Πώς ήταν το έκτο Tweed Run στις Σπέτσες;

tweed-run
ΔΕΥΤΕΡΑ, 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Η σεζόν έκλεισε ξανά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο κοσμοπολίτικο νησί του Αργοσαρωνικού, με ένα τριήμερο γεμάτο tweed, καλαισθησία και ποδήλατο.

Το Tweed Run είναι ένας θεσμός που πρωτοεμφανίστηκε στο Λονδίνο το 2009 και αποτελεί μια ομαδική ποδηλατάδα στην μητροπολιτική περιοχή της αγγλικής πρωτεύουσας με τους συμμετέχοντες να φορούν την παραδοσιακή βρετανική ποδηλατική ενδυμασία και να κάνουν πετάλι σε κλασικά vintage ποδήλατα με ενδιάμεσες στάσεις για να απολαύσουν τσάι και  πικνικ. Στην Ελλάδα οργανώθηκε για πρώτη φορά  το 2014 στις Σπέτσες από το Poseidonion Grand Hotel με αφορμή την συμπλήρωση των 100 ετών από τη λειτουργία του εμβληματικού ξενοδοχείου.

Φέτος, λοιπόν, φύσηξε και πάλι αέρας εποχής στις Σπέτσες το τριήμερο 11 με 13 Οκτωβρίου, με το Tweed Run να πραγματοποιείται για έκτη φορά στο νησί και να χαρίζει μοναδικές στιγμές. Το ξεχωριστό αυτό event που διοργανώθηκε για μια ακόμη φορά από το Poseidonion Grand Hotel μετέφερε τους συμμετέχοντες στην κομψότητα και τον ρομαντισμό περασμένων εποχών με τη βρετανική αύρα να κατακλύζει το Νησί των Αρωμάτων.

Οι συμμετέχοντες άρχισαν να καταφθάνουν στο Poseidonion Grand Hotel ήδη από την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, φέρνοντας στις αποσκευές τους κομψά outfits αλλά και την όμορφη διάθεσή τους, ενώ τα καλογυαλισμένα κλασικά ποδήλατά τους δεν μπορούσαν παρά να κερδίσουν τις εντυπώσεις, με τις ιστορίες τους να αναδεικνύονται σε αγαπημένο θέμα συζήτησης.

Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου 12 Οκτωβρίου, με τον φθινοπωρινό ήλιο να λούζει το ξενοδοχείο και την Πλατεία Ποσειδωνίου, ξεκίνησε η καθιερωμένη τελετουργία για ένα αξέχαστο ταξίδι στον χρόνο. Το πιο ασυνήθιστο gin, Hendrick’s Gin, υποδέχτηκε τους ενθουσιώδεις ποδηλάτες με tailor-made ανθοπλεγμένες στέκες, τραγιάσκες και καπέλα στο αξιοπερίεργα λουλουδένιο corner που δημιούργησε στην Πλατεία Ποσειδωνίου, ενισχύοντας με τον δικό του τρόπο τον vintage αέρα της διοργάνωσης. Το grooming των κυρίων από την ομάδα του 1900 The Barber Shop, το check-up των ποδηλάτων από τη Freewheel Bikes, οι μουσικές επιλογές από τη DJ Nua, τα βλέμματα θαυμασμού στα ιστορικά ποδήλατα αλλά και οι συζητήσεις για τους δίτροχους θησαυρούς έδωσαν το έναυσμα για να ξεκινήσει η ποδηλατάδα.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, οι Τweeders ξεκίνησαν από την Πλατεία Ποσειδωνίου για την πιο κομψή βόλτα. Περνώντας από τα γραφικά στενά του νησιού και κάνοντας πετάλι στον παραλιακό δρόμο έκαναν την πρώτη στάση στο Παλιό Λιμάνι και στο εστιατόριο Ορλώφ για ένα αναζωογονητικό κέρασμα. Οι κόρνες των ποδηλάτων ήχησαν και πάλι και οι συμμετέχοντες έφτασαν μέχρι την περιοχή του Φάρου όπου απόλαυσαν ένα british-style πικνίκ συνοδευόμενο από δροσιστικά Hendrick’s Midsummer Solstice Gin & Tonics κάτω από τη σκιά των καταπράσινων πεύκων με φόντο τη θάλασσα και τη θέα στο Παλιό Λιμάνι να ταξιδεύει το βλέμμα. Η ομάδα catering του Ποσειδωνίου είχε επιμεληθεί τις γευστικές επιλογές που δοκίμασαν οι συμμετέχοντες, ενώ οι ζεστοί λουκουμάδες από τα εστιατόρια Ταρσανάς και Νερό της Αγάπης επεφύλασσαν τον πιο γλυκό επίλογο λίγο πριν την επιστροφή στο ξενοδοχείο.

