος, αλλά το ταξίδι στο Rajasthan και το Χρυσό Τρίγωνο δεν θα σας ταλαιπωρήσουν, με θερμοκασίες μέχρι 30 βαθμούς, ξηρό και καθαρό καιρό. Μπορείτε να επισκεφτείτε το Ranthambhore για να δείτε τίγρεις, να κάνετε βόλτα με καμήλα στο Pushkar και φυσικά να επισκεφτείτε το εξωπραγματικό Taj Mahal. Κι όσοι αναζητάτε την υπέρτατη πολιτισμική εμπειρία, μην χάσετε το Diwali, το μαγικό, ινδουιστικό φεστιβάλ φώτων που γιορτάζεται σε όλη την Ινδiα στις αρχές Νοεμβρίου, ενώ και το Pushkar Camel Fair στις 19-25 Νοεμβρίου είναι ένα πανηγύρι που πρέπει να βάλετε στην ατζέντα σας.

Μαρόκo
Η σωστή επιλογή περιόδου για επίσκεψη στο Μαρόκο με τις δύο κλιματικές του ζώνες, την έρημο Σαχάρα, την οροσειρά Άτλας και τις ακτές του Ατλαντικού, δεν είναι και εύκολη υπόθεση. Ο καιρός εκεί ποικίλλει έντονα ανάλογα την εποχή και το μέρος, αλλά στις περισσότερες τουριστικές περιοχές, οι δροσεροί μήνες από τον Οκτώβριο έως και τον Απρίλιο είναι καλή εποχή για ταξίδι προς τα εκεί. Επισκεφτείτε οπωσδήποτε την γραφική, παραθαλάσσια πόλη Essaouira για χειμερινό ήλιο και χαλάρωση, θαλασσινά και λευκά σπίτια με μπλε παράθυρα, που χαρίζουν μεσογειακό αέρα.

Ισλανδία
Σας τρομάζει η ιδέα διακοπών σε μια χώρα τόσο χειμερινή; Κι όμως! Ένα τέτοιο ταξίδι θα σας χαρίσει ανεπανάληπτες εμπειρίες, όπως το Βόρειο Σέλας, που αν είστε τυχεροί θα το δείτε να χρωματίζει τον ουρανό, κι ο Νοέμβριος σας δίνει πολλές πιθανότητες. Ακόμη, όμως, κι αν δεν το δείτε, μπορείτε να εξερευνήσετε τους εκπληκτικούς καταρράκτες, το φυσικό σπα της Γαλάζιας Λίμνης, τους επικούς παγετώνες και ένα τοπίο πολύ διαφορετικό από αυτά που έχετε συνηθίσει. Φροντίστε μόνο να πακετάρετε τα πιο χοντρά σας ρούχα, καθώς η μέση θερμοκρασία την ημέρα φτάνει τους 4 βαθμούς Κελσίου.