Αυτοί είναι οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για το 2020

louksembourgo
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 08 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Το Airbnb έχει δώσει στη δημοσιότητα τη λίστα με τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς για το 2020 μέσα από δεδομένα για πόλεις και χώρες που έχει στη διάθεσή του μέσω των κρατήσεών του. Τα αποτελέσματα φαίνεται πως φανερώνουν μια οικολογική στροφή, με τον κόσμο να αναζητά πλέον τα κρυμμένα «διαμάντια». Όπως τα παρακάτω.

Λουξεμβούργο
Η Πόλη του Λουξεμβούργου με τους λόφους της και τη δική της ιδιαίτερη ατμόσφαιρα έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από το 1994. Φιλοξενεί πολλά μεσαιωνικά κάστρα και το χαρακτηριστικό του είναι τα σκαρφαλωμένα επάνω στον λόφο χωριά. Με αύξηση 167% στο ενδιαφέρον του κόσμου σε σχέση με το 2019, το Λουξεμβουργο φαίνεται πως θα προσελκύσει πολύ κόσμο την επόμενη χρονιά.

Xi'an, Κίνα
Αποτελεί τη γενέτειρα του κινέζικου πολιτισμού, ενώ εκεί βρίσκεται και η διάσημη στρατιά από τερακότα. Σήμερα είναι γνωστό ως το «υπαίθριο μουσείο της Κίνας» και πρόκειται να συστήσει ένα νέο πρόγραμμα τουρισμού, με 30 νυχτερινές ξεναγήσεις στην πόλη, με σκοπό την παρουσίαση της πλούσιας ιστορικής της κουλτούρας. Το Xi'an εμφανίζει 255% αύξηση στο ενδιαφέρον του κόσμου για το 2020, που σημαίνει ότι ο τουρισμός του απογειώνεται.

Ρουμανία
Με κατάταξη στο νούμερο 5 όσον αφορά τη βιωσιμότητα του οικοσυστήματος, η λοφώδης αυτή χώρα φαίνεται να ανεβαίνει. Το ενδιαφέρον του κόσμου παρουσιάζει αύξηση 298% για την επόμενη χρονιά και ίσως ένας ρόλος να είναι και το Κάστρο του Δράκουλα στην Τρανσυλβανία, το πασίγνωστο κάστρο Μπραν που προκαλεί το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων. Οι ομορφιές της χώρας, όμως, συνεχίζονται, με τα επαρχιακά χωριά και τα πλούσια δάση να εντυπωσιάζουν τους ταξιδιώτες.

Sunbury, Βικτώρια, Αυστραλία
Γνωστό για τα αμπέλια του και την βικτωριανή αρχιτεκτονική του, το χωριό αυτό μάλλον θα δει επισκέπτες από όλο τον κόσμο μέσα στο 2020, σημειώνοντας αύξηση στο ενδιαφέρον των ταξιδιωτών 356% για το 2020. Ένας λόγος γι’ αυτό είναι και το ότι η Μελβούρνη πρόκειται να φιλοξενήσει τον τελικό αγώνα International Cricket Council's T20 World Cup μέσα στο 2020.

Buriram, Ταϊλάνδη
Στην επαρχία του Buriram βρίσκονται μερικά από τα πιο αρχαία ερείπια της Ταϊλάνδης, ενώ είναι γνωστή και για το φυσικό της περιβάλλον, όπως και για τη διατήρηση των πλούσιων, περιβαλλοντικών της μνημείων. Μέσα στο 2020, μάλιστα, θα φιλοξενήσει τον αγώνα Moto GP στο Chang International Circuit και ίσως αυτός είναι ένας λόγος που το ενδιαφέρον του κόσμου αυξάνεται κατά 383% για την επόμενη χρονιά.

Μπιλμπάο, Ισπανία
Το Μπιλμπάο κέρδισε τον τίτλο «Ευρωπαϊκή Πόλη της Χρονιάς» για το 2018 και όχι άδικα. Με μια ζωντανή εστιατορική σκηνή και εντυπωσιακή αρχιτεκτονική, έχει αναδειχθεί σε ένα από τα πιο δημοφιλή μέρη της Ισπανίας. Εκεί βρίσκεται και το εντυπωσιακό μουσείο Guggenheim, σχεδιασμένο από τον Frank Gehry, και κάπως έτσι όλα εξηγούν την 402% αύξηση στην προτίμηση του κόσμου για ταξίδι.

Milwaukee, Ουισκόνσιν, Ηνωμένες Πολιτείες
Ίσως ένας προορισμός που δεν θα μπει εύκολα στην bucket list ενός Έλληνα. Παρ’ όλ’ αυτά το Milwaukee θα φιλοξενήσει το Εθνικό Συνέδριο Δημοκρατικών το 2020, οπότε μάλλον αυτό του χάρισε την πρώτη θέση στη λίστα με αύξηση στις κρατήσεις 729% για το 2020. Πέραν του συνεδρίου, εκεί μπορεί να δει κάποιος τη λίμνη Μίσιγκαν, να επισκεφτεί πολλά και διαφορετικά μουσεία και να κάνει ανενόχλητος ποδήλατο σε ποδηλατοδρόμους που ξεπερνούν τα 1000 χιλιόμετρα.