Πώς είναι ένα ξενοδοχείο χωρίς πόρτες;

Jade-mountain-resort
ΤΕΤΑΡΤΗ, 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Το Jade Mountain Resort στην Αγία Λουκία της Καραϊβικής δεν έχει ούτε μία πόρτα, πέρα από την πόρτα της εισόδου.

Σίγουρα έχουμε όλοι συνηθίσει να μπαίνουμε στο δωμάτιό μας και να κλείνουμε την πόρτα πίσω μας ή στην τουαλέτα, κάνοντας το ίδιο. Στο Jade Mountain Resort, όμως, της Καραϊβικής, αυτή η κίνηση δεν υπάρχει, πολύ απλά γιατί δεν υπάρχει καμία πόρτα για να κλείσετε.

Κάθε σουίτα του ξενοδοχεία είναι ανοιχτή, χωρίς πόρτες και παράθυρα (πέραν της εισόδου), που σημαίνει ότι από το κρεβάτι μπορεί να βρεθείς ξαφνικά στην ιδιωτική σου πισίνα, ενώ δεν υπάρχει ούτε τηλεόραση, ούτε τηλέφωνο, αν και υπάρχει διαθέσιμο Wi-Fi, καθώς χωρίς πόρτες μπορούμε να ζήσουμε, αλλά χωρίς Internet όχι.

Κι αν όλα αυτά σας τρομάζουν, να σας πούμε ότι κάθε δωμάτιο είναι το απόλυτο ησυχαστήριο για τον επισκέπτη, με άμεση επαφή με θέα και φύση, αφού από τη μία πλευρά δεν υπάρχει τοίχος, και είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να προσφέρει απομόνωση και ιδιωτικότητα. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει και κλιματιστικό, αφού ουσιαστικά δεν χρειάζεται, πέραν μιας σουίτας που διαθέτει.

Κάτι άλλο που δεν υπάρχει στο εν λόγω ξενοδοχείο είναι… παιδιά κάτω των 15 ετών, κάτι που εγγυάται την ησυχία σας, ενώ κάθε δωμάτιο διαθέτει τον δικό του προσωπικό υπάλληλο, για ό,τι προκύψει.

Κι όσο για το κόστος, ξεπερνά τα 1000 ευρώ τη βραδιά, αλλά το σίγουρο είναι ότι δεν θα… κλειδωθείτε απ’ έξω.