Ποιες αεροπορικές έχουν το πιο βρόμικο νερό;

nero-aeroplano
ΤΕΤΑΡΤΗ, 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Σύμφωνα με νέα έρευνα, το νερό σε κάποιες αεροπορικές εταιρίες δεν είναι κατάλληλο ούτε για πλύσιμο χεριών…

Όσοι ταξιδεύουν συχνά, ξέρουν καλά ότι υπάρχουν κάποιοι κανόνες που πρέπει να ακολουθούν για να διατηρήσουν την υγεία τους. Η σωστή ενυδάτωση, για παράδειγμα, όταν βρισκόμαστε σε μια πτήση είναι απαραίτητη, καθώς η υγρασία στα αεροπλάνα βρίσκεται περίπου στο 10-20%, δημιουργώντας ένα πολύ ξηρό περιβάλλον. Αυτό σημαίνει πως όταν βρισκόμαστε σε μια πτήση, πρέπει να καταναλώνουμε περισσότερο νερό απ’ ό,τι συνήθως. Σε ορισμένες περιπτώσεις, όμως, η κατανάλωση νερού μπορεί να μας βλάψει.

Η 2019 Airline Water Study αξιολόγησε 11 μεγάλες και μικρότερες αμερικάνικες αερογραμμές, κυρίως από την ποιότητα νερού που παρείχαν στις πτήσεις τους, σύμφωνα με το δελτίο τύπου της μελέτης. Σημειώθηκε, επίσης, ότι το ανθυγιεινό νερό παραβιάζει τον κανόνα Aircraft Drinking Water Rule (ADWR), της ομοσπονδιακής κυβέρνησης που ισχύει από το 2011 και απαιτεί από τις αερογραμμές να παράσχουν στους επιβάτες τους και στο πλήρωμα καθαρό νερό.

Στο πλαίσιο της μελέτης, κάθε αεροπορική λάμβανε μια αξιολόγηση από το 0 έως το 5, η οποία βασιζόταν σε 10 κριτήρια, συμπεριλαμβανομένων των παραβάσεων του κανόνα, θετικού για E.Coli, κολοβακτηρίδια κ.ο.κ., όπως και τη συνεργασία της αεροπορικής στο να παράσχει απαντήσεις σχετικά με την ποιότητα. Τα σκορ από 3 και πάνω δείχνουν ότι η αεροπορική έχει σχετικά ασφαλές, καθαρό νερό.

Ποια λοιπόν έχει το πιο καθαρό νερό; Την πρωτιά έχουν η Alaska Airlines και η Allegiant, ενώ αμέσως μετά βρίσκεται η Hawaiian Airlines, η οποία ήταν η μοναδική μεγάλη αερογραμμή με score πάνω από 3.

Τα χειρότερα σκορ σημείωσαν η JetBlue και η Spirit Airlines, ενώ εκτός της Piedmont Airlines, όλες οι μικρότερες αερογραμμές χρειάζονται βελτίωση. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι το Enviromental Protection Agency που είναι υπεύθυνο για την εξασφάλιση ασφαλούς νερού, δεν επιβάλλει σχεδόν ποτέ πρόστιμα προς συμμόρφωση.

Η έρευνα αφορά αμερικάνικες αερογραμμές, αλλά για να είστε ασφαλείς και σίγουροι, φροντίστε να πίνετε πάντα νερό από εμφιαλωμένο μπουκάλι όταν ταξιδεύετε και να έχετε απολυμαντικά μαντηλάκια μαζί σας για τα χέρια.