Πού θα πετάξετε οικονομικά στην Ευρώπη

basileia-elbetia
ΤΡΙΤΗ, 05 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Θέλετε να πάτε ένα ταξιδάκι στην Ευρώπη, αλλά σας τρομάζει το κόστος των αεροπορικών. Βρήκαμε πέντε προσφορές για εσάς, που σίγουρα θα σας ξεσηκώσουν.

Βασιλεία, Ελβετία από 74 ευρώ
Η τρίτη σε πληθυσμό πόλη της Ελβετίας, μετά τη Ζυρίχη και τη Γενεύη, στα σύνορα της Ελβετίας με τη Γερμανία και τη Γαλλία, η Βασιλεία είναι μια όμορφη πόλη για ταξίδι, με τη θέα του Ρήνου και την πόλη να χωρίζεται δεξιά και αριστερά του. Το τμήμα στην αριστερή όχθη (νότια και δυτικά) λέγεται Γκροσμπάζελ κι εκεί θα συναντήσετε το ιστορικό κέντρο, ενώ στη δεξιά (βόρεια και ανατολικά) λέγεται Κλαϊνμπάζελ (Μικρή Βασιλεία). Αν ένα ταξίδι προς τα εκεί σας δελεάζει, στην Easyjet θα βρείτε εισιτήρια από 74 ευρώ μετ’ επιστροφής, με επιπλέον χρέωση στην παραδοτέα αποσκευή.

Μπρατισλάβα, Σλοβακία από 9,99 ευρώ
Ένα πέρασμα από την Μπρατισλάβα στις όχθες του πόταμου Δούναβη είναι απαραίτητο σε ένα ταξίδι στη Σλοβακία. Εκεί θα ζήσετε την πλούσια μίξη πολιτισμών και εθνοτήτων με μια πιο χαλαρή, μεσογειακή διάθεση. Βολτάρετε στην παλιά πόλη και εξερευνήστε τα πιο όμορφα σημεία της πρωτεύουσας, όπως το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό St. Martin, τη Μπλε Εκκλησία, το κάστρο της Μπρατισλάβα και πολλά άλλα, για τα οποία θα βρείτε οργανωμένες εκδρομές. Με την Ryanair θα βρείτε πολύ οικονομικά εισιτήρια για Μπρατισλάβα από το 2020 από 9,99 ευρώ για απλή μετάβαση, ενώ η ίδια εταιρία ανακοίνωσε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές one way και γισ Κατάνια, Βουδαπέστη, Βαρσοβία, Λονδίνο, Μάλτα, Μιλάνο, Ρώμη.

Ντουμπρόβνικ, Κροατία από 97 ευρώ
Φιγουράρει σε ταξιδιωτικά περιοδικά, προτείνεται σε στήλες ταξιδιού και να πρωταγωνιστεί σε sites και blogs ανά τον κόσμο, σίγουρα όχι τυχαία, αφού πρόκειται για ένα «μαργαριτάρι» της Μεσογείου. Χτισμένο στο νοτιότερο τμήμα της Κροατίας, χαρακτηρίζεται από καλοδιατηρημένα μνημεία, ατμοσφαιρικά καφέ, πολύχρωμα μαγαζάκια με είδη λαϊκής τέχνης και σουβενίρ και προσεγμένα εστιατόρια. Στο Ντουμπρόβνικ μπορείτε να πετάξετε από την άνοιξη του 2020 με τη Volotea από 97 ευρώ μετ’ επιστροφής.

Μπολόνια, Ιταλία από 115 ευρώ
Η Μπολόνια είναι μια πόλη που φημίζεται για τους πύργους και τις στοές της, αλλά και για το πανεπιστήμιό της που από το 1088 αποτελεί το παλιότερο στην Ευρώπη. Είναι σημαντικό σταυροδρόμι οδικών και σιδηροδρομικών αξόνων, περιοχή όπου γίνονται σημαντικές εκθέσεις και όπου έχουν την έδρα τους σημαντικές βιομηχανίες και ταυτόχρονα έχει το μεγαλύτερο μεσαιωνικό ιστορικό κέντρο της Ευρώπης μετά από εκείνο της Βενετίας. Για να ταξιδέψετε οικονομικά στην Μπολόνια με την Aegean, θα πρέπει να κλείσετε από τώρα για τον Ιανουάριο του 2020.