Το Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας ξεκινά τη σεζόν

zireia
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Μπορεί στην Αθήνα το καλοκαίρι να μην λέει να φύγει, όμως, το Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας ανοίγει και μας περιμένει για χαλάρωση κι όχι μόνο.

Η σεζόν ξεκινά στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας στην Ορεινή Κορινθία κι ας μην είναι ακόμη εποχή χιονιού. Συγκεκριμένα, από το Σάββατο 19/10 και κάθε Σαββατοκύριακο -μέχρι έκδοσης νεότερης ανακοίνωσης- όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ζήρεια και συγκεκριμένα στο σαλέ του ομώνυμου Χιονοδρομικού Κέντρου, το οποίο ξεκινά τη λειτουργία του για τη σεζόν 2019-2020.

Εκεί θα μπορείτε πλέον τα Σαββατοκύριακα, από τις 09:00 έως τις 17:00, να αγναντέψετε από το νέο περιβάλλοντα χώρο του σαλέ, οι εργασίες επέκτασης του οποίου ολοκληρώθηκαν το καλοκαίρι, τη θέα του ορεινού όγκου του δεύτερου μεγαλύτερου βουνού της Πελοποννήσου, απολαμβάνοντας ζεστά και κρύα ροφήματα καθώς και τοπικό οίνο ή τσίπουρο, συνοδεία γλυκών ή αλμυρών πιάτων.

Κι αν αγαπάτε τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, την προσεχή Κυριακή 20/10 θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε ένα μοναδικό θέαμα, καθώς το αθλητικό σωματείο «Μότο Λέσχη Ξυλοκάστρου» διοργανώνει στις εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού κέντρου, τον 2ο αγώνα ENDURO του πρωταθλήματος Scramble Νοτίου Ελλάδος 2019.

Triantafillos Adamakopoulos

Παράλληλα, ολοκληρώνονται οι προετοιμασίες και οι εργασίες συντήρησης του εξοπλισμού και των μηχανημάτων, προκείμενου τα πάντα είναι έτοιμα και με την πρώτη επαρκή χιονόστρωση να τεθούν σε λειτουργία οι δύο σαρωμένοι αναβατήρες και οι πίστες για χιονοδρομία, τις οποίες από φέτος θα επιμελείται το καλοκαιρινό απόκτημα του χιονοδρομικού, ο νέος χιονοστρωτήρας Prinoth Everest. 

Το Χιονοδρομικό Κέντρο λειτουργεί από το 2007, στο οροπέδιο του όρους Ζήρεια (ή Κυλλήνη), σε υψόμετρο 1550 μέτρων, μόλις 10 χιλιόμετρα από το ραγδαία αναπτυσσόμενο τουριστικό θέρετρο των Τρικάλων Κορινθίας, ενώ με την ολοκλήρωση του νέο αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου – Πατρών, η Ζήρεια κατέστη με διαφορά το πλησιέστερο χιονοδρομικό στην Αττική, από την οποία την χωρίζουν 156 χιλιόμετρα και κάτι περισσότερο από μιάμιση ώρα ταξιδίου.

Πρόκειται για ένα από τα νεότερα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας και είναι ιδανικό για αρχάριους και οικογένειες με παιδιά, που θέλουν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη χιονοδρομία.

Info
www.ziriaski.gr