Αναπόσπαστο κομμάτι του event και τα καλλιστεία, τα οποία διοργανώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στο lobby του Ποσειδωνίου με τους Τweeders να δίνουν το «παρών» με τις αριστοκρατικές εμφανίσεις τους και να διακρίνονται στις κατηγορίες «Καλύτερη Ενδυμασία Ανδρών», «Καλύτερη Ενδυμασία Γυναικών», «Καλύτερη Ομαδική Συμμετοχή», «Καλύτερο Μουστάκι», και «Νεότερος» - «Νεότερη» για τις παιδικές συμμετοχές. Η κριτική επιτροπή απαρτίστηκε από την Κατερίνα Γεωργοπούλου από το PR Department της ΑΜΒΥΞ, την Ντιάνα Γρηγοροπούλου, style editor του Madame Figaro, την Παουλίνα Καψάλη, δημοσιογράφο από την Καθημερινή και το Greece Is, και τον Παναγιώτη Γρηγορίου, ιδιοκτήτη του 1900 The Barber Shop, ενώ τα βραβεία στους πρώτους νικητές απένειμε η Γαλήνη Μαχαιρά, Assistant Brand Manager του Hendrick’s Gin.

Το αποκορύφωμα της ημέρας ήρθε με το καθιερωμένο πάρτι στο lobby του ξενοδοχείου όπου οι φινετσάτοι συμμετέχοντες, αφού έριξαν μία τελευταία ματιά στα μαλλιά και το μακιγιάζ τους στο ειδικά διαμορφωμένο Hendrick’s powder room, δοκίμασαν τρία απολαυστικά παράξενα cocktails Hendrick’s Midsummer Solstice και τις μουσικές επιλογές της DJ Nua που απογείωσαν τη βραδιά. Οι Tweed Runners είχαν την ευκαιρία να ζήσουν ξεχωριστές στιγμές με τον χορό να πρωταγωνιστεί και τη διάθεση να ταξιδεύει σε vintage ρυθμούς.

Το Tweed Run ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 13 Οκτωβρίου στο Σινέ Τιτάνια με το Concours d’ Elegance και τις βραβεύσεις των αριστουργηματικών ποδηλάτων, το οποίο διεξήχθη με την πολύτιμη αρωγή του Ελληνικού Μουσείου Ποδηλάτου. Συλλέκτες και λάτρεις των κλασικών ποδηλάτων είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν για τους πολύτιμους θησαυρούς τους και να μοιραστούν τις ιστορίες τους, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά.

Ο αγαπημένος θεσμός του Tweed Run μετέφερε και φέτος την αγγλική κομψότητα στις Σπέτσες, προσφέροντας απαράμιλλες old time classic στιγμές γεμάτες vintage διάθεση περασμένων εποχών.

Mεγάλος Xορηγός του Tweed Run 2019 ήταν το Hendrick’s Gin με το limited release Hendrick’s Midsummer Solstice να συνοδεύει όλα τα δρώμενα του event. Το Hendrick’s Midsummer Solstice Gin είναι εμπνευσμένο από το μυστήριο του αρώματος των λουλουδιών, που είναι ιδιαίτερα έντονο κατά τη διάρκεια του θερινού ηλιοστασίου από όπου προέρχεται και το μοναδικό όνομά του. Το αποτέλεσμα, ένα ασυνήθιστα αρωματικό gin που αποπνέει την αίσθηση μιας ολόκληρης ανθοδέσμης καλοκαιρινών λουλουδιών!

Yποστηρικτές της εκδήλωσης ήταν το 1900 The Barber Shop που επιμελήθηκε το men’s grooming, το Poseidonia Hairworks by Loizos Ioannou που συνέβαλε στη διοργάνωση του event και τη μουσική επιμέλεια με την μοναδική DJ Nua, το εστιατόριο των Σπετσών Ορλώφ για την στάση στο Παλιό Λιμάνι, τα Φυσικά Μεταλλικά Νερά και Αναψυκτικά Βίκος για το πικνίκ, τα εστιατόρια Ταρσανάς και Νερό Της Αγάπης για τους λουκουμάδες και η FreeWheel Bikes για το συνεργείο ποδηλάτων στην Πλατεία Ποσειδωνίου. Το 6ο Tweed Run διεξήχθη με την υποστήριξη του Ελληνικού Μουσείου Ποδηλάτου και υπό την αιγίδα του Δήμου Σπετσών και του Εμπορικού και Βιοτεχνικού Συλλόγου Σπετσών. Χορηγός επικοινωνίας ήταν το Fay’s Control.